شیراز_ایرنا _استاندار فارس با بیان اینکه اولویت‌ها و دسته‌بندی‌های دقیق برای صرفه جویی ۷۰۰ مگاواتی برق در تابستان پیش رو در این استان در نظر گرفته شده است، گفت: تحقق صرفه‌جویی نیاز به اطلاع رسانی و آگاه سازی و آموزش دارد، فارس از جمله استان‌های پیشرو در مصرف بهینه برق است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، عنایت الله رحیمی روز سه شنبه در آیین بهره‌برداری از طرح‌های تامین برق و انرژی در قالب هفته هفتم پویش الف ـ ب ـ ایران افزود: فارس به عنوان استانی که رو به صنعتی شدن حرکت می‌کند، نیازمند سرمایه گذاری در زیرساخت هایی همچون تامین برق است، شرایط برای تامین برق پروژه های سرمایه گذاری در استان باید مهیا شود.

رحیمی در این مراسم که با حضور از راه مسوولان وزارت وزیر نیرو برگزار شد عنوان کرد: با توجه به اینکه فارس استانی رو به صنعتی شدن است و گرایش به صنایع بزرگ و انرژی بر دارد سرمایه‌گذاری در حوزه زیرساخت‌ها به ویژه صنعت برق باید با جدیت مورد توجه قرار گیرد.

استاندار فارس عنوان کرد: با توجه به اینکه فارس استانی رو به صنعتی شدن و گرایش به صنایع بزرگ و انرژی بر است، سرمایه‌گذاری در حوزه زیرساخت ها به ویژه صنعت برق باید با جدیت مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر صنایع فولاد، آلومنیوم و صنایع زیر دستی آن، کرومیت، منگنز و... در استان ایجاد شده و یا در حال راه اندازی است، تاکید کرد: در این صنایع زیرساخت‌هایی همچون برق حرف اول را می‌زند از این رو سرمایه گذاری در این زیرساخت ها ضروری است.

استاندار فارس با بیان اینکه قطعاً سال آینده و سال های بعد مصرف برق استان در حوزه صنعت بیشتر از امسال و سال‌های قبل خواهد بود، بر لزوم سرمایه گذاری در زمینه تاسیس و راه اندازی پست های جدید و نیروگاه‌ها تاکید کرد و گفت: با این اقدامات می‌توانیم پاسخگوی نیازهای توسعه استان باشیم.

افزایش بهره‌وری و جلوگیری از پرتی برق ، استفاده بهینه و همچنین تولید بیشتر برق از مواردی است که به اعتقاد استاندار فارس باید از سوی متولیان برق در وزارت نیرو در برنامه ریزی ها مد نظر قرار گیرد.

رحیمی ، اندیشیدن ساز و کاری مناسب برای تشویق مشترکین کم مصرف و همچنین ایجاد محدودیت برای مشترکین پر مصرف را از دیگر مواردی دانست که در مدیریت مصرف برق اثر گذار خواهد بود و با تاکید بر اهمیت کنترل مصرف انرژی در ساختمان های اداری و نهادهای عمومی و بانک‌ها به میزان ۵۰ درصد و به صورت پلکانی باید دنبال شود، عنوان کرد: این اقدام باید با در نظر گرفتن انواع خدمات عمومی و ارباب رجوع دسته بندی و انجام شوند تا بتوانیم سهمیه ۷۰۰ مگاواتی استان در صرفه جویی را محقق کنیم.

 استاندار فارس همچنین بر لزوم تنظیم وسایل سرمایشی و کولرهای گازی به ویژه در مناطق جنوبی استان عنوان کرد: وزارت نیرو باید در زمینه مصرف کولرها پژوهش های علمی را مد نظر قرار دهد.

 بی تردید ارتباط موثر وزارت نیرو و سازمان نظام مهندسی سبب می‌شود با طراحی ساختمان‌ها صرفه جویی در انرژی رعایت شود.

استاندار فارس همچنین از متولیان سازمان صمت در استان خواست کاهش مصرف در صنایع را مورد توجه قرار داده و اقدامات لازم را انجام دهند.

