به گزارش روز سهشنبه ایرنا، حمه سایبری اخیر به خط لوله کلونیال پایپ لاین یکی از مهمترین خطول انتقال سوخت در آمریکا مشکلات جدی در روند توزیع سوخت و بهای آن در آمریکا ایجاد کرده که رویدادی غیرمنتظره برای مقامات آمریکا محسوب می شود.
تحلیل گران بر این باورند که این حمله نشانه ای از آسیبپذیری تاسیسات زیربنایی آمریکا به ویژه در امور انرژی است.
روزنامه نیویورک تایمز در این زمینه نوشت:تاسیسات زیربنایی آمریکا به طور فزاینده ای با تهدید روبرو بوده اند و تحلیل گران می گویند که حمله سایبری اخیر به خط لوله کلونیال پایپ لاین باید " زنگ بیدار باش" برای دولتمردان این کشور باشد.
این اولین بار نیست که هکرها توانسته اند سیستم های تاسیسات زیربنایی قدیمی و آسیب پذیر آمریکا را مختل کنند و بعید است آخرین بار نیز باشد.
از جمله اهداف عوامل حملات سایبری در سراسر جهان اختلال در سیستم های انرژی کشورها بوده که می تواند خطری برای جوامع مدرن باشد. براساس یک گزارش سال ۲۰۲۰ مشخص شد که تاسیسات زیربنایی امور انرژی سومین هدف عاملان حملات سایبری بوده است
"جاناتان مونکن" یک تحلیلگر در حوزه انرژی در این رابطه عنوان کرد: این باید زنگ خطری برای مقامات آمریکا باشد. با توجه به حمله سایبری اخیر به این خط لوله و پیامدهای آن، فکر می کنم مسئله امنیت سایبری باید جزو اولویت های کاری باشد.
نیویورک تایمز در ادامه تصریح کرد: به رغم سالها هشدار، شبکه گستردهای از تاسیسات زیربنایی آمریکا از جمله خط لوله های انتقال نفت، گاز و سوخت، نیروگاهها و خطوط انتقال برق همچنان در برابر حملات سایبری آسیب پذیرهستند که می تواند خطر مختل شدن انتقال سوخت و انرژی برای مردم را به دنبال داشته باشد. این می تواند چالشی جدی برای دولت بایدن محسوب شود.
کارشناسان آمریکایی اعلام کرده اند که تهدیدها علیه سیستم انرژی آمریکا گسترده است و بیشتر خطوط انتقال نفت و گاز این کشور متکی به سیستم های کنترلی با قدمت چند دههای بوده که در برابر حملات یابری پیچیده به خوبی از خود نمی تواند دفاع کند و نمی توانند به سرعت پس از این حملات به روز شوند و فعالیت خود را از سر بگیرند.
اختلال در انتقال سوخت به دنبال حمله سایبری اخیر در آمریکا و پیامدهای منفی آن نشان داد که این گونه حملات سایبری تا چه میزان برای جامعه آمریکا شوکه کننده باشد.
سال گذشته آژانس امنیت سایبری و امنیت تاسیسات زیربنایی آمریکا از حمله سایبری به یک تاسیسات گازفشرده در این کشور خبر داد که منجر به تعطیلی دو روزه آن شد. در سال ۲۰۱۸ نیز چندین اپراتور انتقال گاز از حمله به یک سیستم انتقال گاز خبر داد که اختلالاتی در ان ایجاد شد.
در سال ۲۰۱۶ هکرها بخش بزرگی از شبکه برق در اوکراین را هدف قرار داده که خاموشی گسترده در این کشور به دنبال داشت. در آن زمان دولت وقت واشنگتن نیز هشدار داد که سیستم برق رسانی آمریکا در برابر حملات مشابه مصون نیست.
کارشناسان اعلام کرده اند که بیشتر سیستم های کنترلی در بخش صنعت آمریکا دهه ها گذشته راه اندازی و استقرار یافته اند و براساس نرم افزارهایی منسوخ فعالیت دارند. این بدان معناست که حتی یافتن برنامه نویس برای به روز کردن این سیستم ها اقدامی چالشی است.
تارنمای نشریه فارین پالسی نیز طی گزارشی در مورد این موضوع نوشت: دولت بایدن باید اکنون در راستای حفاظت از تاسیسات زیربنایی بخش انرژی در برابر تهدید فزاینده حملات سایبری و فجایع طبیعی اقدام کند
مقامات دولتی آمریکا باید این اختلال در سیستم انرژی این کشور را جدی بگیرند. اگر از این حادثه در راستای تقویت سیستم های تاسیسات زیربنایی حوزه انرژی در برابر حملات سایبری و قجایع طبیعی درس گرفته نشود، پیامدهای مخرب بیشتری در آنیده ممکن است گریبانگیر آمریکا شود.
برخی کارشناسان هشدار می دهند به این دلیل که احیای سیستم های انتقال برق سخت تر است و برق نقش مهم در زندگی جوامع دارد، حمله سایبری به شبکه برق واختلال در آن می تواند پیامدهای اقتصادی و اجتماعی جدی تری به دنبال داشته باشد.