به گزارش ایرنا، نظام جمهوری اسلامی ایران همانگونه که از نامش پیداست، از ابتدا بر اصول جمهوریت و اسلامیت استوار شده و همچنین وجود جمهوری در شعارهای اساسی نظام توجه ویژه حاکمیت را به نقش مردم در سرنوشت کشور نشان میدهد. از طرفی دیگر سپردن تعیین سرنوشت سیاسی بهدست خود مردم با برگزاری و شرکت در انتخابات بهعنوان مهمترین نماد مردم سالاری در جهان بهشمار میرود.
حضور در انتخابات بهعنوان مهمترین اصل مردم سالاری و حق قانونی مردم ایران، این روزها همزمان با شرایط متاثر از کرونا و تحریمهای ظالمانه که طبیعتا با حرف و حدیثهایی برای کشور همراه بوده و برخی دشمنان نظام قصد موج سواری بر این چالشها را دارند، در واقع اراده واقعی مردم را بهپای انقلابشان بهتصویر میکشد و همین امر در برهه حساس کنونی بر ضرورتهای مشارکت حداکثری میافزاید.
همچنین مشارکت حداکثری مردم در انتخابات ۱۴۰۰ ایران در ابعاد داخلی و خارجی بهطور قطع پشتوانهای محکم برای دولت آینده در اداره امور کشور و حفظ منافع ملی در سطوح بینالمللی است و از این حیث نیز بیشک اقتدار و امنیت ملی را از طریق تقویت مقبولیت نظام بهدنبال دارد.
در واقع فواید این مشارکت در وهله نخست نصیب مردم میشود و در ادامه با پیشگیری از دخالت بیگانگان در سرنوشت کشور و با حفظ اقتدار ملی به بهبود شرایط جامعه در ابعاد مختلف میانجامد.
از این جهت در زمانیکه چشمها به انتخابات ١٤٠٠ در ایران خیره شده مسئولان عالی نظام و استان کرمان، صاحبنظران و جوانان بر مشارکت حداکثری در انتخابات تاکید دارند و بهدنبال ایجاد شور انتخاباتی هستند.
در این راستا میزگردی در خبرگزاری ایرنا استان کرمان با حضور نمایندگان سازمانهای مردم نهاد و جوانان بهعنوان قشر وسیعی از جمعیت کشور و همچنین آینده سازان این مرز و بوم که میتوانند در ایجاد شور انتخاباتی در کشور نیز بسیار اثرگذار باشند، برگزار شد که در این میزگرد به تفصیل به ضرورتها و پیش نیازهای مشارکت در انتخابات ۱۴۰۰ و بایدها و نبایدهای این انتخابات پرداخته اند.
ضرورتها و نتایج مشارکت جوانان در انتخابات ۱۴۰۰
رییس مجمع سازمانهای مردمنهاد جوانان استان کرمان در این میزگرد با اشاره به اهمیت مشارکت جوانان در انتخابات ها گفت: جوانان قشر تاثیر گذاری در مسائل آینده و کلان کشور هستند و اگر بخواهیم جوانان در انتخابات پیش رو مشارکت بیشتری داشته باشند باید برای آنها انگیزه لازم ایجاد کنیم.
احمد احمدی نژاد افزود: باید دلایلی که جوانان را از مشارکت نا امید می کند، ریشه یابی و بررسی شود و تجربه نشان داده که اگر جوانان ما اگر انگیزه پیدا کنند، در حوزه های مختلف فعالیت های خوبی می توانند انجام دهند.
وی بیان داشت: در دوره پیش رو استفاده از ظرفیت های جوانان باید از حالت شعاری گفتمانی بیرون بیاید و اقدام اساسی و عملی صورت گیرد.
وی تاکید کرد: مشارکت جوانان در فعالیت های مدنی و اجتماعی مانند انتخابات می تواند ضمن تاثیرگذاری، انتخاب دقیق تری انجام شود و قشر جوان جایگزین افراد مسن تر شوند.
رییس مجمع سازمانهای مردمنهاد جوانان استان کرمان بیان کرد: در صورتی که مردم در همه عرصه ها احساس مشارکت کنند بویژه در پای صندوق های رای، میتواند به رفع و کم کردن مشکلات توسط رییس جمهوری منتخب کمک کند.
