محمدجواد باقریان روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، افزود: ویروس کرونا تاکنون جهشهای متفاوتی داشته و در هر جهشی باعث ابتلای تعدادی زیادی از افراد شده است.
وی اضافه کرد: تاکنون چهار پیک از شیوع ویروس کرونا در استان قم رخ داده و طی آن تعدادی از شهروندان مبتلا شده اند و تعدادی نیز جان خود را از دست دادهاند.
وی تاکید کرد: در حال حاضر واکسیناسیون تنها راهی است که میتواند به کمک علم پزشکی ایمنی نسبی برای جامعه ایجاد نماید.
وی با اشاره به اینکه برخی منتظر هستند واکسن ایرانی و یا نوع خاصی از واکسن خارجی به بازار بیاید، بیان کرد: هیچکدام از واکسنهای تولیدی در کشورهای مختلف جهان تمامی مراحل پنجگانه تولید واکسن را طی نکرده است و ایمنی صددرصدی ایجاد نمیکند.
به گفته باقریان، کاهش میزان مرگومیر مهمترین کارکرد تمام واکسنهایی است که تاکنون علیه کرونا تولید شده و در حال حاضر بهترین واکسن، در دسترس ترین نوع آن است.
وی با اشاره به نگرانی مردم از عوارض احتمالی واکسن، اضافه کرد: تزریق همه واکسنها عوارض احتمالی از جمله تب در پی دارند که واکسن کرونا از این امر مستثنا نیست.
وی با بیان اینکه فایده تزریق واکسن بسیار بیشتر از عوارض احتمالی تزریق آن است، به شهروندان توصیه کرد: با توجه به اینکه تزریق واکسن بر اساس سند ملی انجام میشود، در بازه زمانی مورد نظر برای تزریق واکسن به مراکز منتخب مراجعه کنند.
معاون مرکز بهداشت شهرستان قم با بیان اینکه تزریق واکسن دلیلی بر عدم ابتلا به کرونا نیست، خاطرنشان کرد: تزریق واکسن از مرگ بر اثر ابتلا به کرونا جلوگیری میکند و تاکنون موردی از فوت مبتلایان به کرونا که واکسن نیز تزریق کردهاند، گزارش نشده است.
وی با اشاره به اینکه برخی اذعان دارند از روشهای سنتی استفاده میکنند و اعتقادی به واکسن ندارند، بیان کرد: مردم باید بدانند که روشهای سنتی هیچ ایمنی در فرد ایجاد نمیکند و فقط واکسن میتواند شیوع بیماری را کنترل کند.
وی بیان کرد: شهروندان برای اطلاع از واکسن کرونا، عوارض، چگونگی ثبتنام برای دریافت واکسن و مراکز منتخب تزریق واکسن کرونا میتوانند اپلیکیشن بهدان را که توسط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم طراحی شده است، نصب و از مطالب آن استفاده نمایند.
باقریان بیان کرد: در استان قم مرکز شماره یک واقع در میدان روحالله، مرکز شماره ۲ واقع در بلوار کارگر، روبروی مرکز چشمپزشکی جوادالائمه(ع)، مرکز شماره ۳ واقع در انتهای نیروگاه، جنب امامزاده سید معصوم، مرکز الزهرا(فقط در شیفت عصر ساعت ۱۵الی ۲۰) و مرکز شماره ۴ مجتمع امام خمینی(ره)، جنب گلزار شهدا آماده حضور همشهریان است.
استان قم که از ۱۸ فروردینماه امسال در وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفته بود، از ۱۴ اردیبهشتماه جاری وارد شرایط نارنجی شد.
ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید-۱۹» میشود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز کشور چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نام برده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راههای انتقال آن عطسه، سرفه، دستدادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند، افراد علاوه بر پرهیز از دستدادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصلهگذاری اجتماعی» توصیه شده است.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، میتوانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری(ع) در شهرک امام حسن عسکری(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخآباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبهچی در خیابان امام خمینی(ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.