بندرعباس- ایرنا- مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان گفت: عملیات آبنگاری (هیدروگرافی) در حوضچه بندر شهید رجایی در هفته پایانی اردیبهشت ماه جاری آغاز شد.

علیرضا محمدی کرجی ران روز چهارشنبه در خصوص جزییات این خبر به رسانه‌ها اظهار داشت: محدوده اجرای عملیات آبنگاری در مرحله نخست، حوضچه و اسکله های مجتمع بندر شهید رجایی است.
وی مدت زمان مورد نیاز جهت اجرای ایت عملیات را ۱۵ روز شامل آماده‌سازی، مونتاژ و نصب دستگاه ها بر روی شناور و انجام عملیات هیدروگرافی پیش بینی کرد و بیان داشت: شرایط جوی و تردد کشتی‌ها و شناورها، ممکن است این مدت زمان را افزایش دهد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان خاطرنشان کرد: در این عملیات پنج نفر از مهندسان هیدروگراف مشغول به کار هستند و تجهیزات مورد استفاده آن‌ها شامل اکوساندر، ترانسدیوسر، موشن سنسور ، GPS، هدینگ و لپ تاپ  است.
به گفته کرجی ران، آب‌نگاری یا هیدروگرافی علم اندازه‌گیری مشخصات فیزیکی آب‌ها و نواحی پیرامونی و توصیف وضعیت آب‌های قابل دریانوردی است.
وی هدف از این عملیات را تعیین موقعیت و تعیین عمق محدوده مورد نظر و همچنین مشاهدات دوره ای جهت رسوب گذاری و لای نشسته شده جهت کشتیرانی ایمن در نواحی ساحلی و بنادر عنوان کرد.
 گفتنی است؛ مرسوم ترین روش‌های هیدروگرافی در ایران با استفاده از دستگاه های سینگل بیم و مولتی بیم هستند که برای اندازه گیری یک عمق، یک پرتو ارسال شده، زمان رفت و برگشت آن محاسبه شده و عمق آن به دست می‌آید.
مولتی بیم (Multi Beam) نیز یکی از فناوری‌های نوین هیدروگرافی در زمینه برداشت داده‌های عمق یابی است که باعث تولید و تهیه نقشه های هیدروگرافی دقیق تر و با جزییات بیشتر در زمان کمتر می شود.
در این روش، اشعه های صوتی در شعاع مشخصی (به عنوان نمونه در عملیات فعلی بندر شهید رجایی ۱۲۰ درجه شامل ۶۰ درجه چپ و ۶۰ درجه راست)به کف دریا فرستاده شده و پس از برخورد به کف دریا، به دستگاه ترانسدیوسر برمی گردد.