وی ادامه داد: اگر مردم حس کنند که در چهار سال پس از انتخابات به آنها بها داده نمی شود، نسبت به مشارکت انتخاباتی بی تفاوت می شوند و لذا باید کاری کرد که بی اعتمادی بین ملت و دولت کم شود زیرا اگر مردم با دولت بعدی همراهی نکنند ، مشکلی حل نخواهد شد.
جوانان در میدان انتخابات هستند
احمدی نژاد گفت: همانگونه که در بیانیه گام دوم رهبر انقلاب و باور مسئولان وجود دارد، جوانان و انجمن های متشکل از نیروهای جوان در میدان هستند و نسبت به سرنوشت جامعه بی انگیزه نیستند.
وی ادامه داد: جوانان با مشارکت خود در عرصه های سیاسی و اجتماعی ظرفیت سرمایه اجتماعی کشور را بالا می برند لذا باید از جوانان در مدیریت کشور استفاده شود تا انگیزه قشر جوان برای حضور در پای صندوقهای رای بالا رود و جوان احساس نکند فقط حضور او را برای رای دادن می خواهند.
نباید جوانان را فراموش کنیم
رییس مجمع سازمانهای مردمنهاد جوانان استان کرمان افزود: انتظاری که از کاندیداهای ریاست جمهوری هست که نباید پس از انتخابات حضور جوانان فراموش شود و پس از چهار سال دوباره به فکر افزایش مشارکت بیافتیم.
وی عنوان کرد: شاید عده ای کاهش مشارکت را فقط به مسائل اقتصادی ربط دهند، اما اقتصاد تنها دلیل مشارکت یا عدم مشارکت نیست، بلکه دیده نشدن و توجه نکردن جوانان است که باید این تصور تغییر کند.
وی اظهار داشت: نامزدها و کسانی که در عرصه انتخابات داوطلب می شوند باید مشخص کنند بطور مشخص چه برنامه یا برنامه هایی برای نسل جوان دارند و در صورت انتخاب به آنها عمل می کنند.
احمدینژاد گفت: هر کسی که در عرصه ریاست جمهوری یا شورای شهر کاندید شود باید شعارهایش بر پایه واقعیت باشد و مردم در این سالها بین شعارهای عملی و تخیلی تفاوت را متوجه شده اند.
وی با اشاره به شعارهای تکراری کاندیداها در انتخابات قبلی تاکید کرد: شعارها باید بر اساس برنامه مدون، کاربردی و عملی باشد و کمتر کاندیدی در دوره های قبلی به نقش جوانان در اداره کشور در شعارهای خود پرداخته است.
وی با بیان اینکه شعار مبتنی بر واقعیت انگیزه ایجاد می کند تصریح کرد: رییس جمهوری بعدی بهتر است شعار عملی اش بر استفاده از ظرفیت جوانان در مناصب دولتی و اداره جامعه باشد تا انگیزه این قشر برای مشارکت بالا برود.
رییس مجمع سازمانهای مردمنهاد جوانان استان کرمان ادامه داد: جریان های سیاسی چندان توان کشاندن جوانان به پای صندوق های رای را ندارند و لذا توانایی مدیریتی و برنامه داشتن در حال حاضر حرف اول را می زند.
وی تاکید کرد: همواره به دلیل مسائل قومی و محلی شاهد مشارکت خوبی در انتخابات شورای شهر و روستاها هستیم اما برای مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری مردم منتظر شعارهای واقعی هستند.
وی گفت: ما در دوره قبل تبلیغات کاندیداهای ریاست جمهوری دیدیم که اولویت ها مسائل خارجی، رفع تحریم ها و سایر موارد بود، اما کمتر به مسائل جوانان پرداخته شد و این نباید دوباره اتفاق بیافتد.
احمدینژاد تاکید کرد: به عنوان یک جوان و عضوی از سمن های استان کرمان از کاندیداهای ریاست جمهوری و شورای شهر درخواست دارم که نیازها و سخنان مردم بویژه نسل جوان را جدی بگیرند و تنها آنها را برای رای نخواهیم.
