بیرجند - ایرنا - استاندار خراسان جنوبی گفت: تسریع در راه‌اندازی کارخانه فولاد قاینات، اصلی‌ترین مطالبه استان است که با توجه به وعده‌های قبلی ایمیدرو باید هرچه زودتر به نتیجه برسد.

به گزارش روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی، "حمید ملانوری" روز سه‌شنبه در نشست با "وجیه الله جعفری" رییس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) در تهران افزود: انتظار ما این است که ایمیدرو برای شتاب‌بخشی به تعهدات خود در استان تلاش بیشتری داشته باشد.

وی اظهار داشت: با توجه به نتایج مطلوب اقدامات ایمیدرو در انجام ژئوفیزیک هوایی، چنانچه اطلاعات مربوط به این طرح در اختیار استان قرار گیرد، برنامه‌ریزی برای واگذاری محدوده‌های اکتشافی به بخش خصوصی و متقاضیان این حوزه شتاب می‌گیرد.

استاندار خراسان جنوبی به اشاره به وعده سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران مبنی بر اجرای خط انتقال برق به معادن شاهکوه نهبندان گفت: با توجه به اینکه اجرای این خط انتقال، بخش عمده‌ای از نیاز معادن شاهکوه را برطرف می‌کند و اصلی‌ترین مانع را از پیش‌روی فعالان این حوزه بر می‌دارد، لازم است این خط هرچه سریعتر اجرا شود.

وی راه‌اندازی پایگاه امداد و نجات طبس و آسفالت جاده معادن زغال‌سنگ پروده به طول ۱۴ کیلومتر را از دیگر تعهدات ایمیدرو عنوان کرد که به مطالبه معدنکاران شهرستان تبدیل شده است و باید تحقق یابد.

ملانوری با تاکید بر سرمایه‌گذاری‌های دولت در پروژه‌های مختلف مرتبط با ایمیدرو گفت: انتظار ما این است که این پروژه‌ها به ویژه کارخانه فولاد قاینات در فهرست برنامه‌های افتتاح پنجشنبه‌های دولت قرار گیرد.

وی ادامه داد: اجرای این پروژه‌ها نقش بسزایی در اشتغالزایی در منطقه دارد.

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اهداف و برنامه‌های ستاد توسعه خاوران، از رییس هیات عامل ایمیدرو خواست هفته آینده به همراه رؤسای مجموعه‌های تابعه به صورت ویدئوکنفرانس در جلسه ستاد توسعه خاوران حضور پیدا کرده و درخصوص مطالبات استان، تعهدات این سازمان، میزان پیشرفت پروژه‌ها و برنامه‌های مجموعه برای نهایی شدن آنها توضیحات لازم را ارائه کنند.

 طرح فولاد قاینات از طرح‌های اقتصاد مقاومتی است که به گفته رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی در بخش احیا (تولید آهن اسفنجی) ۱۰۰ درصد پیشرفت دارد و در مرحله تست گرم است.

احداث مجتمع فولاد قاینات مهمترین طرح در میان ۱۹ طرح جهش تولید استان خراسان جنوبی به شمار می‌رود که با سرمایه‌گذاری ۸ هزار میلیارد ریالی در ۲ بخش تولید آهن اسفنجی و فولادسازی در حال اجرا است.