به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا، باقر لاریجانی روز سه شنبه در نشست شبکه ملی تحقیقات دیابت کشور که به صورت مجازی برگزار شد، با بیان اینکه زیرساخت و چارچوب ارایه خدمات دیابت در کشور به روز رسانی شده است، اظهار داشت: به طور تقریبی در هر شهرستان، به میزان شیوع بیماری دیابت دست پیدا کرده ایم؛ بر این اساس هم اکنون ۱۳ هزار و ۳۳۲ بیمار دیابتی در ۳۱ استان کشور داریم.
لاریجانی افزود: برنامه عملیاتی شبکه تحقیقات ملی دیابت در زمینه مراقبت دیابت انجام شده و تاکنون ۳۰۰ هزار ویزیت در سامانه ثبت دیابت به ثبت رسیده است. همچنین بیمه ها در حال همکاری برای ثبت الکترونیک در زمینه بیماری دیابت هستند.
وی درباره فعالیت آکادمی دیابت ایران، نیز گفت: برنامه های آکادمی دیابت را با همکاری متخصصان ایتالیایی پیش بردیم و آموزش های دیابت را در این آکادمی تجمیع کردیم.
رییس پژوهشگاه علوم غدد دانشگاه علوم پزشکی تهران در این نشست تاکید کرد که ایران بر تحقیقات دیابت مسلط است و با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می توان روی مباحث اثربخشی، بیشتر تمرکز کرد.
بار سنگین دیابت بر دوش کشور
در ادامه این نشست، فرید نجفی، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، دیابت را بیماری عنوان کرد که بار زیادی بر کشور و دنیا تحمیل می کند.
وی افزود: یکی از نکات مهم و مورد تاکید، تعیین اولویت ها و نقشه پژوهشی است که باید برای بیماری های خاص از جمله دیابت در کشور داشته باشیم. در همین زمینه، الگویی که به تازگی در حال طراحی داریم، برگرفته از بهترین گرنت های کشورهای دیگر است، حتی کشورهای روسیه و چین در این زمینه مورد ارزیابی قرار گرفتند.
نجفی با بیان اینکه ترجمان دانش در حوزه سیاست گذاری، تولید دانش و همچنین مباحث اجتماعی و اقتصادی در موضوع دیابت اهمیت دارد، گفت: امروز بحث اقتصاد دانش بنیان قابل تفکیک از حوزه های اجرایی و دانشی نیست؛ بر این اساس در تلاش هستیم مسائل اقتصادی و شرکت های دانش بنیان را به نوعی مناسب در این بیماری لحاظ کنیم.