وارد مدار کردن مولد های اختصاصی صنایع و ادارات برای زمان اوج مصرف و یا شرایط خاص دیگر، از جمله موضوعاتی بود که استاندار فارس از معاونت عمرانی استانداری و ستاد مدیرت بحران خواست در دستور کار قرار دهند.

رحیمی با تاکید بر اهمیت روشنایی جاده های بین شهری و بزرگراه ها در کاهش تصادفات و تلفات جاده ای اظهار کرد: محورهای پرتردد و قسمت‌هایی که به عنوان نقاط بحرانی و حادثه خیز مشخص شده اند باید از برنامه خاموشی‌های احتمالی حذف شوند.

 به اعتقاد استاندار فارس صرفه‌جویی نیاز به اطلاع رسانی و آگاه سازی و آموزش دارد که از طریق صدا و سیما و شبکه های مجازی باید انجام شود.

وی همچنین با اشاره به شرایط زندگی آپارتمان نشینی و وابستگی تامین آب، آسانسور، سیستم سرمایش و... به برق در کلانشهری همچون شیراز از مدیران برق استان خواست مدت زمان خاموشی در مناطق مسکونی بیش از یک ساعت نباشد.

رحیمی از معاونت اقتصادی استانداری و سازمان صنعت و معدن خواست در مدت زمانی کوتاه جلساتی با صنایع بزرگ که بدهکاری به شرکت برق دارند برگزار کرده و برای پرداخت ماهانه هزینه برق این صنایع توافق کنند.

پرداخت قسطی بدهکاری های پیشین این صنایع نیز از دیگر راهکارهایی بود که استاندار فارس به آن اشاره کرد.

استاندار فارس همچنین عنوان کرد: تامین برق برای فعالیت های مختلف تولیدی و اقتصادی امری ضروری است بنابراین اگر امکان انتقال برق برای این گونه فعالیت ها وجود نداشته باشد شرکت برق باید راهکارهایی برای دریافت هزینه و انجام این انتقال در نظر بگیرد تا اشتغال و اقتصاد استان با مانع رو به رو نشود.

بهره برداری از سه طرح تامین برق و انرژی در فارس 

در هفته هفتم پویش الف- ب- ایران- سه طرح تامین برق و انرژی در استان فارس با سرمایه گذاری ۱۳۰ میلیارد تومان روز سه شنبه به بهره برداری رسید. 

مهندس غلامرضا نصیری مدیر عامل شرکت برق منطقه ای استان فارس با تشریح جزییاتی از طرح های پویش هفتم اظهار داشت : جمع سرمایه گذاری های وزارت نیرو در هفته هفتم پویش الف ب- ایران برای ۱۵ پروژه در قالب ۶ طرح ۵ / ۳۴۶ میلیارد تومان است .

مدیر عامل شرکت برق منطقه ای استان فارس ادامه داد : در قالب این پویش در استان فارس پست موقت ۲۳۰ / ۲۰ کیلوولت حسن آباد با ۷۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری ، افزایش ظرفیت پست ۶۳ / ۲۰ خفر از ۱۵ به ۳۰ مگاولت آمپر با سرمایه گذاری ۱۰ میلیارد تومان و افزایش ظرفیت پست ملک مکان و توسعه بی ۶۶ ترانس با سرمایه گذاری ۵۰ میلیارد تومان به بهره برداری می رسد.

وی با بیان اینکه برخی از عملیات اجرای طرح های یاد شده سال ۹۷ و ۹۹ آغاز شده است افزود: در قالب پویش الف - ب- ایران و با حضور مسوولانی از وزارت نیرو این طرح ها به بهره برداری می رسد.

مهندس نصیری ، بهبود قابلیت اطمینان و تغذیه مشترکین جدید ، رفع پرباری ترانس های موجود و توسعه زیرساخت و بهبود قابلیت اطمینان شبکه شهر شیراز و همچنین افزایش ظرفیت ترانس های موجود ایستگاه ملک مکان را از اهداف راه اندازی طرح های یاد شده دانست.

برخی از طرح های هفته هفتم پویش الف - ب- ایران علاوه بر فارس در استان های کرمانشاه و کرمان راه اندازی می شود.