مشهد- ایرنا- پژوهشگران جوان یک شرکت‌ دانش‌بنیان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، موفق به طراحی و ساخت دستگاه "پالس اکسیمتر" رومیزی مورد استفاده برای تشخیص و درمان بیماری کووید ۱۹ شدند.

دانشگاه علوم پزشکی مشهد روز سه‌شنبه به نقل از مدیرعامل شرکت "مهراب فناور شورورز" از شرکت های دانش‌بنیان زیر پوشش این دانشگاه گزارش داد: پالس اکسیمتر دستگاهی است که با کمک آن می‌توان میزان درصد اشباع اکسیژن خون فرد را اندازه‌گیری کرد و در تشخیص و درمان بیماری کرونا نقش مهمی دارد.

دکتر علی شورورزی افزود: همزمان با آغاز پاندمی کرونا و افزایش چشمگیر درخواست‌ها برای دستگاه  پالس اکسیمتر، مهندسان جوان این شرکت اقدام به احیای مجدد دستگاه‌های پالس اکسیمتر دانشگاه علوم پزشکی مشهد کرده و همزمان با تلاش شبانه‌روزی و انجام تست‌های بالینی و دریافت استانداردهای لازم، موفق به ساخت دستگاه پالس اکسیمتر رومیزی داخلی با نام تجاری "پالس من" شدند.

وی بیان کرد: دستگاه پالس اکسیمتر ساخته شده با صفحه نمایش لمسی، دارای کیفیتی بالا برای نمایش جزییات و مواردی نظیر اندازه‌گیری شاخص فشار خون و ضربان قلب، قابلیت تنظیم آلارم‌های دیداری و شنیداری، دارا بودن پارامتر تحلیل خواب و ذخیره ۱۲ پارامتر مختلف خواب، حافظه داخلی، اتصال به کامپیوتر و پرینتر است.

وی گفت: این دستگاه یکی از بهترین نمونه‌های موجود در کشور است که با قیمت بسیار کمتری نسبت به نمونه‌ خارجی، در حال تولید است و به علت کیفیت و دقت بالا، زمینه‌های لازم برای صادرات این دستگاه به کشورهای همسایه از جمله امارات و افغانستان نیز فراهم شده است

به گفته وی، شرکت مهراب فناور شورورز، فعالیت خود را از سال ١٣٩٥ با زمینه فعالیت تولید، تعمیر و احیای تجهیزات پزشکی،  با هدف استفاده از توان متخصصان جوان داخلی به منظور تولید تجهیزات نوین در راستای نیاز بیمارستان‌های کشور آغار کرد و با ساخت دستگاه شمارش گاز استریل موفق به اخذ گواهی دانش‌بنیان از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شد.

دانشگاه علوم پزشکی مشهد با دارا بودن بیش از ۹ هزار دانشجو و حدود ۲۵ هزار پرسنل بهداشتی و درمانی، اکنون به عنوان قطب پزشکی شمال شرق کشور مطرح است.