جلیل جباری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این کاروانسراها در دل بناهای تاریخی و در مسیر جاده ابریشم در استان قرار دارند و ثبت، حفاظت و نگهداری این کاروانسراها در فهرست آثار ملی و جهانی پیگیری می شود.
وی بیان کرد: برای احیای کاروانسرای خان در خوی ۵۰ میلیاردریال در نظر گرفته شده است که با همکاری شهرداری آماده ثبت ملی و جهانی می شود.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی گفت: احیای پل تاریخی خاتون، ساختمان شهرداری خوی، دروازه سنگی نیز در برنامه های آتی این اداره کل با مشارکت شهرداری خوی قرار دارند.
وی با بیان اینکه تشکیل کارگروه مشترک با شهرداری ها گام مهمی در این زمینه است، ادامه داد: ۵۰ بنای تاریخی استان نیازمند مرمت اضطراری و تامین اعتبار بوده و ۱۰۰ اثر دیگر نیز نیازمند مرمت است که با توجه به میزان اعتبار تخصیصی، عملیات مرمت آنها انجام می شود.
یک هزار و ۷۰۰ اثر تاریخی آذربایجان غربی در ردیف آثار ملی و ۲ اثر رد ردیف آثار جهانی قرار دارند که شامل تخت سلیمان تکاب و قره کلیسای چالدران است؛ از جمله آثار ملی این استان میتوان به مسجد جامع ارومیه، تالاب کانی برازان مهاباد، سه گنبد ارومیه،کاخ موزه و عمارت کلاه فرنگی ماکو، خان تختی سلماس، مقبره شیخ صدرالدین چالدران، موزه مردم شناسی ارومیه و مسجد سردار اشاره کرد.
تاکنون ۱۵ موزه اعم از باستان شناسی، مردم شناسی، تاریخ طبیعی، ساعت و سایر موزهها در استان پذیرای علاقه مندان بودهاست؛ افزون بر ۱۱ هزار قلم اشیا در موزهها و تعداد کثیری نیز در مخازن استان نگهداری میشود.