شهرکرد- ایرنا- معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر کشور با اشاره به ظرفیت های موجود در بخش امداد و نجات مدیریت بحران گفت:ایران جزو ۱۰ کشور حادثه‌خیز جهان از نظر وقوع بلایای طبیعی است و هم‌اکنون در حوزه عملیات‌های امداد و نجات و آمادگی جزو پنج کشور دنیا به‌شمار می‌رود.

محمدباقر محمدی روز سه‌شنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: از مجموع ۴۳ نوع بلایای طبیعی و غیرطبیعی موجود در دنیا ۳۷ مورد در ایران وجود دارد که همین عامل باعث شده تا از نظر آمادگی در وضعیت مطلوب و قابل‌قبولی باشیم.

وی گفت:امدادگران این جمعیت سال گذشته به ۲۰۷ هزار نفر در سطح کشور امدادرسانی کرده‌اند، که در این مدت ۲۷ هزار مورد انواع حادثه رخ داد و به ۲۰۷ هزار نفر امدادرسانی شد.

محمدی تصریح کرد: سال گذشته ۷۸۵ فقره ماموریت امداد و نجات در چهارمحال و بختیاری انجام شد که این میزان ۲.۵ درصد عملیات‌های امداد و نجات کشور است و جمعیت هلال‌احمر استان در مجموع عملیات‌های امدادی، رتبه ۱۸ کشور را دارد.

معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر اظهار داشت: در این عملیات‌ها به ۹ هزار و ۲۹۲ نفر امدادرسانی، ۳۲۹ نفر به مراکز درمانی اعزام و ۵۳۳ نفر اسکان اضطراری شدند.

محمدی تاکید کرد: چهارمحال و بختیاری با ۳۹۱ مورد حوادث ترافیکی برای ۲ درصد حوادث ترافیکی ایران رتبه ۲۱ کشوری را به خود اختصاص داده است.

وی افزود: در امدادرسانی‌های سال گذشته ۶۸ درصد سوانح جرحی، ۹۴ درصد حوادث کوهستان و ۲۳ مورد عملیات‌های آبی از سوی ‌جمعیت هلال‌احمر استان برگزار شد.

معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر تصریح کرد: سال گذشته بیشترین عملیات امداد و نجات در این استان مربوط به شهرستان کوهرنگ با ۱۸۴ عملیات، ‌شهرستان لردگان با ۱۷۷ عملیات و شهرستان بروجن با ۱۲۱ عملیات است.

محمدی یادآور شد: بیشترین پایگاه‌هایی که سال گذشته در چهارمحال و بختیاری امدادرسانی جاده‌ای کرده‌اند به‌ترتیب شامل پایگاه امدادرسانی جاده‌ای پل قرح شهرستان لردگان با ۸۱ فقره، بازفت شهرستان کوهرنگ با ۶۸ فقره و شهید عسگری شهرستان بروجن با ۵۸ فقره است.

به گزارش ایرنا، ارائه خدمات امداد و نجات، اسکان و تغذیه اضطراری در زمان وقوع حوادث و سوانح، ارائه آموزش‌های امداد کمک‌های اولیه به اقشار مختلف جامعه، برنامه‌ریزی و اقدام در راستی آمادگی مقابله با حوادث و سوانح، ارسال محموله‌های کمک‌های بشردوستانه به کشورهای آسیب‌دیده و متأثر از حوادث طبیعی، غیرطبیعی و اعزام عوامل امدادی در داخل و خارج از کشور در دستور کار سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر کشور قرار دارد.

سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با بیش از ۳۰ سال تجربه در زمینه آمادگی و پاسخ‌گویی سوانح در داخل و خارج کشور به‌عنوان یکی از بخش‌های اصلی جمعیت هلال احمر محسوب می‌شود که با امکانات گسترده عملیاتی، پشتیبانی، مخابراتی، امداد هوایی، جاده‌ای، دریایی، کوهستان و شهری، عملیات امداد و نجات را در فصول مختلف سال و برای خدمات‌رسانی به آسیب‌دیدگان و متاثرین از انواع حوادث و سوانح احتمالی در سراسر کشور اجرا می‌کند.