تهران – ایرنا - در پی حمایت وزیر خارجه مستعفی لبنان از سلاح حزب الله به خاطر دفاع از مرز های لبنان در برابر رژیم صهیونیستی و تاکیدش بر حمایت برخی کشورهای عرب از تروریست های داعش، رسانه های نزدیک به این کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس در تلاش برای ترور شخصیتی وی برآمدند.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، برخی رسانه ها که نتوانستند به سخنان منطقی اخیر «شربل وهبه» وزیر خارجه مستعفی لبنان در مصاحبه با شبکه تلویزیونی آمریکایی «الحره» پاسخ دهند، راه ترور شخصیتی وهبه را در پیش گرفته و تلاش کردند که وی را به تجارت مواد مخدر متهم کنند.

در همین راستا، شبکه سعودی «العربیه» بدون ارایه هرگونه سند و مدرکی و براساس اطلاعاتی بدون ذکر منبع مدعی شد که شربل وهبه با کسانی که این شبکه آنها را "شرکای بین المللی مورد پیگرد در چارچوب لیست تجارت مواد مخدر آمریکا" خواند، همکاری داشته است.

این رسانه سعودی همچنین بدون هرگونه سند و مدرکی مدعی شد که شربل وهبه عضو هیات مدیره شرکتی موسوم به « MFAA Holdings Limited » است و این شرکت هم متعلق به «طارق العیسمی» معاون سوری تبار رئیس جمهور ونزوئلا است که در لیست ۱۰ فرد فراری مورد پیگرد آمریکا به اتهام تجارت بین المللی مواد مخدر قرار دارد.

شبکه العربیه که نتوانست خشم خود را از حمایت وزیر خارجه لبنان از مقاومت این کشور و تاکید وی بر پاسداری حزب الله از خاک لبنان در برابر تجاوزگری رژیم صهیونیستی پنهان کند،  تلاش کرد که علیه حزب الله نیز شیطنت و فضاسازی کند.

این رسانه در ادامه اتهام زنی های خود مدعی شد که فردی به نام «عازی نصرالدین» - که به زعم این شبکه «فرمانده یک گروه ونزوئلایی لبنانی تبار» است، یک مرکز آموزش شبه نظامی در شهر کاراکاس مرکز ونزوئلا را مدیریت کرده است و او در لیست موسوم به «نظارت تروریسم سازمان اف.بی.آی» آمریکا به خاطر آنچه آن را به زعم خود «تسهیل تردد اعضای حزب الله به ونزوئلا» خواند، قرار دارد.

این شبکه سعودی در پایان اتهام زنی های خود تلاش کرد که این فرد را با سوریه و ایران مرتبط کند و مدعی شد که وی به عنوان یک دیپلمات به این دو کشور سفر کرده بود.

اما ریشه این خشم و عصبانیت محافل سیاسی و رسانه ای سعودی را باید در اظهارات اخیر وزیر خارجه مستعفی لبنان دانست زیرا وی بار دیگر بر حمایت برخی کشورهای عرب از تروریست ها در منطقه و مصیبت ها و فجایعی که آنها به بار آوردند، تاکید کرد که گزارش های مستند و مدارک این حمایتها نیز تاکنون بارها منتشر شده است.

اظهارات شربل وهبه در باره حمایت برخی کشورهای عربی از تروریسم وهابی و تکفیری موضوع جدیدی نیست و در گذشته بارها مورد تاکید قرار گرفته است.

در یک نمونه، به گفته مقامات و کارشناسان عراقی، فقط ۵ هزار تروریست انتحاری سعودی در طول سالیان گذشته خود را در عراق منفجر کردند و شمار زیادی از تروریست های داعش و اعضای دیگر گروههای تروریستی تابعیت سعودی یا برخی دیگر از کشورهای عرب حوزه خلیج فارس را داشته اند. به علاوه اینکه اسناد و مدارک زیادی از حمایت های مالی کشورهای عرب حوزه خلیج فارس از گروه های تروریستی بویژه داعش، ازجمله خرید وانت های تویوتا در سال های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷ به رسانه ها درز کرد.

بخش دیگر سخنان شربل هبه در حمایت از حزب الله نیز به مزاق برخی ها که خود را در محور سازش با رژیم صهیونیستی قرار داده اند، خوش نیامد. مقامات سعودی که گاهی روابط پنهانی آنها با سران صهیونیست از جمله دیدار با نتانیاهو در شهر «نیوم» سعودی به بیرون درز می کند، حزب الله را مانع تحقق اهداف خود در لبنان می دانند و از این رو تلاش کردند که همزمان با ترور شخصیتی شربل، به حزب الله نیز اتهام زنی کنند.

همین فضاسازی های رسانه ای و حملات شدید سیاسی سران برخی کشورهای عرب حوزه خلیج فارس که خود را در برابر سخنان شربل ناتوان به پاسخگویی می دیدند، همراه با همسویی برخی رسانه های داخلی طرفدار سعودی در لبنان دست در دست هم دادند و کار را به جایی رساندند که شربل وهبه امروز ناچار به استعفا شد.

در همین راستا، کشورهای سعودی، امارات، کویت و بحرین سفیران یا کاردارهای لبنان را احضار کردند و ضمن اعتراض به اظهارات وهبه خواستار عذرخواهی او شدند.

در داخل لبنان هم سیاستمداران نزدیک به سعودی از جمله «سعد حریری» رئیس جریان المستقبل با انتشار بیانیه ای به این اظهارات وهبه اعتراض کردند.

شربل در عین حال هدف از استعفای خود را مقدم شمردن منافع ملت لبنان بر هر چیزی دانست و تاکید کرد: کناره گیری من به نفع لبنان است و فراتر از همه منافع و محاسبات دیگر است.

شربل همچنین بر لزوم برقراری روابط لبنان با سایر کشورها براساس احترام دوجانبه تاکید و ابراز امیدواری کرد که پرونده این موضوع برای برقراری روابط با کشورهای عربی و همه کشورهای دوست و برادر براساس احترام دوجانبه بسته شده و به تاریخ بپوندد.

وهبه در گفت‌وگو با شبکه الحره در پاسخ به سوالی در باره حفظ سلاح حزب الله گفته بود: به آنچه در غزه  رخ می‌دهد نگاه کنید، آیا امکان ندارد شبیه آن در لبنان هم رخ دهد و اکنون سلاح حزب الله برای دشمن صهیونیستی بازدارنده است.

وی افزوده بود: هنگامی که اسرائیل اراضی لبنان را اشغال کرد نیروهای حزب الله برای دفاع از حاکمیت و موجودیت لبنان به سلاح مجهز شدند و امروز هم این سلاح جنبه بازدارندگی دارد.

وهبه تاکید کرده بود: در مرحله دوم تهدیدهای لبنان، داعشی هایی آمدند که کشورهای دوست و برادر محبت کردند و آن را برای ما به ارمغان آوردند و آن را در مناطق  نینوا ، انبار و تدمر گسترش دادند.

در عین حال ،‌ جنجال بپا شده  علیه شربل وهبه، بخشی از فضای رسانه ای علیه اسرائیل را در دو روز گذشته به خود اختصاص داد تا نتانیاهو بتواند نفسی تازه کند.