تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۶:۳۸

کیش - ایرنا - موزه مردم شناسی بومیان کیش در شاخص معرفی برگزیده موزه‌های برتر کشور در بخش خصوصی شد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، موزه مردم شناسی بومیان کیش با انتخاب شورای بین المللی موزه ها(ICOM)  موفق به کسب عنوان ارزشمند موزه برتر کشور در سال ۹۸-۹۹ شد .

این مجموعه فرهنگی - تاریخی با هدف ترویج فرهنگ غنی ایران، هویت بخشی  و تقویت ظرفیت جذب گردشگر علاقه من به میراث ناملموس به همت جمعی از بومیان کیش در این منطقه آزاد ایجاد شده است.

بر اساس این گزارش در بخش موزه های خصوصی با شاخص معرفی موزه مردم شناسی ارامنه جلفای نو، موزه مردم شناسی اوز، و موزه بومیان کیش و موزه معماری و خلاقیت برگزیده شدند.

موزه خیابان ولیعصر، موزه شهرداری اردبیل و سایت موزه جهانی هفت‌تپه و چغا زنبیل نیز موزه های برتر هم در بخش موزه های دولتی کوچک با شاخص معرفی  انتخاب شدند.

در بخش شاخص معرفی، موزه آبگینه و سفالینه، موزه ملی هنر و ادبیات کودکان، موزه رضا عباسی و موزه تاریخ آمل به عنوان برترین ها موفق به کسب رتبه شدند.

موزه ملی ایران، مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان و سازمان کتابخانه ها و موزه ها و مرکز آستان قدس رضوی نیز به ترتیب موزه های برتر اول تا سوم در بخش موزه های دولتی بزرگ با شاخص معرفی می باشند.

خانه مردم شناسی بومیان کیش سال ۹۴ نیز در پنج شاخص معرفی، پژوهش، توسعه مدیریت، استانداردهای فیزیکی وخلاقیت و نوآوری در زمره سه  موزه برتر کشور برگزیده و معرفی شد و درمراسم معرفی موزه های برتر کشور دربخش موزه های خصوصی و درشاخص تلاش برای بقا٫ عنوان برترین موزه کشور را از آن خود کرد .

شورای بین المللی موزه‌ها، ١٨ می را روز جهانی موزه ها نام گذاری کرده است. در ایران بزرگداشت این روز مصادف با ٢٨ اردیبهشت آغاز هفته میراث فرهنگی است. ایکوم شعار ⁧‫روز جهانی موزه‬⁩ در سال ۲۰۲۱ را آینده موزه‌ها؛ بازیابی و تصور دوباره عنوان کرده است.

کیش به جز خانه بومیان دارای یک موزه دیگر با عنوان سایت موزه شهر تاریخی حریره است که در خود ۲۵ اثر تاریخی کشف شده در این شهر تاریخی را جای داده است.

این جزیره دارای ۶ اثر تاریخی و محوطه باستانی ثبت شده در فهرست آثار تاریخی کشور بوده که شهر تاریخی حریره، کاخ مرجان، بازار فرانسوی ها، کاخ الیت، مسجد امیر و ماشه آثار باستانی ثبت شده ای جزیره است.

کیش از جزیره های خلیج فارس در شهرستان بندر لنگه استان هرمزگان است، این جزیره بیضی شکل ۹۱ کیلومتر مربع وسعت دارد که در سال ۱۳۴۹ هیاتی از مشاوران ایرانی و آمریکایی این منطقه را مورد بازدید قرار دادند و به دلیل ویژگی های طبیعی، سواحل زیبای مرجانی و آب زلال اطراف، آن را به عنوان مرکز گردشگری بین المللی ایران انتخاب کردند.

این جزیره از زمان هخامنشیان، اشکانیان و ساسانیان تحت تسلط ایران بوده و با گسترش اسلام این جزیره به دست خلفای اموی افتاده است اما حاکمیت معنوی ایران بر کیش از نامه های نگاشته شده توسط ایشان به زبان پهلوی در دوران مختلف کاملا مشهود است.

از دوران حکومت آل بویه کیش مجددا به حکومتی ایرانی بر می گردد و بعدها در زمان سلجوقیان، اتابکان فارس، ملکوک هرمز آل مظفر و تیموریان این وضع ادامه دارد و در دوره سلجوقیان کیش به بزرگترین مرکز تجاری خالیج فارس تبدیل می شود.

جزیره کیش هم اکنون ۴۴ هزار نفر جمعیت دارد و در ۱۸ کیلومتری کرانه باختری ایران واقع شده و از سال ۱۳۶۹ به عنوان منطقه آزاد شناخته شده است.