به گزارش ایرنا، سرهنگ مهدی قاسمی روز سهشنبه اظهار داشت: با توجه به ارجاع تعدادی پرونده با موضوع کلاهبرداری در قالب پرداخت سود به شکل رمز ارز، رسیدگی به موضوع به صورت ویژه در دستور کار تیم کارآگاهان پلیس فتا قرار گرفت.
وی بیان کرد: در بررسیهای اولیه مشخص شد که مالباختگان از طریق اینستاگرام با متهمان آشنا شده و با مشاهده پستهای تبلیغات بارگزاری شده در صفحات آنها با وعدههای سود سرشار و ارائه سیگنالهای مطمئن سودآور خرید ارز خارجی فریب خوردند.
قاسمی ادامه داد: در ادامه این ارتباط مجازی، این مجرمان سایبری با شگردهایی ماهرانه، رمز و آدرس کیف پول الکترونیک آنها را در اختیار گرفته و پس از اعطای سودهایی اندک در زمانی کوتاه، تمامی سرمایههای مالباختگان را به بهانه ضرر و زیان غیر قابل پیش بینی بازار بورس خارجی، از حسابهای آنان برداشت و کلاهبرداری کردند.
وی اظهار داشت: با پی جویی سرنخهای دیجیتال مجرمانه و استفاده از روشهای نوین کشف جرایم سایبری علاوه بر احراز هویت واقعی متهمان، شیوه و شگرد مجرمانه این افراد نیز محرز شد.
قاسمی افزود: با هماهنگی مقام قضایی ۲ نفر از اعضای اصلی این باند مجرمانه در عملیاتهای هماهنگ دستگیر و به پلیس فتا منتقل که در مواجهه با مستندات موجود به جرایم ارتکابی خود اعتراف کردند.
وی عنوان کرد: با توجه به شگرد مجرمان دستگیر شده و تجهیزات هوشمند توقیفی از آنان، تعیین میزان دقیق ارزش ریالی و وجوه حاصل از کلاهبرداری این افراد، نیازمند تحقیقات تکمیلی است و تاکنون بیش از ۴۰ میلیارد ریال از مجموع سرمایههای مالباختگان به آنان عودت شده و اقدامات پلیسی و قضایی تا زمان روشن شدن تمامی زوایای پرونده و شناسایی همه مالباختگان ادامه خواهد داشت.
رئیس پلیس فتا استان بوشهر، هوشیاری، آگاهی و اشراف اولیه کاربران را مهمترین اصل در پیشگیری از کلاهبرداری برشمرد و به مردم توصیه کرد فریب تبلیغات گسترده مرتبط با رمز ارزها را که بیشتر در شبکههای اجتماعی و پیام رسان منتشر میشود، نخوردند.
وی افزود: باید قبل از هرگونه سرمایهگذاری یا فعالیت در حوزه رمز ارزها و بورس خارجی اطلاعات فنی و حقوقی لازم را در این زمینه کسب تا بتوانند از این طریق از سرمایه خود محافظت کنند.