به گزارش روز سهشنبه گروه دانشگاه و آموزش ایرنا از پایگاه خبری تایمز، از زمان تولید واکسن کووید در سراسر جهان، نظریهها و سوالات متعددی در رابطه با این واکسن مطرح شد که گاهی پاسخها کاملا ضد و نقیض بود.
اکنون با توجه به اینکه بسیاری از کشورها واکسیناسیون کووید ۱۹ را آغاز کردهاند، سوال مهم این است که ماندگاری این واکسن در بدن چقدر است.
به گفته متخصصان هنوز به درستی مشخص نیست که واکسن تا چه مدت زمانی بدن را در برابر ویروس ایمن میکند؛ این در حالی است که تزریق واکسن ضامن عدم ابتلا به بیماری نیست و موجب مصونیت ۱۰۰ درصدی در برابر ویروس نمیشود.
البته واکسن مانع ابتلا به علایم شدید بیماری یا مرگ ناشی از آن میشود، اما هیچ واکسنی ۱۰۰ درصد کارآیی ندارد. بنابر این، رعایت تدابیر ایمنی استاندارد حتی پس از تزریق واکسن نیز برای محافظت از خود و اطرافیان ضروری است.
ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همهگیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.
ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل میشود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف میشوند.
جهش ویروس کرونا در انگلیس، بزریل، هندوستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماریزایی و مرگ و میر آن شده، نگرانیهای جدیدی را در جهان به وجود آورده است.
واکسیناسیون در ایران
به گزارش ایرنا، اجرای واکسیناسیون کرونا بر اساس جمعیت کشور، سن، جنس و بیماری زمینهای تعیین شده است و تزریق واکسیناسیون در چهار فاز انجام میشود.
فاز اول واکسیناسیون در زمستان ۱۳۹۹، برای کارکنان بهداشت و درمان خط اول مواجهه با بیماری کرونا و بعد از آن افراد بسیار پرخطر شامل سالمندان در مراکز نگهداری، مراکز معلولان جسمی و حرکتی، جانبازان انجام شده و فاز دوم در بهار و تیر ۱۴۰۰، شامل حال افراد مسن بالای ۶۵ سال به ترتیب گروههای پنج سال از بالا به پایین بوده و همچنین افراد ۶۴-۱۶ ساله دارای حداقل یک بیماری زمینهای انجام میشود.
تاکنون بیش از ۶۵۲ هزار و ۹۰۳ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۱۷۱ هزار و ۲۱۰ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به بیش از ۸۲۴ هزار و ۱۱۳ دوز رسید و حدود دو میلیون دوز واکسن کرونا از تولیدکنندگان مختلف شامل اسپوتنیک روسیه، سینوفارم چین، کوواکسین هند و آسترازنکای تولید کره جنوبی وارد کشور شده است.