فرهنگیان از دیر باز جزو اقشاری اند که از حامیان واقعی انقلاب اسلامی بوده و در همه رویدادها و صحنه های مختلف سیاسی و علمی حضور پررنگ و موثری دارند.
در امر خطیر انتخابات با مشارکت حداکثری خود و خانواده اهمیت این موضوع را برای دانش آموزان و دانشجوان روشن می کنند و همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند: معلمان باید به گونه ای عمل کننند که ریزش ها در برابر تهاجم بیگانگان نزدیک به صفر و رویش ها در حد اعلی باشد.
چندی پیش معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در یک برنامه رسمی رسانه ای کشور گفته بود: ۷۰ درصد عوامل اجرایی انتخابات از فرهنگیان هستند.
به بیانی دیگر، فرهنگیان متشکل از دانشجو معلمان دانشگاههای فرهنگیان و شهید رجایی با بیش از یکصد واحد دانشگاهی و نزدیک به یکصدهزار دانشجوی دختر و پسر در نقاط مختلف کشور مشغول تحصیل هستند و بیش از ٢ هزار استاد مسئولیت تدریس در این واحدها را برعهده دارند.
این جمعیت دانشجویی در کنار حدود یک میلیون فرهنگی شاغل و بیش از ٧٠٠ هزار فرهنگی بازنشسته قشر وسیع و تاثیرگذاری را تشکیل میدهند که معادلات سیاسی و فضای انتخاباتی را با کنشگری خود تغییر و جهت میدهند.
در بخش اجرایی نیز بیش از نیمی از صندوقهای رای در مدارس قرار دارند و سپس مساجد در رده بعدی هستند و بیش از ۵۰درصد از دستاندرکاران انتخابات در قالب هیاتهای اجرایی و نظارتی را فرهنگیان تشکیل میدهند و صندوقی را نمیتوان در کشور یافت که حداقل یک یا چند فرهنگی جزو عوامل آن نباشند.
این حجم گسترده در اجرا و نظارت در میان سایر اقشار وجود ندارد و این حضور و نقش پر رنگ آنها موجب شده است تا هم جزو افراد باتجربه در اجرا و نظارت باشند و هم در عمیقترین سطح از واقعیتهای اجرایی و نظارتی انتخابات اطلاع داشته باشند و جالب اینکه این قشر در همه انتخابات همین حضور و نقش گسترده را دارند و از این جهت نیز هم مورد توجه دستاندرکاران برگزاری دولت و هم مورد توجه نامزدهای انتخاباتی هستند.
فرهنگیان امین رای مردم هستند
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: فرهنگیان در روند انتخابات نقش موثری دارند به طوریکه در برخی از شهرستان ها تا ۷۰ درصد عوامل اجرایی انتخابات را تشکیل می دهند و مدارس به عنوان پایگاه های اخذ رای در نظر گرفته می شود.
احمد اسکندری نسب افزود: با توجه به تاثیرگذاری فرهنگیان و نفوذ ویژه آنها نقش موثری در حضور حداکثری مردم در انتخابات دارند.
این مسئول تاکید کرد: هر ساله تعداد زیادی از دانش آموزان رای اولی هستند و معلمان و فرهنگیان در تشویق و تعلیم آنها در خصوص انتخابات نقش آفرینی می کنند.
وی به اهمیت و نقش اعتماد و اعتماپذیری اشاره کرد و گفت: جامعه فرهنگی مقبولیت زیادی بین مردم دارد و مورد اعتماد آنها است که این مساله خود به حضور حداکثری کمک می کند و با خیالی آسوده پای صندوق های رای حاضر می شوند و این اطمینان را دارند که فرهنگیان امین رای آنها هستند.
به گفته این مسئول، امیدواریم امسال نیز فرهنگیان همانند سال های گذشته در امر انتخابات مشارکت فعال داشته باشند و نقش آفرینی کنند.
مدیرکل آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: مردم نیز با آگاهی به نقش مهم انتخابات در حل مسائل داخلی و بین المللی ، با حضور حداکثری نقشه دشمنان را که همواره در آستانه برگزاری انتخابات بر طبل ناامیدی می کوبند نقش برآب خواهند کرد.
فرهنگیان نسبت به جامعه حس مسئولیت دارند
عضو شورای شهر در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: فرهنگیان در جامعه ما نقش تربیتی موثری دارند و در انتخابات پیش رو نه تنها فرهنگیان بلکه همه اقشار به عنوان وظیفه شرعی خود در انتخابات شرکت می کنند.
زهرا ایرانمنش افزود: همه خانواده ها به نحوی با قشر فرهنگی در ارتباط هستند بالاخره یک دانشآموز، دانشجو، معلم اساتید دانشگاه در میان آنها است و همین فرهنگیان هستند که نسبت به مسائل جامعه اعم از فرهنگ و آموزش بی تفاوت نیستند.
این مسئول خاطرنشان کرد: به واسطه ویروس کرونا و کلاس های مجازی امروزه همه معلم ها و فرهنگیان از فدوره انتخابات شاهد کاندیداتوری عده زیادی از قشر فرهنگی هستیم.
به گفته این استاد دانشگاه فرهنگیان، جای تشکر دارد که در این برهه حساس فرهنگیان خود را در معرض امتحان قرار می دهند و کاندید می شوند.
وی که در تمامی ادوار شورا حضور داشته است، تصریح کرد: ما در تمامی سال ها اعضای فرهنگی زیادی اعم از معلم و استاد دانشگاه را در ترکیب شورای شهر کرمان داشتیم.
فرهنگیان سیاست زده نیستند
بتول شریفی که سالهاست در حرفه معلمی مشغول به فعالیت است گفت: من به همراه برخی دیگر از فرهنگیان هر سال در مجموعه نظارتی انتخابات پای صندوق های رای حاضر می شویم و اصولا تا صبح روز بعد و پس از شمارش آرا در مدرسه می مانیم.
وی افزود: بیشتر اعضای خانواده و اقوام از ما می پرسند که به چه کسی رای دهیم و می توان گفت فرهنگیان مورد اعتماد مردم هستند زیرا در طی این سال ها سیاست زده نبودند.
این معلم تاکید کرد: درست است که انتخاب اصلح در سرنوشت کشور موثر است اما باید به عقاید و نظرات هم احترام بگذاریم و هدف اصلی مان مشارکت باشد، امیدواریم امسال هم مردم با حضور حداکثری خود نقشه های دشمنان را نقشه برآب کنند.
مرضیه عزیزیان یکی از دبیران بازنشسته کرمان گفت: دانش آموزان از معلم هایشان حرف شنوی دارند و به دلیل سن کم آنها حرف ها در ذهنشان هک می شود، وقتی از بچگی به دانش آموز ما از اهمیت انتخابات بگویند و تاثیرات آن را هر چند کم و ناقص بدانند در جوانی نیز از حامیان و شرکت کنندگان خواهند شد.
این معلم با اشاره به اهیمت انتخابات ۱۴۰۰ تصریح کرد: از معلمان برای انتخاب افراد اصلح بخصوص در شوراهای اسلامی شهر این انتظار وجود دارد تا نقش خود را به خوبی در این زمینه ایفا کنند.
وی ادامه داد: همچنین با ابتکارات و برنامه ریزی های انجام شده در مرحله اول مدیریت جهادی به جای مدیریت جناحی و پرهیز از حاشیه ها در استان کرمان برنامه ریزی شود.
انتخابات شورای های اسلامی شهر و روستا و ریاست جمهوری به طور همزمان در ۲۸خرداد ماه برگزار خواهد شد.