سنندج - ایرنا - مدیر کل دامپزشکی کردستان گفت: از ۲۵ فروردین تا ۲۵ اردیبهشت ۱۰ هزار و ۴۴۸ مورد بازدید از مراکز عرضه فرآورده‌های خام دامی انجام و پرونده ۱۴۶ مرکز  به مراجع قضایی و تعزیراتی ارجاع داده شد.

به گزارش ایرنا، مجتبی ورمقانی روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: در این بازدیدها که در قالب طرح تشدید نظارت ویژه ماه مبارک رمضان انجام گرفت، ۶ هزار و ۹۰۹ کیلوگرم فرآورده غیر قابل مصرف ضبط و به دستور مقام قضایی معدوم شد.

وی افزود: با هدف عمل به مسوولیت ها و وظایف محوله و اطمینان بخشی به مردم، طرح تشدید کنترل و نظارت بهداشتی بر تولید، توزیع، نگهداری و عرضه فرآورده های خام دامی در ماه مبارک رمضان با حضور روزانه  ۶۴ نفر از کارشناسان دامپزشکی در قالب ۱۱ اکیپ ثابت و ۲۵ اکیپ سیار در ۲ شیفت صبح و بعدازظهر در سراسر استان اجرا شد.

مدیرکل دامپزشکی کردستان اضافه کرد: این اداره کل بصورت مداوم و مستمر بر مراکز مرتبط با فرآورده های خام دامی نظارت دارد اما در ماه مبارک رمضان با افزایش نیاز مردم، عرضه فرآورده های خام دامی نیز افزایش می یابد و لذا برای دسترسی سهل و با اطمینان شهروندان به فرآورده سالم و بهداشتی، نظارت های بهداشتی دامپزشکی نیز تشدید شد.

ورمقانی افزود: در طول مدت زمان اجرای طرح در کشتارگاه های دام و طیور استان مقدار ۵۶ هزار و ۲۸۴ کیلو گرم  فرآورده غیر قابل مصرف شناسایی، ضبط و از چرخه مصرف خارج شد.

وی با توجه به خطر انتقال بیماری های مختلف در اثر عرضه غیر بهداشتی فرآورده های خام دامی از مردم خواست از خرید گوشت قرمز حاصل از کشتار غیر مجاز و فاقد مهر و لیبل دامپزشکی، مرغ زنده، گوشت چرخ کرده،تخم مرغ فاقد تاریخ تولید و انقضا و گوشت مرغی که در حضور مشتری تهیه و پاک نشده باشد خودداری کنند.

مدیر کل دامپزشکی کردستان تاکید کرد: در هنگام خرید به تاریخ تولید، انقضا و کد بهداشتی دامپزشکی توجه کنند و در صورت مشاهده هر مورد مشکوک در این زمینه، مراتب را از طریق شبکه های دامپزشکی و یا تماس با سامانه پیغام گیر ۱۵۱۲ اداره کل دامپزشکی کردستان اطلاع دهند.

هم اکنون حدود ۵۶ هزار واحد صنفی دارای پروانه کسب در استان کردستان وجود دارد که از این تعداد ۲۹ هزار واحد در مرکز استان مستقر بوده و حدود سه درصد از این واحدهای صنفی فروشگاه های بزرگ و زنجیره ای محسوب می‌شوند.