محمدشاد خاطر روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به ادامه خشکسالی در منطقه و افزایش آفت ملخ گیاهخوار در مزارع زراعی ، کشاورزی و باغی خلخال ، پایش و مبارزه با ملخ بومی در دستور کار مدیریت جهاد کشاورزی این شهرستان قرار گرفته است.
او از آغاز مبارزه بیولوژیکی با انواع آفت ملخ بومی در اراضی کشاورزی این شهرستان خبرداد و گفت: از زمان شروع مبارزه با ملخ تاکنون ۷۰ هکتار از اراضی کشاورزی در معرض خطر هجوم ملخ با استفاده از آفتکش تهیه شده از نوع دلتامترین سمپاشی شده و با توجه به گزارشهای رسیده از مشاهده ملخ در سطح گستردهای از اراضی کشاورزی منطقه ، پیشبینی میشود این سطح در روزهای آینده افزایش یابد.
شاد خاطر اظهارکرد: آفت ملخ یکی از مهمترین آفات عمومی نباتی و بومی منطقه است که در صورت هرگونه بیتوجهی به مقابله و کنترل آفت ، خسارت جبرانناپذیری به محصولات زراعی و باغی شهرستان خواهد زد.
وی گفت: آفت ملخ گیاهخوار به غیر از محصولات کشاورزی آسیب جدی برای مراتع و چراگاههای طبیعی شهرستان که منبع اصلی غذای دام عشایر و سایر دامداران است، محسوب میشود.
مدیر جهاد کشاورزی خلخال افزود: به دلیل بارش کم باران و خشکسالی سال جاری، رویشگاههای طبیعی شهرستان نیز با رشد کمتر علف مواجه بوده و عدم مقابله و کنترل بموقع آفت ملخ میتواند همین میزان علوفه موجود را نیز از بین ببرد.
وی با بیان اینکه سال گذشته سطح اراضی کشاورزی در معرض خطر هجوم ملخ بومی در مزارع و باغات این شهرستان حدود ۶۷۰ هکتار بود، تشریح کرد: با توجه به شدت خشکسالی امسال پیشبینی میشود سطح اراضی در معرض خطر این آفت نباتی به بیش از سال گذشته برسد.
وی با تاکید بر لزوم همکاری دهیاران و شوراهای اسلامی روستاها با مدیریت جهاد کشاورزی خلخال در مبارزه با آفت ملخ اظهارکرد: پایش مستمر این آفت توسط کارشناسان در اراضی زراعی و باغی منطقه کماکان ادامه داشته و از کشاورزان نیز درخواست میشود در صورت مشاهده این آفت در مزارع و باغات مراتب را به مراکز جهاد کشاورزی اطلاعرسانی کرده و از سموم شیمیایی توصیه شده توسط کارشناسان جهاد کشاورزی برای مقابله و از بین بردن این آفت استفاده کنند.