به گزارش ایرنا، مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب شامگاه یکشنبه میزبان جمعی از مسوولان وزارت آموزش و پرورش، جمعی از اعضاء اتحادیه دانش آموزان و دختران شهدای مدافع حرم تیپ فاطمیون همچنین حجتالاسلام محمدجواد حاجعلی اکبری نماینده مقام معظم رهبری در اتحادیه انجمن های اسلامی دانشآموزان، علی نیکزاد نایب دوم رئیس مجلس شورای اسلامی، سیدمحمدرضا میرتاج الدین نایب رئیس فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس، شارلی انویه تکیه نماینده مسیحیان آشوریان و کلدانیان در مجلس شورای اسلامی به منظور برگزاری آئین یادبود و پاسداشت هفتمین روز پرپر شدن و شهادت دانش آموزان دختر مدرسه سیدالشهدا شهر کابل بود.
۱۷ اردیبهشت ماه جاری بر اثر یک خودرو بمب گذاری شده در مقابل مدرسه سید الشهدا در کابل ۸۵ نفر که اغلب دانش آموز بی پناه بودند به شکل دردناکی کشته و ۱۴۷ نفر نیز زخمی شدند.
سیدعلی حسینی رایزن آموزش و پرورش سفارت افغانستان در تهران در این آئین در سخنانی ضمن تقدیر از برگزار کنندگان این مراسم معنوی و حضور میهمانان برای تجلیل از شهدای مظلوم دانش آموز مدرسه سیدالشهدا کابل اظهارکرد:حادثه انفجار بمب مقابل مدرسه سیدالشهداء شهر کابل را که منجر به کشته شدن ۸۵ نفر دانش آموز بی پناه شد حادثه ای بسیار غم انگیز و جانگاه بود و سراسر افعانستان و دنیا را تکان داد.
وی با اشاره به اینکه، دو روز قبل از این حادثه نیز ۳۰ دانش آموز دیگر در اقدام تروریستی دیگر شهید شده بودند، بیان کرد: سوال واقعی این است که جرم این دختران مظلوم جز تحصیل علم و دانش چه بوده است؟
حسینی گفت:این واقعه تروریستی نشان از اوج بیرحمی انها نسبت به مردم افغانستان و به همه اصول و ارزش های اسلامی بود که حتی حرمت ماه مبارک رمضان هم نگه داشته نشد.
وی افزود: گروه های جاهل با اینگونه اقدامات وحشیانه قصد دارند فرزندان افغانستان را از علم و ترقی دور نگه دارند، آنها می خواهند باور مردم را به آینده و پیشرفت و توسعه تضعیف کنند، غافل از اینکه مردم راه خود که را شناخته اند.
رایزن آموزش و پرورش سفارت افغانستان در تهران با بیان اینکه، مدرسه سیدالشهدا دو روز بعد از این حادثه بازگشایی شد افزود:دانش آموزان دختر ما با نثار گل به روح شهداء مجددا به استقبال آموزش رفتند و با تجدید میثاق اعلام کردند که تنها راه علم و دانش را انتخاب می کنیم.
حسینی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای مدرسه سیدالشهدا کابل تاکید کرد:مدرسه جایی است که اطفال باید بتوانند با احساس امنیت و مصونیت و به آموزش و تحصیل بپردازند و بازی کنند.
وی برگزاری این همایش را نشان از احساس انسان دوستی ملت ایرانی دانست و اظهارکرد: ملت و دولت ایران همواره در کنار ملت افغانستان ایستاده اند و در همه حال با ما بوده اند.
رایزن آموزش و پرورش سفارت افغانستان در تهران در بخش دیگری از رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله خامنه ای بابت صدور فرمان تاریخی برای تحصیل دانش آموزان فاقد اسناد اقامتی در جمهوری اسلامی قدردانی کرد.
وی اظهارکرد:ما همواره در جلسات با دوستان وزارت امور خارجه و آموزش و پرورش در ایران مراتب قدردانی خود و دولت افغانستان را از این تصمیم رهبر معظم انقلاب اعلام کرده ایم.
رایزن آموزش و پرورش سفارت افغانستان در تهران گفت:پس از فرمان سخاوتمندانه حضرت آیت الله خامنه ای هرساله شاهد هستیم حتی کسانی که اسناد اقامتی ندارند بتوانند در کنار دانش آموزان ایرانی از آموزش بسیار خوب و با کیفیت بهره مند شوند.