مجید مردانی روز سهشنبه در گفتوگو با ایرنا افزود: سامانههای جدید در محور بازفت به مسجدسلیمان، گردنه کتبین فرخشهر و دستگرد، محور مرغملک، محدوده سد کارون ۴ و همچنین محدوده بهشتآباد راهاندازی میشوند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر نصب و راهاندازی هر یک از این سامانهها به بیش از چهار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد، افزود: بخشی از تجهیزات مورد نیاز برای فعالسازی سامانههای جدید نظارت تصویری در استان در سالهای اخیر تهیه شده است.
مردانی تصریح کرد: اطلاعات به دست آمده از سامانه دوربینهای نظارت تصویری تاثیر بسزایی در کنترل ترافیک و رفع مشکلات احتمالی محورهای مواصلاتی دارد و تصاویر آنلاین به منظور بهرهبرداری به موقع در اختیار جمعیت هلالاحمر، پلیسراه، اداره کل مدیریت بحران و واحدهای امنیتی و انتظامی نیز قرار میگیرد.
وی در ادامه به درخواست اداره کل راهداری و حملونقل جادهای استان برای تهیه ۱۲ دوربین ثبت تخلف نیز اشاره کرد و یادآور شد: طرح توسعه و ساماندهی دوربینهای ثبت تخلف در سطح ملی در حال پیگیری است که بر اساس آن۲هزار دستگاه بین استانها توزیع خواهد شد که با توجه به اعلام نیاز چهارمحال و بختیاری پیشبینی میشود با اختصاص دستگاههای جدید، شرایط این سامانه هوشمند راهداری در استان بهبود یابد.
رییس مرکز مدیریت راههای اداره کل راهداری و حملونقل جادهای چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: هماکنون ۳۴ دستگاه ثبت تخلف در استان وجود دارد.
مردانی در خصوص توسعه سامانه ترد شمار در استان به عنوان یکی دیگر از سامانههای هوشمند در انجام فعالیتهای راهداری نیز گفت: در سال گذشته ۲ دستگاه تردد شمار به مجموع دستگاههای موجود افزوده شد و در حال حاضر ۶۴ دستگاه تردد شمار در نقاط مختلف استان فعال است.
وی تخریب و سرقت دستگاههای تردد شمار و ثبت تخلف را از مشکلاتی دانست که اداره راهداری و حملونقل جادهای استان با افزایش گشت زنیها، استفاده از ظرفیت نیروی انتظامی و فرهنگسازی در رابطه با منافع امنیتی این دستگاهها سعی دارد، آن را رفع کند.
مردانی با بیان اینکه تحلیل و بهکارگیری اطلاعات به دست آمده از سامانههای تردد شمار و ثبت تخلف و دیگر سامانههای هوشمند راهداری میتواند به امنیت سفر و ارائه اطلاعات صحیح و بروز به کاربران جادهای منجر شود، تصریح کرد: با استفاده از این سامانهها میتوان برخی موارد سرقت خودرو و دام را نیز پیگیری کرد و لازم است آگاهیهای مرتبط با این دستگاهها برای عموم مردم تشریح شود.
وی همچنین به تجهیز ۱۰۰درصدی ناوگان راهداری استان به سامانه موقعیتیاب جیپیاس GPS به منظور ساماندهی هرچه بهتر ناوگان، افزایش ضریب بهرهوری و مدیریت سوخت اشاره کرد و افزود: هماکنون چهار سامانه پیام متغیر نیز در ورودیهای شهرکرد و سامان، خروجی بروجن و پاسگاه گوشکی پیامهای ایمنی و برخی اطلاعات و محدودیتهای مسیر را به کاربران جاده ارسال میکند.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری سه هزار و ۷۳۲ کیلومتر راه دارد که ۲۵۹ کیلومتر آن بزرگراه، ۷۶۱ کیلومتر راه اصلی، ۲۹۱ کیلومتر راه فرعی و ۲ هزار و ۳۶۹ کیلومتر راه روستایی است.