گناباد- ایرنا- نماینده مردم خواف و رشتخوار در مجلس شورای اسلامی گفت: تصویب منطقه ویژه اقتصادی خواف هموارکننده بستر توسعه و نقش‌آفرینی بیشتر این شهرستان مرزی در فرآیند رونق اقتصادی منطقه‌ است.

حجت‌الاسلام اکبر احمدپور روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به ظرفیتهای صنعتی و معدنی خواف از جمله وجود معادن کنسانتره و گندله فولاد راه اندازی منطقه ویژه اقتصادی موجب جهت دهی ظرفیتهای موجود در مسیر توسعه و عمران می شود.

وی ادامه داد: با عنایت به مرزی بودن شهرستان خواف و برخورداری از ظرفیت خط آهن حدفاصل این شهرستان تا هرات ایجاد منطقه ویژه اقتصادی موجب افزایش جذب سرمایه گذار داخلی و خارجی در منطقه می شود.

نماینده مردم خواف و رشتخوار در مجلس شورای اسلامی استفاده از ظرفیتهای منطقه ویژه اقتصادی خواف را موجب تحول وضعیت اقتصادی منطقه توصیف کرد و گفت: راه‌اندازی این منطقه ویژه اقتصادی محرک خوبی برای جذب فناوریهای نوین در مسیر توسعه و رونق اقتصادی است. 

احمدپور افزود: مصوبه ایجاد منطقه ویژه اقتصادی خواف در مجموع ظرفیتهای زیادی را برای ایجاد اشتغال پایدار در این بخش از خراسان رضوی ایجاد می‌کند.

وی ادامه داد: ظرفیت قابل توجه صنایع سنگین و سبک و توان فعالان اقتصادی بخش خصوصی را می‌توان در این مسیر برای بهره‌گیری هرچه بیشتر از ظرفیتهای منطقه ویژه اقتصادی خواف به کار گرفت. 

نماینده مردم خواف و رشتخوار در مجلس شورای اسلامی گفت: با عنایت به وجود منابع طبیعی و جاذبه های گردشگری در کنار ظرفیتهای عظیم اقتصادی خواف، ایجاد منطقه ویژه اقتصادی موجب شکوفایی همه بخشهای مورد اشاره در سطح منطقه‌ می‌شود.

مجمع تشخیص مصلحت نظام در نشست پانزدهم اردیبهشت ماه جاری خود پس از حدود چهار سال وقفه، اجرای لایحه پیشین دولت مبنی بر تاسیس ۱۳ منطقه ویژه اقتصادی و هفت منطقه آزاد تجاری صنعتی در نقاط مختلف کشور که به تصویب مجلس شورای اسلامی نیز رسیده بود را بلامانع دانست.

لایحه دولت برای تاسیس مناطق آزاد و ویژه اقتصادی سه مرتبه ظرف سالهای ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید اما هر دفعه ایراد شورای شورای نگهبان مانع ابلاغ آن به عنوان قانون شد که پس از این رفت و آمدها، مصوبه مجلس برای تعیین تکلیف نهایی به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شد. 

سهم خراسان رضوی از این بخش از برنامه توسعه دولت تاسیس ۲ منطقه ویژه اقتصادی در قوچان واقع در شمال غرب و خواف واقع در جنوب شرق این استان است. 

مرکز شهرستان ۱۵۰ هزار نفری خواف در فاصله ۲۶۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است و از سمت شرق ۱۲۳ کیلومتر مرز مشترک با افغانستان دارد. 

معادن سنگ‌آهن سنگان در شهرستان خواف با یک میلیارد تن ذخیره معدنی، یکی از ۱۰ منطقه معدنی بزرگ سنگ‌آهن در جهان است که تامین کننده خوراک اولیه تولید ۱۷.۵ میلیون تن کنسانتره، ۱۵ میلیون تن گندله و پنج میلیون تن سنگ‌آهن برای واحدهای صنعتی فعال در کشور است.
مجموعه کانسارهای سنگ‌آهن سنگان در وسعتی به طول تقریبی۲۲ کیلومتر و عرض ۱۰ کیلومتر در ۳۰۰ کیلومتری جنوب شرقی مشهد واقع است.