راهکارهای جلب مشارکت جوانان در انتخابات ۱۴۰۰
عضو مجمع جوانان استان کرمان و دبیر موسسه مردم نهاد کلبه آسمانی نیز در این میزگرد با اشاره به راهکارهای ترغیب جوانان برای مشارکت انتخاباتی گفت: دولت ها با اقدامات و فعالیت های خود نقش مهمی در تشویق افراد بویژه جوانان در شور انتخاباتی داشته اند، هر چند این حمایت ها در سالهای اخیر چه دردولت و چه در مجلس مثل قبل نبوده و کاهش پیدا کرده است.
رامین عبدلی افزود: جوانان در سالهای گذشته تا حدودی اعتماد خود را از دست داده اند و می توان نمونه آن را در کاهش میزان مشارکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی در اسفندماه سال ۹۸ دید.
وی اظهار داشت: آسیب شناسی در رابطه با کاهش مشارکت لازم است تا جوانان را مثل زمان انقلاب پای کار بیاوریم و به نوعی انقلاب انتخاباتی بوجود بیاوریم.
وی افزود: مشارکت جوانان بستگی به خود این قشر جامعه دارد نظام و افرادی که در این حوزه فعالیت دارند می توانند با تعامل و هم افزایی زمینه مشارکت بیشتر را فراهم کنند.
عضو مجمع سازمانهای مردم نهاد جوانان استان کرمان با اشاره به کم کاری ها برای جوانان تصریح کرد: برای اینکه اتفاق خوبی در کشور رخ دهد باید با بیان شاخص ها و اهمیت انتخابات جوانان را امیدوار و به سمت صندوقهای رای و افزایش مشارکت ببریم.
وی خاطرنشان کرد: دست جوانان را در بحث های مدیریتی باز بگذاریم تا آینده روشنی برای کشور رقم بزنند.
عبدلی با اشاره به حضور و استفاده وسیع جوانان از فضای مجازی افزود: داوطلبان بویژه کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری شعارها و وعده هایی را انتخاب کنند که ظرفیت تحقق آن در کشور وجود داشته باشد.
وی اظهار داشت: مشکل عمده نسل جوان در حال حاضر بحث اشتغال است، اما در میان کاندیداهای این دوره ما هنوز در باره این مساله مهم هیچ صحبتی نمی شنویم.
وی تاکید کرد: طرح بحث هایی همچون مسکن و ازدواج جوانان که از مهمترین مسائل این گروه بزرگ از جامعه است، در شعارها تاثیری مثبت برای افزایش مشارکت جوانان در انتخابات ۱۴۰۰ دارد.
عبدلی بیان داشت: انتخابات پشتوانه انقلاب اسلامی است و برای حضور حداکثری در این عرصه سیاسی، نباید شعارها مقطعی باشند و کاندیداها حتی در دولت خود از جوانان استفاده کنند و بهتر است تا کابینه خود را هم معرفی کنند تا مردم انتخابی مناسب تر داشته باشند.
وی اظهار داشت: به جوانان در حوزه های مختلف اعتماد داشته باشیم و داوطلبان در انتخابات سیاست های خود را در حوزه های مختلف تبیین کنند تا انگیزه ها برای مشارکت بالا برود.
وجود سلایق مختلف به شور انتخاباتی کمک میکند
دبیر موسسه کارآفرینان جوان امید بوتیا نیز گفت: تجربه نشان داده که وجود حضور سلایق مختلف در انتخابات به ایجاد شور و نشاط در انتخابات کمک کند و حضور تمامی جناح ها در صحنه انتخابات حتی اگر به صورت حداقلی هم باشد انتخابی قوی خواهیم داشت و جامعه به سمت متعالی شدن پیش میرود.
آرمان سندگل با تاکید بر اینکه باید دلایل سلب اعتماد عمومی برای مشارکت حداکثری در انتخابات کنکاش شود عنوان کرد: اعتماد عمومی مردم در این سالها به برخی نمایندگان دچار خدشه شده و مشکلات بسیاری در این سلب اعتماد عمومی دخیل بوده که باید این موضوع کارشناسی و برای ادامه حمایت مردمی بررسی شود.
وی افزود: اعتماد عمومی در دوره انتخابات دوازدهم ریاست جمهوری افزایش یافت و شعاری وجود داشت که هر فرد چند نفر را پای صندوق های رای می آورد و کاهش این اعتماد طی این سالها جای بحث دارد که باز می توان با واقع نگری و بیان واقعیات موجود به ترمیم این اعتماد دست یافت .
