یاسوج- ایرنا- نماینده ولی فقیه در کهگیلویه و بویراحمد و امام جمعه شهر یاسوج گفت: از همه مدیران و مسئولان به ویژه مسئولان کشوری درخواست و انتظار دارم که نسبت به تامین مالی سد تنگ سرخ بویراحمد عنایت ویژه و تلاش های جدی تری داشته باشند.

به گزارش ایرنا، آیت الله سید نصیر حسینی در آئین انجام عملیات انحراف آب سد مخزنی تنگ سرخ یاسوج، اظهار داشت: این استان نسبت به بسیاری دیگر از مناطق کشور وضعیت مناسب تری به لحاظ منابع آبی دارد.

وی افزود: سد تنگ سرخ قرار است آب آشامیدنی یاسوج را تامین کند و مشکل چندین ساله کمبود آب و قطعی آن را مرتفع کند.

وی ادامه داد: علاوه بر آن در حوزه صنعتی و کشاورزی نیز بخشی از نیازها را تامین می کند که مایه امیدواری و خرسندی خواهد بود.

نماینده ولی فقیه در کهگیلویه و بویراحمد و امام جمعه شهر یاسوج ابراز داشت: پیشرفت فیزیکی ۳۵ درصد بعد از گذشت چندین سال جای تامل دارد.

آیت الله حسینی تاکید کرد: البته با اخذ مجوز ماده ۵۶ جای امیدواری است که هر چه زودتر شاهد به نتیجه رسیدن این سد باشیم.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: استاندار استان به جد پیگیر همه پروژه‌های استان از جمله این سد است.

کیامرث حاجی زاده افزود: خوشبختانه وحدت و همراهی خوبی میان مسئولان استانی وجود دارد و به همین دلیل پیشرفت و حرکت رو به جلوی قابل لمسی را در خصوص طرح ها و پروژه ها شاهد هستیم.

وی با اشاره به تاثیرات سدها در مهار بارندگی های آخر سال ۹۷ و فروردین ۹۸، بیان کرد: همه به اهمیت وجود سدها به طور کامل واقف هستیم و سد تنگ سرخ آب شرب یاسوج و بخشی از آب صنعت و کشاورزی این شهرستان را تامین خواهد کرد.

معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: علاوه بر آن در کنترل سیلاب ها نیز نقش ویژه‌ای ایفا خواهد کرد.

وی ادامه داد: بنابراین از همه کسانی که دست به قلم هستند و از همه رسانه ها، درخواست دارم که مراقبت کنند تا باعث تشویش افکار عمومی نشوند و غیرکارشناسانه به موضوعات ورود نکنند بلکه باید کمک کرد که پروژه ها و طرح های اجرایی در سطح استان به خوبی پیش برود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: سد تنگ سرخ یکی از مهمترین این طرح هاست که به لحاظ تأثیرگذاری در حوزه اقتصاد و اشتغال زایی در منطقه، نقش ویژه ای خواهد داشت.

رسول فرهادی افزود: آغاز این طرح، سال ۱۳۹۱ بوده و دارای اهداف تامین آب شرب، صنعت و کشاورزی و همچنین زیست محیطی است.

وی ادامه داد: حجم مخزن‌ آن ۱۲۵ میلیون مترمکعب است و در حال حاضر ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارذ.

فرهادی تصریح کرد: هم اینک عملیات اجرایی انحراف آب رودخانه بشار برای احداث فرازبند سد تنگ سرخ را شاهد خواهیم بود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: مدیران کلان وزارت نیرو به طرح های آبی استان توجه ویژه ای دارند و مسئولان استانی تلاش مجدانه ای برای پیشبرد روند کارهای مرتبط با سد تنگ سرخ داشته اند.

وی عنوان کرد: برای اخذ مجوز ماده ۵۶ برای این سد، رفع بخش زیادی از بحث تملک اراضی در هر ۲ جناح سد تنگ‌سرخ، اخذ مجوز نهایی زیست محیطی و تشکیل کمیته های فنی برای حل مشکلات موجود میان دستگاه های اجرایی مرتبط با این سد زحمات زیادی کشیده شده است.

در مطالعات اولیه و گزارش‌های رسیده از مشاور طرح، حدود چهار روستا به طور کامل در حوزه دریاچه سد قرار می‌گیرد.

برخی تاسیسات زیربنایی، ساختمان‌های اداری، اورژانس و خانه بهداشت نیز در حوزه دریاچه سد قرار دارد که آب منطقه‌ای و مشاور طرح نیز میزان خسارات تمام آنها را برآورد کرده است و در نقشه اجرایی سد لحاظ شده اند.

همچنین بخش وسیعی از جاده قدیم یاسوج – شیراز با اجرای حوضه آبریز این سد از بین خواهد رفت.

عملیات اجرایی سد تنگ سرخ از سال ۹۰ با حضور وزیر وقت نیرو آغاز شد.

ساختگاه سد مخزنی تنگ سرخ در ۳۵ کیلومتری یاسوج و بر روی رودخانه بشار واقع شده است.

در نیمه دوم سال ۹۶، مراحل ساخت سد به صورت تعاملی با پیمانکار، قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء و با کارفرمایی آب منطقه ای استان آغاز شد.

سد تنگ سرخ از نوع خاکی با هسته رسی و حجم مخزن ۱۲۵ میلیون مترمکعبی و حجم تنظیم سالیانه ۲۰۰ میلیون متر مکعب است.

حجم آب تجدید پذیر استان کهگیلویه و بویراحمد ۹هزار ۲۲۳ میلیون متر مکعب است که یک هزار ۷۰ میلیون متر مکعب آن سالانه مهار می شود و ۹۰ درصد آن از استان خارج می شود.

کسب مجوز تخصیص اعتبار از ظرفیت‌ های ماده ۵۶ قانون الحاقی بودجه برای پروژه مهم سد تنگ سرخ با تلاش آب منطقه ای و  تصویب وزارت نیرو  و پیگیری مجموعه استانداری و سازمان مدیریت استان از سازمان برنامه و بودجه کشور صورت گرفت.

دولت در دیماه ۹۹ با تامین و پرداخت ۳۶۵ میلیارد تومان اعتبار برای ادامه احداث سد تنگ سرخ موافقت کرده بود.