دهلی نو-ایرنا- برای اولین بار در چند هفته گذشته، وزارت بهداشت هند روز دوشنبه ۲۸۱ هزار مورد جدید ابتلا به کرونا و ۴ هزار و ۱۰۶ مرگ ناشی از این ویروس همه گیر را گزارش کرد که این تعداد مبتلا نسبت به هفته های گذشته کاهش محسوسی نشان می دهد.

به گزارش ایرنا، هند در چند هفته گذشته با یکی از شدیدترین امواج کرونا در جهان مواجه بوده است. نارندرا مودی نخست وزیر هند این موج را "طوفان" و دیگر کارشناسان آن را "سونامی کرونا" توصیف کرده‌اند. 
آمار رسمی ابتلای به کرونا در هند به حدود ۲۵ میلیون نفر رسیده است، درحالی که آمار قربانیان این بیماری ۲۷۴ هزار و ۳۹۰ نفر اعلام شده است اما برخی معتقدند آمار واقعی کرونا در هند ۵ تا ۱۰ برابر بیشتر از ارقام اعلام شده از سوی هند می‌باشد. 
"ایندیا تودی" گزارش داد: اگرچه موارد روزانه ابتلا به کرونا در هند کاهش یافته است، اما آزمایش کرونا و همچنین واکسیتاسیون نیز در این کشور به شدت کاهش داشته است. 
کارشناسان ابراز امیدواری می‌کنند که هند از اوج موج دوم کرونا عبور کرده است، با این حال آن‌ها اخطار می‌دهند اگر این کشور مانند قبل به اخطارها توجه نکند، موج سوم سهمگین‌تر از موج دوم در این کشور خواهد بود. 
پزشکان هندی توصیه می‌کنند مردم این کشور حتی کسانی که واکسن کرونا دریافت کرده‌اند تمام اقدامات احتیاطی لازم را انجام دهند و همچنان ماسک بزنند. 

 کمبودها و اختلافات طرح واکسیناسیون در هند  


هند بزرگ‌ترین تولید کننده واکسن کرونا در جهان است اما تا به امروز تنها ۳۴ میلیون ۸۰۰ هزار نفر در این کشور در مقابل کرونا واکسینه شده‌اند. با توجه به جمعیت یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفری هند، رقم اعلام شده از سوی دولت هند به معنی ایمن شدن تنها ۲.۵ درصد از جمعیت هند در مقابل کرونا می‌باشد. 
"هندوستان تایمز" گزارش داد: تاکنون بیش از ۱۸۲ میلیون نفر در هند اولین واکسن کرونای خود را دریافت کرده‌اند. همه افراد بالای ۴۵ سال در این کشور می‌توانند مجانی واکسن کرونای خود را دریافت کنند. از سوی دیگر دولتهای ایالتی موظف شده‌اند واکسن گروه سنی ۱۸ تا ۴۴ سال را تامین کنند. 
با توجه به موج دوم کرونا در هند، تقاضا برای واکسن کرونا از میزان تولید آن بسیار فراتر رفته و مقامات هندی با تصمیم سخت چه کسی باید واکسن کرونا را دریافت کند مواجه شده‌اند. 
وزارت بهداشت هند روز پنجشنبه هفته گذشته اعلام کرد که به صورت فعال سعی می‌کند واکسن بیشتری را در اختیار ایالتها قرار دهد. اما در برخی ایالتهای هند اختصاص واکسن باعث بروز اختلاف و جنجال شده است. 
در ایالت چتیزگر، تصمیم دولت ایالتی برای اختصاص واکسن کرونا به بخش ضعیف و فقیر جامعه با اعتراض مردم مواجه شده و دادگاه عالی چتیزگر با این تصمیم دولت مخالفت کرده است. این ایالت بخش محدودی از میلیون‌ها واکسن مورد نیاز خود را دریافت کرده است. 
ایالت ماهاراشترا که در میان سایر ایالت‌های هند دارای بیشترین موارد ابتلا به کرونا است، به ۱۲۰ میلیون واکسن نیاز دارد تا گروه سنی ۱۸ تا ۴۴ سال را واکسینه کند اما به گفته مقامات، این ایالت تاکنون یک میلیون و ۱۰۰ هزار واکسن دریافت کرده است. 
 حال دولت ماهاراشترا مانند بسیاری از ایالت‌های دیگر هند به دنبال وارد کردن واکسن کرونا است. 
هند درحال واردات واکسن اسپوتنیک از روسیه و آسترازنکا از آمریکا می‌باشد و سعی می‌کند تولید واکسن در داخل را افزایش دهد. 

