سنندج - ایرنا - معاون گردشگری و سرمایه‌گذاری اداره‌ کل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان گفت: عملیات احداث دبیرخانه شهر جهانی کلاش در مریوان که مسکوت مانده بود، آغاز می‌شود.

به ‌گزارش ایرنا، آرمان وطن‌دوست روز پنجشنبه در بازدید از پروژه‌های در حال ساخت مریوان اظهار داشت: مراحل احداث دبیرخانه شهر جهانی کلاش با توجه به برخی مشکلات مسکوت مانده بوده که پس از بررسی موضوع با حضور سرپرست هیات حسابرسی دیوان‌ محاسبات استان مشکل برطرف و در آینده نزدیک عملیات ساخت آن آغاز می‌شود.

وی به اجرای سایت پرنده‌نگری زریبار نیز اشاره و اضافه کرد: این پروژه روند اجرایی مناسبی دارد و با اعتباری بالغ بر ۲ میلیارد ریال در حال اجرا است.

معاون گردشگری و سرمایه‌گذاری اداره‌ کل میراث ‌فرهنگی کردستان، احداث موزه و اقامتگاه ‌سنتی شاه‌نشین را نمونه بارزی از خلاقیت و بیانگر زیبایی‌های معماری و سنت مناطق کردنشین برشمرد و افزود: این طرح علاوه بر اقامتگاه دارای موزه ویژه به منظور معرفی آداب و رسوم و تاریخ و فرهنگ منطقه است که احداث آن در شهر مریوان ضروری بود.

وی توسعه اقامتگاه‌های سنتی را در سطح استان به ویژه در شهر مریوان گامی مهم در راستای معرفی سنت‌ها و فرهنگ این منطقه عنوان کرد و گفت: اقامتگاه سنتی «نشینگه‌ی بنار» با توجه شیوه پذیرایی و رعایت اصول مهمان‌نوازی همواره مورد استقبال گردشگران قرار گرفته است.

وطن‌دوست توسعه امکانات زیرساختی در دریاچه زریبار را با رعایت اصول زیست‌محیطی، حائز اهمیت برشمرد و یادآور شد: در این بازدید زمین ساخت پیاده‌راه در جوار دریاچه زریبار به پیمانکار تحویل داده شد و با اعتباری بیش از سه میلیارد ریال عملیات ساخت این پروژه نیز اجرایی می شود.

کلاش پا افزاری با قدمت ۲ هزار ساله و تهیه شده از مواد طبیعی موجود در طبیعت مانند نخ و چرم است که با توجه به خنکی و سبکی آن بسیار مورد توجه قرار گرفته و در فصول گرم سال مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مریوان به عنوان شهر جهانی کلاش و صنایع دستی به عنوان پنجمین شهر ثبت شده ایران در این فهرست جهانی محسوب می‌شود و این شهر با بیش از ۴ هزار نفر بیشترین بافنده «کلاش» را در استان داراست.

استان کردستان دارای یک هزار و ۵۲۰ اثر تاریخی شناسایی شده شامل آثار باستانی، غارهای طبیعی، درختان کهنسال، میراث منقول، قنات و مکان های طبیعی بوده که ۸۷۸ اثر ثبت شده استان در فهرست آثار ملی شامل شامل ۷۷۳ اثر غیر منقول (شامل آثار تاریخی، تپه، محوطه و بنا)، ۲۰ مورد میراث طبیعی، ۶۲ مورد میراث معنوی و ۲۳ مورد میراث منقول است.