نیویورک- ایرنا- شورای امنیت سازمان ملل متحد برای سومین بار در یک هفته نتوانست به صدای واحدی برای محکومیت جنایات صهیونیست‌ها دست یابد و اکنون چشم‌ها نظاره‌گر مجمع عمومی این سازمان است تا شاید بر حق مسلم فلسطینی‌ها تاکید شود.

به گزارش ایرنا، ژانگ جون پس از نشست اضطراری روز یکشنبه شورای امنیت که به ریاست وانگ یی وزیر خارجه چین برگزار شد، افزود: ما باید برای بازگرداندن فرایند صلح خاورمیانه به مسیر درست، اجرای قطعنامه‌های سازمان ملل متحد و تایید حمایتمان از راه حل دو کشور اقدام کنیم.

شورای امنیت سازمان ملل متحد که به درخواست چین، نروژ، تونس، سازمان ملل و روسیه به صورت علنی برگزار شد، باز هم با مخالفت آمریکا برای حرکت بر روی یک بیانیه ریاستی، تنها به قرائت بیانیه‌ها سپری شد و همچون دو نشست پیشین که از دوشنبه گذشته برگزار شده بود، بی نتیجه اتمام یافت.

اما نماینده دائم چین در سازمان ملل متحد در پایان این نشست و به اتفاق نروژ و تونس وعده داد که برای کاهش تنش میان فلسطین و رژیم صهیونیستی به تلاش خود برای آوردن شورای امنیت به یک نتیجه واحد، به تلاش خود ادامه خواهد داد.

جون تصریح کرد: ما باید برای پایان دادن به بحران موجود، به ویژه از طریق گفت‌وگوی سیاسی اقدام کنیم. ما صمیمانه امیدواریم که همه اعضا در این امر به تلاش‌های ما بپیوندند.

در بیانیه مشترکی هم که سه کشور چین، نروژ و تونس قرائت کردند، نسبت به  وضعیت غزه و افزایش تعداد تلفات غیرنظامیان ابراز نگرانی عمیق کردند و خواستار پایان فوری جنگ‌ها، احترام کامل به قوانین بین‌المللی از جمله حقوق بشردوستانه بین‌المللی و حمایت از غیرنظامیان به ویژه کودکان شدند.

در این بیانیه آمده است: ما خواستار توقف فوری همه اقدامات خشونت آمیز، تحریک، تخریب و تخلیه هستیم. علاوه بر این، ما در مورد تنش‌ها و خشونت‌ها در شرق قدس به ویژه در اماکن مقدسه و اطراف آن از جمله در مسجد الاقصی ابراز نگرانی می‌کنیم. ما خواستار اعمال حداکثر خویشتنداری واحترام به وضعیت موجود تاریخی در اماکن مقدس هستیم.

این سه کشور بر حمایت خود از راه حل مذاکره دو کشور تأکید کردند و خواستار تشدید و تسریع تلاش‌های دیپلماتیک و پشتیبانی در جهت رسیدن به این هدف شدند.

شورای امنیت سازمان ملل متحد ۱۵ عضو دارد که پنج عضو آن یعنی آمریکا، روسیه، چین، انگلیس و فرانسه عضو دائم و دارای حق وتوی آن هستند.

اگر یکی از اعضای دائم با پیش‌نویس قطعنامه یا بیانیه مخالفت کند، امکان تصویب آن قطعنامه وجود ندارد و مسیر حرکت این قطعنامه یا بیانیه مسدود خواهد شد.

آمریکا تا کنون ۴۴ بار در حمایت از رژیم صهیونیستی از حق وتو استفاده کرده است و در بسیاری از موارد هم از همان ابتدا مانع از قرار گرفتن موارد ضد اسرائیلی در دستور کار شورای امنیت شده است.

در دور جدید خشونت و جنایت رژیم صهیونیستی علیه مردم بی‌گناه فلسطین هم آمریکا در دو نشست غیرعلنی با هرگونه تصویب بیانیه ریاستی که تنها خواستار توقف تنش می‌شد، مخالفت کرد.