بودجه تاریخی هند پشت دیوار بلند کرونا 


هند در ماه فوریه سال جاری از بودجه تاریخی خود رونمایی کرد. بسیاری معتقد بودند این بودجه مسیر را برای احیای اقتصادی هند هموار می‌سازد اما اکنون بسیاری نگران محقق نشدن وعده‌های بودجه‌ای هند هستند زیرا در این بودجه وقوع موج دوم کرونا پیش یینی نشده بود. 
"تایمز او ایندیا" گزارش داد: بودجه هند سعی داشت به سومین اقتصاد آسیا از طریق سرمایه گذاری در زیرساخت‌ها و نظام سلامت، تکیه بر استراتژی خصوصی‌سازی گسترده و نظام پویای مالیاتی کمک کند درحالی که برای سال مالی آینده یک رشد اقتصادی ۱۰.۵ درصدی را پیش بینی کرده بود. 
خانم نیرمالا سیتارمان وزیر اقتصاد هند اعلام کرد این کشور تا صد سال آینده چنین بودجه‌ای نخواهد دید. در زمان انتشار این اظهارات، طرح بزرگ واکسیناسیون و بازگشت تقاضا و سرمایه گذاری به بازار هند، اقتصاد این کشور را در مسیر برگشت از یکی شدیدترین رکودهای اقتصادی قرار داده بود. 
حال بحران موج دوم کرونا گریبان گیر هند شده و برخی از سرمایه گذاران و کارشناسان معتقدند پس از چند سال افزایش بدهی، هند جذابیت خود را به عنوان یک مقصد سرمایه گذاری از دست خواهد داد. 
هفته گذشته موسسه اقتصادی و سرمایه گذاری "مودی" اعلام کرد که موج دوم کرونا، روند احیای اقتصادی کوتاه مدت هند را محدود و در بلند مدت اقتصاد این کشور را با رکود بیشتری مواجه خواهد ساخت. این موسسه پیش بینی رشد ناخالص داخلی هند را از ۱۳.۷ درصد به ۹.۳ درصد کاهش داد. 
یک کارشناسان اعلام کردند دولت در بودجه خود یک هزینه ۴.۷۸ میلیارد دلاری را به واکسیناسیون اختصاص داده و مشکلات ایجاد شده در موج دوم را پیش بینی نکرده است و حالا مجبور خواهد شد از هزینه‌های خود بکاهد. 
نشریه "وایر" در این خصوص نوشت: سال گذشته قرنطینه سراسری در طول موج اول کرونا در هند، تاثیر بسیار مخربی بر اقتصاد این کشور گذاشت. 
تاثیر موج دوم کرونا بر اقتصاد هند به سرعت آشکار شد. تولید در این کشور تقریبا متوقف شد. تولید به عنوان یک بخش با بیشترین ارتباط، برای احیا و حفظ اقتصاد بسیار اهمیت دارد. 
این بار دولت هند با وضع قرنطینه سراسری در این کشور مخالفت کرده است اگرچه دولت‌های ایالتی به عنوان تنها روش موثر در کاهش نرخ ابتلا به کرونا، به قرنطینه دو هفته‌ای و حتی یک ماهه روی آورده‌اند. 
اگر پیش بینی‌ها در مورد موج سوم کرونا در هند تحقق یابند، اقتصاد این کشور در یک یا دو سال آینده با چالش‌های زیادی مانند بیکاری گسترده، کاهش سرمایه گذاری، افزایش بدهی بخش دولتی و خصوصی و غیره مواجه خواهد شد. دولت هند مجبور است تمهیدات جدیدی برای عبور از یک بحران دیگر  در نظر بگیرد.