مهرزاد لطفی سهشنبه در نشست ستاد مدیریت بیماری کووید ۱۹ در دانشگاه علوم پزشکی شیراز اعلام کرد: افرادی که دارای علایم هستند، پیش از آنکه دیر شود لازم است به مراکز تشخیص و درمان سرپایی کرونا (مراکز ۱۶ ساعته) مراجعه کنند تا اقدامات لازم درمانی برای آنان به سرعت انجام شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز کرد: با توجه به اینکه بالاترین آمار تزریق واکسن کووید ۱۹ در بین دانشگاه های علوم پزشکی کشور مربوط به شیراز است، به دستور معاون بهداشت وزارت بهداشت، سهمیه ارسالی واکسن مجموعه سلامت فارس افزایش قابل توجهی خواهد داشت.
او در این زمینه آماری اعلا م نکرد.
سیدروح الله حسینی مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز ، نیز گفت: از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون، ۸۸۰ هزار و ۶ تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاه های استان تهیه شده که با بررسی نمونه های انجام شده، ۲۵۵ هزار و ۵۴۳ بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.
همچنین از ابتدای آغاز طرح شهیدحاج قاسم سلیمانی تاکنون، یکصد هزار و ۸۱۲ مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد ۱۴ هزار و ۸۰۳ بیمار مثبت شناسایی شده است و در مجموع از ابتدا تاکنون، ۲۷۰ هزار و ۳۴۶ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در استان فارس شناسایی شده است.
او مجموع بیماران مثبت و مشکوک دارای علایم که هم اکنون در بیمارستان های استان بستری هستند را نیز هزار و ۶۳۷ نفر اعلام کرد و افزود: از این تعداد، ۲۵۶ بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی، در بخش های ICU، مراقبت های ویژه درمانی دریافت می کنند.
حسینی با اعلام جان باختن ۱۵ هم استانی دیگر در اثر این بیماری طی روز گذشته تاکنون، مجموع جان باختگان ناشی از کووید ۱۹ از ابتدای شیوع بیماری تا کنون را چهار هزار و ۴۲۰ مورد اعلام کرد.
مدیر روابط عمومی دانشگاه همچنین گفت: ۲۴۶ هزار و ۳۱۰ نفر از ابتدا تاکنون بهبودی یافتند که از بیمارستان ها ترخیص شده و یا از ایزوله خانگی خارج شدند.
این مقام مسوول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز بیان کرد: سیر نزولی در رابطه با مبتلایان جدید به بیماری در استان از هفته گذشته داشته ایم، اما هرچه آمار ها جزئی تر می شود، این سیر نزولی کاهش پیدا می کند و شیب آن کندتر می شود.
حسینی افزود: تعداد بستری از نزدیک به سه هزا بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در حال حاضر به هزار و ۶۰۰ بیمار رسیده است، اما تعداد بیماران بستری با وضعیت وخیم در مراکز درمانی استان همچنان بالا است.
او با اشاره به اینکه متاسفانه افراد وقتی بیمار می شوند یا علائم بیماری در خود مشاهده می کنند، به موقع به مراکز درمانی مراجعه نمی کنند، گفت: تاکید می شود افرادی که دچار علائم بیماری هستند هرچه سریعتر به پزشک خانواده مراجعه کنند که در صورت نیاز به شروع درمان ضد ویروسی یا بستری هرچه سریعتر اقدام شود.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه یافته های علمی ثابت کرده است که درمان زودهنگام در مواقعی که لازم باشد و به درستی انجام شود میزان عوارض بیماری و بستری و مرگ و میر را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد، از مردم خواست که کسانی که دچار علائم بیماری می شوند، در مراجعه به پزشک سهل انگاری نکنند تا دچار عوارض شدید بیماری نشوند.