شهرکرد - ایرنا - معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی چهارمحال و بختیاری با اشاره به ادامه‌دار بودن تأثیرات شیوع ویروس کرونا در ابعاد مختلف اجتماعی و فرهنگی بر لزوم شناسایی آسیب‌ها و تدوین طرح‌های پژوهشی و کاربردی برای پیشگیری و کاهش پیامدهای شیوع این ویروس تاکید کرد.

جعفر مردانی روز پنجشنبه در نشست کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده چهارمحال و بختیاری گفت: شیوع کرونا تاکنون اثرات متفاوتی در ابعاد گوناگون بر جا گذاشته است که تبعات آن در آینده نیز قابل پیش‌بینی است و از این رو لازم است دستگاه‌های متولی با استفاده از توان کارشناسی و ظرفیت‌های حمایتی برای شناسایی این آسیب‌ها و تدوین طرح‌های پیشگیرانه اقدام کنند.

وی به بازگشایی مدارس در سال تحصیلی آینده و از سرگیری فعالیت‌های حضور دانش آموزان و کادر آموزشی اشاره و تصریح کرد: بازگشت دانش آموزان به مدارس پس از حدود ۲ سال دوری از فضای آموزش حضوری ،می‌تواند با برخی فشارهای روحی و روانی همچون اضطراب و نگرانی همراه شود که این موضوع نیازمند برنامه‌ریزی‌های سریع و کارشناسی شده برای مواجه با موارد احتمالی است.

مردانی، بررسی شرایط دانش آموزان بازمانده از تحصیل را ضروری دانست و افزود: این موضوع می‌تواند در آینده آسیب‌های جبران‌ناپذیری را به همراه داشته باشد و بررسی آن باید در اولویت کاری کارگروه‌های تخصصی قرار گیرد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی چهارمحال و بختیاری یادآور شد: کوهستانی بودن استان و کمبود زیرساخت‌های لازم برای فراهم شدن امکان استفاده تعدادی از دانش آموزان از آموزش‌های مجازی یکی از عوامل اثرگذار در افزایش آمار دانش آموزان بازمانده از تحصیل است  اما در دیگر مناطق که شرایط برای بهره‌مندی دانش آموزان از آموزش‌های مجازی مهیا بوده است نیز این‌گونه موارد مشاهده می‌شود که با بررسی عوامل می‌توان برای بازگشت آنان به تحصیل در سال تحصیلی آینده برنامه‌ریزی کرد.

مردانی در ادامه مباحثی همچون افسردگی و آسیب‌های فضای مجازی را نیز در بحث‌های مربوط به دانش آموزان مهم بیان کرد و گفت: آموزش‌وپرورش روند ارائه برنامه‌ها برای پیشگیری از بروز این موارد را با سرعت بیشتری دنبال کند.

وی تهیه و تدوین دانشنامه دفاع مقدس در استان را نیز سندی ماندگار از دوران هشت سال جنگ تحمیلی برای آیندگان دانست و افزود: نقش چهارمحال و بختیاری و تیپ قمر بنی‌هاشم (ع) در این دوران باید برای نسل‌های آینده بازگو شود و تمامی دستگاه‌ها و ساختارهای فرهنگی استان می‌توانند در تدوین این سند همکاری کنند.

مردانی همچنین با اشاره به اینکه آسیب‌های  فرهنگی و اجتماعی می‌تواند به ‌عنوان یک عامل بازدارنده در عرصه اقتصادی تلقی شود و سرعت رشد مؤلفه‌های توسعه را تحت تاثیر قرار دهد، اظهار داشت: دستگاه‌های اجرایی باید با نگاه موشکافانه‌تر و کارشناسی شده به ترویج سبک زندگی اسلامی ایرانی و ارتقای سرمایه‌های اجتماعی بپردازند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی چهارمحال و بختیاری از مدیران استانی خواست تا با پیگیری مصوبات کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده برای جذب اعتبارات ملی در این حوزه تلاش کنند.

 ۳۲ برنامه اجتماعی و فرهنگی برای تصویب در شورای برنامه‌ریزی استانی آماده‌ شده است

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست با اشاره به اینکه دستگاه‌های اجرایی و نهادهای غیردولتی تاکنون ۳۲ برنامه فرهنگی و اجتماعی را بر مبنای شاخصه‌های تعیین‌شده برای تصویب در شورای برنامه‌ریزی استان در سال ۱۴۰۰ ارائه کرده‌اند، گفت: در سال گذشته ۱۲ تفاهم‌نامه در راستای کنترل، پیشگیری و کاهش آسیب‌های اجتماعی با دستگاه‌های اجرایی منعقد شد.

شهرام مقدس افزود: در سال گذشته از محل اعتبارات ملی، استانی و تملک دارایی‌ها نزدیک به ۴۰ میلیارد ریال برای اجرای تفاهم‌نامه‌ها، قراردادها و برنامه‌های حوزه کنترل، پیشگیری و کاهش آسیب‌های اجتماعی در چهارمحال و بختیاری اختصاص یافت که با توجه به ۲ مرحله‌ای بودن پرداخت‌های ملی، مبلغ نهایی در آینده مشخص خواهد شد.

وی بر ضرورت مشارکت فعال دستگاه‌های اجرایی برای طراحی و ارائه سازوکارهای عملیاتی در حوزه فرهنگی و اجتماعی تاکید کرد و یادآور شد: اگر چه برخی از این گونه برنامه‌ها بخشی از وظایف و مأموریت‌های دستگاه‌های اجرایی به شمار می‌روند اما می‌توان با شناسایی ظرفیت‌ها برای هم‌افزایی و استفاده از توان دیگر دستگاه‌ها در اجرای طرح‌ها برنامه‌ریزی کرد.

مقدس پشت‌نوبت قرار گرفتن برای  دریافت خدمات اضطراری را بی‌معنا دانست و تصریح کرد: رویکرد رفاه اجتماعی نباید به کاهش تحرک اجتماعی منجر شود اما باید برای سرعت بخشی به ارائه برخی خدمات اضطراری برنامه‌ریزی‌های دقیق‌تری انجام شود.

به گزارش ایرنا، در نخستین نشست کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده چهارمحال و بختیاری در سال ۱۴۰۰ طرح‌های ارائه شده توسط دستگاه‌های اجرایی در حوزه کنترل، پیشگیری و کاهش آسیب‌های اجتماعی بررسی شد و حاضران درباره طرح‌های پیشنهادی همچون توجه به توانمندی کارشناسان حوزه هنری در تولید آثار چندرسانه‌ای در دیگر دستگاه‌های اجرایی، بررسی چگونگی ارائه فرصت‌های آموزشی در مناطق مختلف، آموزش والدین برای گذراندن اوقات فراغت شادتر در تابستان امسال، نحوه استفاده زنان بدسرپرست از طرح اقدام ملی مسکن و تصویب دانشنامه دفاع مقدس نیز به بحث و تبادل‌نظر پرداختند.