به گزارش پایگاه خبری آستان قدس رضوی، حجت الاسلام احمد مروی یکشنبهشب در دیدار با جمعی از قاریان محافل ترتیلخوانی حرم امام رضا(ع) در ماه مبارک رمضان افزود: مردم از قاری قرآن انتظار انجام عملی خلاف آموزههای قرآنی را ندارند، لذا قاریان باید مراقبت بیشتری نسبت به انطباق گفتار و رفتار خود با قرآن داشته باشند.
وی بر لزوم توجه و عمل قاریان به مضامین آیات قرآن و بهرهگیری از حکمتها و موعظههای این کتاب کریم تأکید و عنوان کرد: قرآن منشوری آسمانی و فرمانی الهی بوده و قاریان سزاوارتر از هرکسی هستند که احکام قرآن را دریافته و مطیع رهنمودهای آن در زندگی شخصی و اجتماعی خود باشند.
تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه قاریان قرآن باید الگوهای رعایت ادب برخورد با قرآن برای جامعه باشند، عنوان کرد: قاریان قرآن باید در همه حال و شئون زندگی، ادب برخورد با قرآن را سرمشق قرار دهند و با عمل خود به دیگران آموزش دهند.
حجت الاسلام مروی با اشاره به موقعیت ممتاز قاریان قرآن در جامعه اسلامی در صدر اسلام، عنوان کرد: در صدر اسلام قاریان قرآن از جایگاه اجتماعی ممتاز و برجستهای در میان مسلمانان برخوردار بودند و خدا را شکر اکنون نیز جامعه برای قاریان قرآن احترام ویژهای قائل است.
وی توفیق استفاده از صوت خوش در مسیر قرآن را فضلی الهی برای قاریان دانست و اظهار داشت: شکرگزاری این فضل الهی به این است که قاریان به آن میزان که در توان دارند به آموزهها و حکمتهای قرآن عمل کنند.
تولیت آستان قدس با تأکید بر تلاش برای احیای دوباره و رونق بخشیدن به دورههای سنتی و خانگی قرآن کریم در میان مردم، بیان کرد: احیا و برپاداشتن جلسات دورهای قرآن در خانهها و محلات به تقویت قرآن در جامعه کمک میکند؛ مسوولان فرهنگی باید برای رونق دوباره این محافل سنتی قرآن در منازل و مساجد تلاش کنند.
حجت الاسلام مروی با اشاره به سابقه تاریخی برگزاری جلسات قرآن با حضور نوجوانان در مسجد گوهرشاد، گفت: در گذشته جلسات قرآن در مسجد گوهرشاد برگزار می شد و نوجوانان هرکدام برای دقایقی پشت بلندگوهای این مسجد قرآن تلاوت میکردند، دوباره این سنت حسنه و برگزاری جلسات قرآن با حضور نوجوانان و جوانان در این مسجد باید احیا شود.
وی در خصوص توسعه فعالیتهای قرآنی پس از پیروزی انقلاب اسلامی هم گفت: گستره روزافزون علوم و معارف قرآنی از برکات انقلاب اسلامی و مرهون اهتمام و عنایت ویژه رهبر معظم انقلاب به قرآن کریم و جامعه قاریان است.
تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۸:۰۲
مشهد- ایرنا- تولیت آستان قدس رضوی گفت: مردم از قاریان انتظار دارند که رفتار و گفتار آنان جلوهگاه اخلاق و آداب اسلامی و رعایت آموزههای قرآنی باشد، تلاوتگری قرآن تنها یک مهارت و هنر نیست، یک مسوولیت دینی و اجتماعی نیز هست.