شهرکرد -ایرنا- کشف دستگاه ماینر غیر مجاز و دستگیر جاعل کنتور برق در شهرکرد ،حیات وحش در معرض انقراض از جمله خبرهای کوتاه روز بیست و نهم اردیبهشت در چهارمحال و بختیاری است.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، فرمانده انتظامی چهارمحال و بختیاری از کشف ۹۵ دستگاه استخراج ارز دیجیتال غیرمجاز به ارزش ۴۵ میلیارد ریال در شهرکرد خبر داد. 

سردار منوچهر امان‌اللهی با اعلام این خبر افزود: پس از اطلاع ماموران از وجود تعدادی ماینر غیرمجاز در یک کارگاه در شهرکرد، رسیدگی به موضوع در دستور کار قرار گرفت و ماموران پلیس امنیت اقتصادی استان با انجام کارهای اطلاعاتی، موفق به شناسایی محل نگهداری ماینرهای غیرمجاز شده و پس از هماهنگی با مقام قضایی بازرسی لازم را به عمل آوردند.

وی گفت: در این بازرسی ۹۵ دستگاه ماینر غیرمجاز که طبق نظر کارشناسان ارزش آنها به ۴۵ میلیارد ریال می رسید، کشف شد و یک متهم دستگیر و برای صدور حکم لازم تحویل مراجع قضایی شد.

جاعلان پلمب کنتورهای اداره برق در شهرکرد دستگیر شدند

سرپرست پلیس آگاهی چهارمحال و بختیاری از دستگیری سه نفر از اعضای باند جعل پلمب کنتورهای اداره برق در شهرکرد خبر داد و گفت: در پی وصول اخباری مبنی بر اینکه شخصی با هویت معلوم در فروشگاه لوازم برقی، پلمب کنتورهای اداره برق را با قیمت بالا به مردم می‌فروشد، رسیدگی به موضوع در دستور کار پلیس آگاهی استان قرار گرفت.

سرهنگ جعفر نفر با اشاره به اینکه تهیه و توزیع تجهیزات برق توسط شرکت توزیع برق و از طریق پیمانکاران طرف قرارداد صورت می‌پذیرد، افزود: این عمل باعث سوءاستفاده از اموال بیت‌المال و خدشه‌دار شدن به فعالیت این شرکت شده است.

وی اظهارداشت: در همین راستا کارآگاهان اداره مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی استان با انجام تحقیقات فنی و تخصصی این مغازه فروش لوازم برقی را شناسایی و پس از هماهنگی قضایی بازرسی کرده و تعداد چهارعدد پلمب کنتور برق از داخل گاوصندوق مغازه کشف و متصدی مغازه را دستگیر کرد.

نفر افزود: متهم در بازجویی اولیه منکر فروش پلمب‌ها کنتور برق شد، در صورتی که با استعلام شماره سریال پلمب‌های کشف شده، از اداره برق، جعلی بودن پلمب‌ها مشخص شد و در ادامه تحقیقات، ۲ نفر به عنوان همدست متهم ردیف اول شناسایی و با هماهنگی  قضایی دستگیر شدند.

نفر در پایان بیان داشت: این سه متهم که به صورت باندی اقدام به جعل و فروش غیرقانونی پلمب‌های شرکت برق با قیمت بالا به شهروندان می‌کردند، پس از تکمیل پرونده به مراجع قضایی معرفی شدند.

۱۲ گونه جانوری و گیاهی در چهارمحال و بختیاری در معرض انقراض قرار دارد

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری گفت: براساس اعلام نظر اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت(IUCN)، تعداد ۶ گونه جانوری و هفت گونه گیاهی در استان در معرض خطر انقراض قرار دارد. 

شهرام احمدی به مناسبت روز جهانی "گونه های در معرض خطر" افزود: در این استان ۴۱۴ گونه جانوری از ۱۱۵ خانواده وجود دارد که  ۲۸۸ گونه پرنده از ۶۸ خانواده، ۴۵ گونه پستاندار از ۲۴ خانواده، ۵۷ گونه خزنده از ۱۴ خانواده، ۴ گونه دوزیست از ۲ خانواده و ۲۰ گونه آبزی(ماهی) از هفت خانواده در استان شناسایی شده است. 

وی اظهار داشت: براساس طبقه بندیIUCN، تعداد ۱۳ گونه در طبقه‌بندی آسیب‌پذیر، ۱۰ گونه در طبقه در آستانه تهدید، ۶ گونه در طبقه درخطر انقراض قرار دارند.

احمدی افزود: اردک سرسفید، اردک مرمری، غاز پیشانی سفید کوچک، کرکس مصری، پلنگ و بالابان را جزو طبقه در خطر انقراض است و هفت گونه گیاهی مرزه کلاری، گون ایرانشهری، کرفس سفید، موسیر، آنغوزه، باریجه و بن سرخ نیز در معرض خطر انقراض قرار دارد. 
مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری علت‌های بروز چالش خطر انقراض گونه‌های جانوری را در ۲ دسته انسانی و طبیعی برشمرد و گفت: زیاده خواهی و سودجویی یک جانبه انسان در سایه ناآگاهی یکی از اصلی‌ترین علل بروز این روند به شمار می‌رود.

وی تاثیرگذاری عوامل طبیعی شامل تغییر اقلیم، شیوع انواع بیماری‌ها و بروز خشکسالی‌های متناوب را نیز مهم دانست و افزود: تلاش بر این است با ارتقای ساختار و عملکرد حفاظتی و اصلاح قوانین و مقررات گامی موثر در کاهش این روند برداشته شود. 
 ۳۱ اردیبهشت ماه روز گونه های درمعرض خطر به منظور انجام اقدامات آگاهانه برای حفاظت از گونه های گیاهی و جانوری اعلام شده است.