مشهد- ایرنا- معاون دادستان مشهد به عنوان مسوول هماهنگ‌کننده ساماندهی کودکان کار و خیابان با اجرای "طرح سایبان مهر" گفت: سرکنسولگری افغانستان در مشهد موفقت کرد تا در این چارچوب برای حمایت مادی و معنوی از کودکان تبعه افغانستان مشارکت داشته باشد.

نیره عابدین‌زاده روز دوشنبه پس از نشست هم‌اندیشی و هماهنگی طرح ساماندهی کودکان کار و خیابان در مشهد، در جمع خبرنگاران افزود: مسائل و مشکلاتی که در خصوص کودکان اتباع و خانواده‌هایشان وجود دارد در این نشست برای سرکنسول افغانستان و نماینده‌ وزارت خارجه در شرق کشور تشریح و خدمات "طرح سایبان مهر" بیان شد. 

وی بر نبود هیچگونه تفاوتی بین کودکان ایرانی و غیرایرانی در چارچوب اجرای طرح ساماندهی تاکید و بیان کرد: همه خدمات طرح سایبان مهر بطور کاملا مساوی شامل حال یکایک کودکان هدف طرح می‌شود.

معاون دادستان و سرپرست دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه پنج مشهد گفت: نشست امروز با حضور نماینده وزارت خارجه در شرق کشور، سرکنسول افغانستان، مدیرکل امور اتباع استانداری خراسان رضوی، سرپرست اداره‌کل بهزیستی استان و جمعی از مدیران مرتبط با اجرای طرح سایبان مهر برگزار شد و به نتایج بسیار خوبی رسید. 

پرونده قضایی ۲۵۰ خانواده کودکان کار

وی در ادامه به تشکیل پرونده‌های قضایی برای ۲۵۰ خانواده‌ کودکان کار در مشهد اشاره و بیان کرد: شرکت یا عدم شرکت خانواده‌ها در مسیر توانمندسازی کودکان مشمول طرح سایبان مهر، شرط به جریان افتادن مراحل رسیدگی دادگاه به این پرونده‌ها است.

عابدین‌زاده افزود: بر این اساس اگر خانواده در برنامه ساماندهی و توانمندسازی کودکان مشارکت فعال داشته باشد، رسیدگی به پرونده قضایی آنها تعلیق می‌شود ولی اگر کودک پس از بازگشت به خانواده دوباره راهی کار در محیط خیابان شود، خانواده کودک به "اتهام بهره‌کشی اقتصادی از کودکان" به دادگاه معرفی خواهد شد. 

وی هدف نشست امروز را که در محل مرکز نگهداری کودکان صدف برگزار شد، ارائه خدمات بهتر و کیفی‌تر به کودکان شناسایی شده و خانواده‌ آنها اعلام و بیان کرد: پس از تشریح گزارشهای سازمان بهزیستی و دادستانی به عنوان مجری و هماهنگ‌کننده‌ طرح، سرکنسول افغانستان در مشهد از ورود نهاد متبوعش به مشارکت در اجرای طرح سایبان مهر برای حمایت مادی و معنوی از کودکان افغانستانی مشمول طرح استقبال کرد.

معاون دادستان مشهد ادامه داد: دو سوم کودکان کار و خیابانی شناسایی شده در سطح کلانشهر مشهد تبعه کشور افغانستان هستند. 

وی همچنین گفت: مقرر شد گزارشی از وضعیت فعلی طرح سایبان مهر به نماینده‌ وزارت خارجه کشورمان ارائه شود تا از آن طریق در اختیار سرکنسولگری افغانستان قرار گرفته و اقدامات بعدی از سوی همین سرکنسولگری صورت گیرد. 

سایبان مهر الگوی کشوری

سرپرست اداره‌کل بهزیستی خراسان رضوی نیز در همین مکان به خبرنگاران گفت: ۴۵۶ کودک تاکنون در قالب طرح سایبان مهر شناسایی شده‌اند که ۳۱۵ نفر آنها کودکان غیرایرانی هستند. 

مسعود فیروزی افزود: ۳۷۰ کودک از کل این شناسایی‌شدگان، در مرکز غربال پس از گرفتن تعهد از خانواده آنها و هماهنگی با دادستانی مشهد تحویل خانواده شده‌اند. ۷۷ کودک هم که خانواده آنها هنوز شناسایی نشده‌اند تحویل سازمان بهزیستی شدند تا فرایند توانمندسازی برای آنها انجام شود. 

وی "طرح سایبان مهر" را با محوریت سازمان بهزیستی و هماهنگی با مقام قضایی در حال اجرا اعلام و بیان کرد: تاکنون نتایج بسیار خوبی از اجرای این طرح به دست آمده که می‌تواند در قالب یک طرح جامع‌تر در سطح کشور نیز اجرایی شود. 

سرپرست اداره‌کل بهزیستی خراسان رضوی همچنین به حضور "جابر انصاری" سرکنسول افغانستان در مشهد در نشست امروز با معاون دادستان، نماینده گی وزارت خارجه و مدیرکل امور اتباع خارجی خراسان رضوی اشاره و بیان کرد: مقرر شد سرکنسول افغانستان فراخوانی برای بازرگانان، نیکوکاران، افراد توانمند و مراکز خیریه‌ دارای ارتباط با این نهاد منتشر نماید تا آنها بر اساس رسالت مسؤولیت اجتماعی خود در جهت حمایت مادی و معنوی کودکان کار و خیابان وارد عمل شوند.

وی "آموزش، توانمندسازی اجتماعی، اشتغال خانواده و افزایش کیفیت زندگی کودکان کار" را از موارد مورد تاکید در چارچوب همکاری برای اجرای طرح سایبان مهر اعلام کرد.  

دوره‌ جدید ساماندهی کودکان کار و خیابان در مشهد در قالب اجرای "طرح سایبان مهر" شش ماه پیش با همکاری معاون دادستان مشهد و مدیریت اجرایی اداره‌کل بهزیستی خراسان رضوی آغاز شده و ادامه دارد.

فرماندهی انتظامی خراسان رضوی، شهرداری مشهد، اداره‌کل امور اتباع خارجی استان، گروهی از شهروندان نیکوکار مشهدی و مرکز نگهداری و توانبخشی کودکان گلستان علی(ع) در اجرای این طرح مشارکت و همکاری دارند.