قم - ایرنا - معاون سیاسی امنیتی اجتماعی استانداری قم گفت: قم در یک ماه باقی‌مانده تا برگزاری انتخابات با هماهنگی و تعامل بسیار خوبی که بین هیات‌های سه گانه اجرایی، نظارت و بازرسی وجود دارد تمام مقدمات برای برگزاری انتخاباتی حماسی، تدارک دیده شده است.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، بیژن سلیمان پور در پایان جلسه این ستاد در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: این جلسه طبق زمان بندی صورت گرفته برگزار و تفاوتی که با سایر جلسه‌ها داشت، حضور مسئولان بهداشتی به منظور تامین حداکثر رعایت دستورالعمل‌های بهداستی برای حفظ سلامت رای دهندگان بود.

وی با بیان اینکه تصمیم‌های بسیار خوبی گرفتیم و به مردم قول می دهیم که شُعب اخذ رای استان از نظر بهداشتی ایمن می‌باشد گفت: تعداد شُعب اخذ را افزایش دادیم که حضور در مکان‌های رای گیری با ازدحام کمتری صورت بگیرد.

رئیس ستاد انتخابات قم خاطرنشان کرد: صندوق‌ها با فاصله مناسب بهداشتی چیدمان می‌شوند که به هیچ وجه تراکم شکل نگیرد و شُعب اخذ رای را از قبل از شروع زمان رای گیری گندزدایی می کنیم و بهداشت کامل ایجاد خواهد شد.

معاون استاندار قم استفاده از اقلام و تجهیزات بهداشتی در شُعب را مورد توجه قرار داد و گفت: کلیه افرادی که که رای می گیرند نیز با رعایت فاصله گذاری مستقر و از ماسک استفاده می کنند.

وی با تاکید بر اینکه شُعب اخذ رای از نظر بهداشتی امن ترین نقطه برای حضور مردم خواهد بود گفت: تا روز انتخابات بر رعایت بیشتر این مساله تمرکز خواهیم کرد.

سلیمان پور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نزدیک شدن به شروع مهلت تبلیغات قانونی انتخابات گفت: برای رعایت اخلاق انتخاباتی تلاش این است که با مسئولان ستادهای انتخاباتی نامزدها از قبل صحبت نموده و موازین شرعی و اخلاقی یادآوری شود و در این عرصه رقابتی شاهد یک نشاط دینی باشیم و شرایط مطلوب و ایده آل برای حضور همه سلایق و بیان اظهار نظرهای مردم و نامزدها شکل بگیرد و فضایی ایجاد شود که انتخاب اصلح تسهیل شود و مردم فرد مورد نظر خود را انتخاب کنند.

رئیس ستاد انتخابات قم یادآور شد: در زمینه‌هایی از قبیل تمهید مقدمات پشتیبانی، استقرار شُعب اخد رای و تدارک ملزومات برگزاری انتخابات، تصمیمات لازم گرفته شد.

وی تاکید کرد: در یک ماه باقی‌مانده تا انتخابات، هماهنگی و تعامل بسیار خوبی بین هیات‌های اجرایی، نظارت و بازرسی ستاد انتخابات استان وجود دارد، و شاهد یک حماسه ارزشمند و بزرگ برای نظام اسلامی خواهیم بود.

فرماندار قم نیز در گفت و گو با خبرنگاران در پاسخ به سوالی در خصوص وضعیت بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا و مجلس خبرگان رهبری گفت: همان گونه که در فرآیند نیز پیش بینی شده بود، بیست و هشتم اردیبهشت‌ماه روز آخر دریافت شکایت‌های رد صلاحیت شدگان انتخابات شوراها است.

مرتضی حیدری گفت: در شهرهای بالای ۲۰ هزار تَن جمعیت، کسانی که رد صلاحیت شدند توسط هیات بازرسی به شکایت‌های آنها رسیدگی می شود.

کی افزود: شکایت‌ها به شورای نظارت ارسال و مورد رسیدگی قرار می گیرد و در کل، فرآیندهای انتخابات از قبیل چینش صندوق‌ها و نیروها و تعیین مناطق چهارگانه انجام شده و تا بیست و نهم اردیبهشت ماه نیز نمایندگان فرماندار نیز انتخاب خواهند شد.

فرماندار قم نصریح کرد: با توجه به اینکه شرایط انتخابات خردادماه ۱۴۰۰ مانند انتخابات اسفندماه ۹۸ کرونایی است، تلاش می کنیم افرادی که در محل صندوق‌های اخذ رای قرار می گیرند از نظر بهداشتی مورد تایید شبکه بهداشت باشند از این رو قبل از حضور باید آزمایش بدهند تا از سلامت آنها اطمینان حاصل شود.

حیدری با بیان اینکه انتخابات خبرگان رهبری نیز آخرین روزهای مرحله نخست رسیدگی به صلاحیت‌ها را طی می کند گفت: داوطلبان امتحانات را دادند و برخی مورد مصاحبه قرار می گیرند که این اقدام توسط شورای نگهبان صورت می‌گیرد.

وی افزود: ما در انتظار لیست نهایی مرحله اول هستیم، کسانی که رد صلاحیت شدند یک مرحله فرصت دارند شکایت‌.ها را تقدیم کنند که مورد رسیدگی قرار بگیرد.

فرماندار قم همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر تعداد واجدان شرایط شرکت در انتخابات در قم گفت: ستاد انتخابات استان از لحاظ قانونی حق اعلام‌ تعداد واجدان شرایط شرکت‌ در انتخابات را ندارد و باید به‌صورت متمرکز اعلام شود.

سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به همراه ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا و دومین انتخابات میان دوره ای پنجمین مجلس خبرگان رهبری ۲۸ خردادماه برگزار می‌شود./