دولت بایدن که ادعای دموکراسی، دیپلماسی و چندجانبه‌گرایی دارد، همسو با دولت‌های پیشین خود به صراحت نشان داد در حمایت از رژیم صهیونیستی هیچ تفاوتی ندارد و از رئیس جمهوری تا سایر مقامات همچون وزیران دفاع و خارجه، با اعطای چراغ سبز به این رژیم، حق دفاع را برای این رژیم محفوظ دانستند و تمام جنایات این رژیم را تحت این حق، توجیه کردند.

لیندا توماس گرینفیلد سفیر و نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل متحد در نشست روز یکشنبه، گفت: ایالات متحده از حماس و دیگر گروه‌های فلسطینی در غزه می‌خواهد که بلافاصله حملات موشکی و تحریکات دیگر را متوقف کنند.

وی افزود: اینها همه چالش‌های سختی است اما طولانی شدن این چرخه خشونت فعلی فقط باعث پیچیده‌تر و حل این چالش‌ها می‌شود و این فقط یک راه حل مذاکره دو کشور را از دسترس ما خارج می‌کند.

اگرچه آمریکا در این نشست سعی کرد که موضع بینابینی ارائه دهد، انگلیس با لحن تندتری صحبت کرد.

باربارا بودوارد سفیر و نماینده دائم انگلیس در سازمان ملل متحد ادامه داد: انگلیس شلیک موشک به سمت مردم غیرنظامی را محکوم می‌کند. هدف قرار دادن غیرنظامیان توجیهی ندارد. تعداد کشته شدگان در هفته گذشته قابل قبول نیست و تصاویری که همه ما دیده ایم واقعاً آزار دهنده است.

وی افزود: ما این اقدامات تروریستی از جانب حماس و دیگر گروه های تروریستی را که باید برای همیشه به تحریکات و شلیک موشک های خود علیه اسرائیل و غیرنظامیان اسرائیلی پایان دهند، به شدت محکوم می‌کنیم.

وی ادامه داد: اسرائیل حق دفاع از خود و حق دفاع از شهروندانش را در برابر حمله دارد. با انجام این کار ، بسیار مهم است که اسرائیل تمام تلاش خود را برای جلوگیری از تلفات غیرنظامیان انجام دهد.

با این حال، جنایت و فضاحت صهیونیست‌ها در این دور به قدری فاحش و زیاد است که طرفداران غربی که در واقع خالقان این رژیم ناپاک و جعلی هستند، نتوانستند آن را بپوشانند.

نماینده دائم انگلیس در سازمان ملل متحد اضافه کرد: از گزارش‌های سازمان ملل مبنی بر تخریب یا آسیب جدی به تأسیسات پزشکی ، ۲۳ مدرسه ، بیش از ۵۰۰ خانه در غزه و ساختمان‌های محل استقرار رسانه‌ها نگرانیم.

بودوارد با اعتراف به اینکه اقدامات اسرائیل متناسب و منطبق با حقوق بشردوستانه بین‌المللی نیست، جنایت صهیونیست‌ها را اینگونه توجیه کرد که حماس در مناطق غیرنظامی مستقر شده است و از آن برای پوشش عملیات خود استفاده می‌کند.

این اتهامی است که رژیم صهیونیستی تا کنون برای توجیه جنایات خود استفاده کرده و مورد پسند حامیان غربی آن واقع شده است.

با شکست شورای امنیت سازمان ملل متحد، اکنون چشم‌ها به مجمع عمومی این سازمان است تا با حمایت و ابتکار کشورهای اسلامی و حمایت کشورهای عضو جنبش عدم تعهد، رژیم صهیونیستی را در انظار جهان پاسخگو سازد و حداقل، جنایات این رژیم را محکوم کند.

وعده‌ای که مجید تخت‌روانچی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد در بیانیه روز یکشنبه خود از آن سخن گفت: اگر شورای امنیت همچنان از ایفای نقش آن جلوگیری شود، باید مجمع عمومی سازمان ملل اقدامات لازم را علیه متجاوزان اسرائیلی اتخاذ کند.