آیدین رحمانی روز یکشنبه در جلسه کارگروه مدیریت مصرف برق استان با اشاره به محدود بودن ظرفیت تامین و تولید برق در کشور و اولویتبندی تامین برق برای مصارف خانگی، اداری، صنعت و کشاورزی و واحدهای تولیدی، افزود: متاسفانه برخی از افراد سودجو به دلیل قیمت پایین برق در کشور و به تبع آن در استان اقدام به نصب و راه اندازی غیرمجاز دستگاه های استخراج رمزارز می کنند.
وی ادامه داد: هرگونه نصب و بهره برداری از دستگاه ها در استان بدون کسب مجوز و به ویژه پروانه بهره برداری ممنوع است و با متخلفان برخورد قاطع خواهد شد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی اظهار داشت: ۲۵۹ نفر تاکنون مجوز بهره برداری از دستگاه های استخراج رمز ارز در استان را دریافت کرده اند که تاکنون فقط یک نفر از این افراد پروانه بهره برداری دریافت کرده است که بدون دریافت پروانه بهره برداری استفاده از این دستگاه ها ممنوع و خلاف قانون است.
آیدین رحمانی گفت: در بحث برخورد با این امر نیازمند همکاری تمامی دستگاه های اجرایی استان هستیم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی با اشاره به شروع فصل گرما و افزایش مصرف برق در استان، تامین مصارف خانگی را در اولویت شرکت توزیع نیروی برق استان عنوان کرد و گفت: در صورت عدم صرفه جویی در مصرف برق متاسفانه شاهد قطعی برق در تابستان خواهیم بود.
به گزارش ایرنا، پول مجازی یا رمزارزها (بیت کوین) پیش از این با استفاده از رایانههای خانگی تولید میشد اما در سالهای اخیر دستگاههای مخصوص تولید آن (ماینر) ساخته شد که واردات و استفاده از آنها در ایران غیرمجاز است.
استخراج ارزهای دیجیتال به خصوص نوع بیتکوین نیاز به مصرف بالای برق دارد به گونهای که برای استخراج هر واحد بیتکوین نیاز به ۷۲ مگاوات ساعت برق است و بسیاری از سودجویان در ایران به استخراج ارز دیجیتال با برق ارزان اقدام میکنند این در حالی است که ارز دیجیتال تولید شده با این شیوه به بالاترین نرخ در جهان خرید و فروش میشود.
با توجه به قیمت نازل برق در ایران، بسیاری از سودجویان اقدام به استخراج ارز دیجیتال با برق ارزان میکنند این در حالیست که ارز دیجیتال تولید شده با این برق رایگان به بالاترین نرخ در جهان خرید و فروش میشود.
هیات وزیران در ششم مرداد با استخراج فرآوردههای پردازشی رمزنگاری شده به عنوان یک فعالیت صنعتی و با اخذ مجوز از وزارت صنعت، معدن و تجارت موافقت کرد.