سید «علی آقازاده» روز پنجشنبه در نشست شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی استان مرکزی در اراک ، افزود: بهزودی کمیتهای از سوی دبیرخانه شورای گفت و گو بخش خصوصی و دولت در استان مرکزی فعال میشود تا مباحث کارشناسی شده در حوزههای مختلف استان برای دوران پساتحریم را ارزیابی کرده و راهکارهای نهایی ارایه شود.
وی بیان کرد: بر اساس اعلام منابع داخلی و خارجی، به احتمال زیاد آمریکا در چند هفته آتی به برجام باز میگردد و روند مذاکرات رو به جلو است و در این شرایط باید بستر لازم برای استفاده از فرصتها از هم اکنون دیده شود.
استاندار مرکزی عنوان کرد: در راستای پساتحریم باید فرضیههای مختلف در کوتاهمدت و بلندمدت بررسی شود و موضوع ارز برای خیلی از واحدهای تولیدی در پسا تحریم مهم است و به طور قطع از سرگیری دوباره برجام در بسیاری از مسایل از جمله نرخ ارز اثر دارد.
آقازاده افزود: استان مرکزی پایتخت صنعت کشور است که شمار زیادی از صنایع مادر تخصصی و مهم و صنایع متوسط و کوچک در آن فعالیت دارند بنابراین باید بررسی شود که چه لایههایی از تولیدکنندگان تحت تاثیر نرخ ارز قرار دارند و این واحدها شناسایی شوند.
وی ادامه داد: رفع تحریمها برای کشور باید با نگاهی هوشمندانه و کارشناسی دیده شود و با آگاهی و تعهد از فرصتهای آن بهره گرفت و تهدیدهای احتمالی را نیز شناخت و از هم اکنون برای آنها برنامه داشت.
استاندار مرکزی گفت: تولید و صنعت استان باید با پشتوانه قوی اطلاعات صحیح در دوران کنونی و پساتحریم فعالیت کند و توان کنترل تهدیدهای احتمالی و حرکت بهموقع در فرصتهای طلایی را ببیند تا ضریب اسیبپذیری این بخش مهم به حداقل ممکن برسد.
آقازاده اظهار داشت: استان مرکزی در دوران تحریم با وجود تنگناهای اقتصادی توانست در سایه مدیریت متعهدانه و تدابیر ویژه عملکرد پرافتخاری را به ثبت برساند و باید پیشبینیلازم در خصوص استفاده مناسب از فرصتها برای دوران پساتحریم نیز دیده شود تا این قطب اقتصادی کشور بتواند با سرعت بالا به رونق برسد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی هم در ادامه این نشست گفت: تکیه بر تقویت سرمایهگذاری و افزایش ظرفیت تولید واحدهای صنعتی از موضوعات مهم در دوران پساتحریم برای استان مرکزی است و باید به کمک کارشناسان اقتصادی و استادان دانشگاه و کارآفرینان ابعاد مختلف این موضوعات واکاوی دقیق شده و از توانمندیها و داشتهها در دوران پساتحرین حداکثر استفاده بشود.
«سعید فرخی» افزود: در بحث توانمندیها، صنایع دارویی و لوازم خانگی استان مرکزی در کنار سایر ظرفیتهای بالفعل میتواند فعالیت خوبی داشته باشد و باید نقشه راه برای رشد این بخش ترسیم کرد.
وی بیان کرد: تکیه بر استفاده حداکثری از ظرفیتهای تولید داخل در دوران پساتحریم باید با قوت در استان ادامه یابد و اگر واردانی صورت میگیرد باید آگاهانه برای رونقبخشی به تولید و کمک به تامین مواد اولیه صنایع و تولید باشد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی اضافه کرد: ارزیابی ظرفیتهای صادرات محصولات استان مرکزی و تکیه بر بهبود تولید و رقابتپذیری محصولات نیز از نکات مهمی است که از اکنون باید برای آن اندیشه کردو برنامه داشت.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معدن و کشاورزی استان مرکزی هم در این نشست گفت: بررسی شرایط اقتصادی کشور و استان پس از لغو تحریمها ضروری است و باید استراتژی و راهکارهای مشخصی به منظور بهرهبرداریهای لازم مشخص شود.
«ناصر بیکی» افزود: تحریمها با همه سختیهایی که داشت توانست بخش خفته توانمندیهای صنعتی و تولیدی را بیدار کند و از این منظر فرصتی برای کشور بود و اکنون واحدهای تولیدی باید خود را برای دوران پساتحریم با حداکثر ظرفیت کاری و در سایه گفتمان اقتصاد مقاوم آماده کنند و صرفهجویی و ایدهپردازی را سرلوحه کار قرار دهند.
وی بیان کرد: در راستای اهمیت موضوع لغو تحریمها و شرایط پسا تحریم، شناسایی ظرفیتهای سرمایهگذاری در استان مرکزی توسط متولیان امر ضروری است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع ، معدن و کشاورزی استان مرکزی ادامه داد: توسعه زیرساختها و رفع موانع سرمایهگذاری و ایجاد شرایط مناسب برای تسهیل سرمایهگذاری خارجی از دیگر مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
بیکی گفت: نگرانیهایی در خصوص خط قرمزها دوران پساتحریم وجود دارد زیرا فرصتهای زیادی بابت سرمایهگذاری بخش خصوصی و توسعه ایجاد شده که این سرمایهها باید حفظ شود و کنترل واردات بیرویه نیز باید با تدابیر خاص از اکنون مهار شود.
مدیرکل بحران استانداری مرکزی نیز در این نشست گفت: استان مرکزی امسال با تهدیدهای جدی در حوزه خشکسالی مواجه است که باید با راهبردهای هدفمند در مدیریت کشاورزی، مصرف آب و انرژی و همراهی مردم در مصرف مسئولانه مخاطرات آن را به حداقل ممکن رساند.
«حمید غیاثی» افزود: خسارات خشکسالی و سرمازدگی استان مرکزی با همکاری سازمان جهادکشاورزی و فرمانداران شهرستانهای مختلف مشخص و به سازمان مدیریت بحران ارسال شده است.
وی بیان کرد: پیشبینی شده میزان تولید در استان مرکزی بر اثر خشکسالی ۴۰۰ هزار تن کاهش یابد.
در نشست شورای گفت و گوی بخش دولت و خصوصی استان مرکزی علاوه بر بررسی شرایط اقتصادی کشور و استان مرکزی پس از لغو تحریمها و تعیین استراتژی و راهکارهای مشخص به منظور بهرهبرداریهای لازم، در خصوص پایش محیطزیست واحدهای تولیدی عایقهای رطوبتی و عوارض خشکسالی وکم بارشی استان مرکزی در سال جاری بحث و تبادل نظر شد.
استان مرکزی با ۱۲ شهرستان دارای یک میلیون و ۴۸۰ هزار نفر جمعیت است.