وی با بیان اینکه سمن ها با هدف افزایش آگاهی و بصیرت افزایی در جامعه فعالیت دارند ادامه داد: دوره های مختلف آموزشی توسط سمن ها برای این موضوع برگزار می شود و در این زمینه می توان به چگونگی اعلام مطالبات مردم از منتخبان مردم و کاندیدا اشاره کرد.
استاندار کرمان خواستار تلاش جوانان برای مشارکت در انتخابات شد
نماینده عالی دولت در استان کرمان نیز پیش از این خطاب به جوانان و نمایندگان سازمان های مردم نهاد گفت: برای مشارکت در انتخابات تلاش کنید و بجنگید، اگر مدیری با شما به خوبی برخورد نمیکند، شما ناامید نشوید زیرا کشور از آن جوانان و مردم است.
علی زینی وند افزود: در جایگاه جهانی، انتخاب یک نماینده مجلس و ریاست جمهوری با رای پایین اهمیت کمتری می یابد که ضرورت مشارکت حداکثری را نشان میدهد.
وی اظهار داشت: کشورهای دیکتاتوری که خانوادگی حکومت می کنند و اگر قدرت های دنیا از آنان پشتیبانی نکنند در مقابل اخم ایران دوام نمی آورند و فرو می ریزند و قدرتشان به غرب وابسته است، همین ها اگر مشارکت در انتخابات پایین باشد مشکل ایجاد می کنند.
وی با بیان اینکه بیانات مقام معظم رهبری در مشارکت انتخابات را ببینید گفت: ممکن است چند نفر بدون دانش حرفی بزنند که این حرف ها سیاست نظام نیست، جوانان دولت را تحلیل کنند و این دولت در اوج تحریم ها و کرونا کشور را با دشواری اداره کرد اما فشار بر مردم وارد شد.
استاندار کرمان بیان داشت: انتخابات مهم است و ثبت نام انتخابات شوراهای روستاها از فردا آغاز می شود و جوانان با پشتکار به صحنه بیایند و بر قانون و منافع مردم لجاجت کنند.
وی تصریح کرد: انتخابات را از دست ندهید، هر چهارسال یکبار این فرصت پیش می آید و در فضای مجازی در مورد مشارکت در انتخابات سخن بگویید.
جوانان کرمانی نیز بهدنبال اعلام نظرات استاندار کرمان و سایر مسئولان عالی نظام برای جلب مشارکت حداکثری در صحنه انتخابات ۱۴۰۰ دست بهکار شدهاند که امسال شور انتخاباتی، اقتدار و امنیت کشور را در تمامی ابعاد بهمنصه ظهور بگذارد.
فضای رقابتی نوید انتخاباتی پرشور را میدهد
همچنین استاندار کرمان در این راستا با اشاره به حضور اقشار به ویژه جوانان و جناحهای مختلف در انتخابات ۱۴۰۰ گفت: فضای رقابتی نسبی مناسبی در حوزه شهرهای مهم این استان فراهم شده که نوید انتخابات پرشوری را در روز ۲۸ خردادماه امسال می دهد.
زینیوند افزود: چهره های مهمی از تمامی جناح ها به صحنه انتخابات ورود کرده اند که رفتاری سیاسی عاقلانه برای مردم است و نوید شور انتخاباتی را می دهد.
وی اظهار داشت: باید زمینه ها را برای انتخابات پرشور آماده کنیم که اگر با صف ها روبرو شدیم مردم دغدغه نداشته باشند و فرمانداران تدابیر لازم برای انجام فاصله گذاری اجتماعی و تهیه اقلام بهداشتی ویژه انتخاباتی پرشور را بیندیشند.
نماینده عالی دولت در استان کرمان گفت: فرمانداران زمینه برگزاری انتخابات در کنار کرونا را در شعب اخذ رای فراهم کنند که مردم با خیالی راحت در این انتخابات شرکت کنند.
توجه ویژه دولت به جوانان و اینکه جوانان همواره در برهههای مختلف تاریخی ایران از تاثیرگذارترین اقشار نام گرفتهاند، نوید شور جوانان در انتخابات ۱۴۰۰ ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا در ایران را میدهد.
انتخابات شورای های اسلامی شهر و روستا و ریاست جمهوری بطور همزماندر روز 28خرداد ماه پیش رو برگزار می شود.