تهران- ایرنا- چین قصد دارد همکاری های ضدکرونایی خود را با کشورهای جنوب آسیا که با بیشترین تعداد فقیر در جهان اکنون در میان موج دوم بیماری همه گیر کرونا قرار دارند، افزایش دهد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از گلوبال تایمز، بیمارستان های این کشورها بیش از حد تحت فشار قرار گرفته اند و تعداد فزاینده ای از بیماران مبتلا به کرونا در حالی که با کمبود اکسیژن، دستگاه های تهویه و تخت بیمارستانی مواجه هستند، آخرین نفس های خود را می کشند.

این کشورها مجبور شده اند برای جلوگیری از تجدید شیوع انواع ویروس ها که سیستم سلامتی آنها را فلج کرده است، دستورات سختگیرانه قرنطینه ای اعمال کنند. آسیب دیده ترین کشورهای این منطقه مانند نپال و هند خواستار حمایت های بین المللی شده اند.

در این زمینه، چین در چارچوب وسیع تری از همکاری های ضد کرونا برای مقابله با بیماری همه گیر و دستیابی به بهبود اقتصادی پس از کرونا اقدام کرده است. در همین راستا "وانگ یی" وزیر امور خارجه چین هفته گذشته میزبان یک کنفرانس ویدیویی در این زمینه با همتایان خود از نپال، افغانستان، بنگلادش، پاکستان و سریلانکا بود. این نشست بخشی از گفت و گوی چند جانبه مجازی بود که چین از ژوئیه سال ۲۰۲۰ برگزار می کند.

تعهد چین برای ارتقاء همکاری با پنج کشور جنوب آسیا گامی ستودنی در جهت ریشه کن کردن بیماری همه گیر کرونا است. چین واکسن های تولید خود را به عنوان بخشی از تعهد این کشور برای تبدیل واکسن به یک کالای عمومی در سطح جهان توزیع کرده است.

سازمان جهانی بهداشت اخیراً واکسن سینوفارم چین را به برنامه کواکس اضافه کرده است. این اقدام این اطمینان را ایجاد می کند که افراد بیشتری در بسیاری از کشورهای فقیر به واکسن کرونا دسترسی پیدا می کنند.

این کنفرانس مجازی همچنین با هدف ایجاد چندین ساختار منطقه ای از جمله مرکز ذخیره منابع اضطراری چین و کشورهای جنوب آسیا، مرکز همکاری و توسعه فقر زدایی چین و جنوب آسیا، مرکز تبادل تجربیات و روش های موثر در کاهش فقر با کشورهای دیگر برگزار شد.

علاوه بر این، قرار است مجمع چین و کشورهای جنوب آسیا در زمینه همکاری ها برای کاهش فقر در مناطق روستایی با بکارگیری تجارت الکترونیکی روستایی به عنوان بستر جدیدی برای کاهش فقر در سه ماهه سوم سال جاری برگزار شود. انتظار می رود این مکانیزم ها شفاف، پایدار و تقاضا محور باشند و به کنترل ویروس کرونا در هند کمک کنند.

این ساختارهای منطقه‌ای در ترویج اقدامات جمعی برای مهار ویروس کرونا و ترمیم اقتصاد آسیب دیده بر اساس اصل عدالت حیاتی است. توزیع عادلانه واکسن ها روند "ملی گرایی واکسن" را نیز کاهش داده و دسترسی کشورهای فقیر و کمتر توسعه یافته به واکسن را تضمین می کند.

انتظار می رود همکاری بین کشورهای جنوب آسیا بخاطر منابع و مهارت های مدیریتی لازم برای توسعه و کار با سازوکارهای نسبی، با کمک چین به عنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان تقویت شود.

ویروس ها مرز و ملیت نمی شناسند. بیماری همه گیر COVID-۱۹ به دشمن مشترک بشریت تبدیل شده است. مبارزه با این بیماری نمی تواند موفقیت آمیز باشد مگر اینکه همه کشورها و مناطق دست به دست هم دهند، ابتکار عمل چین در این لحظه حساس مهم است.

منبع: روزنامه گلوبال تایمز