تهران - ایرنا - نمایندگان مجلس شورای اسلامی با کلیات طرح تقویت امنیت غذایی کشور و رفع موانع تولیدات کشاورزی موافقت کردند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، گزارش کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست در مورد طرح تقویت امنیت غذایی کشور و رفع موانع تولیدات کشاورزی در دستور کار روز چهارشنبه صحن علنی مجلس شورای اسلامی قرار گرفت و نمایندگان با ۱۹۶ رای موافق از ۲۲۹ نماینده حاضر با کلیات این طرح و بررسی در جزئیات به صورت دو شوری موافقت کردند.

«محمدرضا صباغیان بافقی» نماینده مردم مهریز و بافق در مخالفت با این طرح گفت: این طرح از پختگی لازم برخوردار نیست و  از طرفی در حوزه کشاورزی مشکلاتی وجود دارد و لازم است مشکلات و تعزیرات را در نظر بگیریم و اینکه به این موضوع ستادی و بخشی‌نگری نگاه کنیم، ‌ درست نیست.

نماینده مردم مهریز و بافق افزود: در این طرح به حوزه دامداری توجه نشده است و با توجه به تلاش برای کوچک سازی دولت، ‌ این طرح با این موضوع منافات دارد.

وی با بیان اینکه در این طرح برخی از قوانین نقض شده است، ‌گفت: لازم است قوانین و سوابق را بر این طرح در نظر بگیریم. همچنین بعضی از امور به سازمان امور روستایی سپرده شده در حالی که ابتدا باید این موارد در هیات دولت تصویب شود.

صباغیان با تاکید بر اینکه یکی از مشکلات اساسی کشاورزان دلالان هستند،  اظهار داشت: برای دلال بازی چه کاری انجام شده است و اینکه برای مقابله با گرانی و کمیابی محصولات کشاورزی چه کاری باید انجام داد، ‌در این طرح دیده نشده است و بهتر است همه ابعاد طرح دیده شود.

«جلال محمود زاده» نماینده مردم مهاباد در موافقت با این طرح گفت: این طرح بخشی نگری نیست و همه جوانب بخش‌های مختلف کشاورزی در آن دیده شده و به چابک سازی توجه شده است و اصل طرح جلوگیری برای از بین رفتن محصولات کشاورزی است.

نماینده مردم مهاباد افزود: برای رفع موانع تولید باید ساختارهای از جمله تنظیم بازار، تامین نهاده‌ها، نظارت بر تسهیلات بانکی و گمرکی را اصلاح کرد که در این طرح دیده شده است.

وی ادامه داد: تشکیل شوراهای قیمت گذاری، تشکیل سازمان توسعه کشاورزی در این طرح نیز گنجانده شده و توسعه بازارهای صاداراتی در این طرح وجود دارد.

محمودزاده با بیان اینکه محصولات جالیزی در بازارها از بین می‌رود و سبب افزایش صادارات می‌شود، تاکید کرد: حذف تشریفات موارد مختلف کشاورزی در این طرح هم در نظرگرفته شده است و ادغام صنایع تولیدی و حمایت از سرمایه گذارن در تولید از اهداف این طرح است.

نماینده مردم مهاباد خاطرنشان کرد: یکی از موارد در نظر گرفته شده در این طرح موضوع تقویت بیمه کشاورزان است تا افرادی که بر اثر سرمازدگی محصولات خود را از دست دادند با استفاده از بیمه خسارات‌ها را جبران کنند.