مدیر موزه تنوع زیستی سمیرم روز پنجشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: این موزه در سیزدهمین آیین انتخاب موزههای برتر، از سوی کمیته ملی موزههای ایران(ایکوم) به این عنوان دست یافت.
مهدی بهرامیان خاطرنشان کرد: احراز این مقام بدلیل فعالیتهای مداوم و موثر این موزه در بخش شاخص کودکان و نوجوانان و همچنین ارائه محتوا و برنامههای جذاب و خلاقانه در فضای مجازی بوده است.
وی اضافه کرد: حضور فعال در برنامهها و مناسبتها به شکل حضوری و مجازی بویژه با همراهی مدارس و کانونهای فرهنگی و پرورشی، نقش موثری در کسب این موفقیت داشت.
مدیر موزه تنوع زیستی و فرهنگی سمیرم افزود: راهاندازی رادیو "درگاچی" و حضور در مجموعههای شاخص تلویزیون ملی کشور از جمله برنامههای "سرزمین ما"، "صبح بخیر ایران" و "رادیو اصفهان" نیز از جمله کارهای ترویجی و شاخص این گنجینه است.
بهرامیان، معرفی مشاهیر و بزرگان خطه سمیرم با استفاده از پادکست یا برنامهسازی تصویری را از اقدامات دیگر این مجموعه برشمرد و افزود: ویدئوهایی از سوی این موزه برای مرحوم حکیم جهانگیرخان قشقایی، خطاط بزرگ جهان اسلام شیخ حبیبالله فضایلی، ناصر طغرایی معلم و کتاب نویس پیشکسوت سمیرمی، سادات طباطبایی و امامی و چند چهره ماندگار دیگر تهیه و در کانالها و سایتهای معتبر استانی و شهرستانی بارگذاری شد.
به گفته وی، علاوه بر این موارد، آثار تصویری و صوتی در قالب کلیپهای کوتاه مانند شاهنامهخوانی، همایشهای دوچرخهسواری و کارگاههای مختلف از جمله تفکیک زباله، مجسمه سازی با وسایل دور ریز و گیاه شناسی نیز با مشارکت اعضا و سایر علاقهمندان انجام شد.
مدیر موزه تنوع زیستی سمیرم ادامه داد: پاکسازی طبیعت و مناطق نمونه گردشگری مانند آبشار، چشمه بابازرنگ کُمه و پارک تقرچه و معرفی نویسندگان کتابهای مرتبط با تاریخ و تمدن شهرستان را در ۲ سال اخیر نیز به سرانجام رساندیم.
به گزارش ایرنا، موزه تنوع زیستی و فرهنگی سمیرم به همت انجمن "پیامآوران سبز" این شهرستان از آبان سال ۱۳۹۵ کار خود را آغاز کرد و در جشنوارههای مختلف از جمله "جایزه اصفهان سال ۹۸" در شاخص «تلاش برای بقاء» عنوان دوم را کسب کرد.
این موزه بدون کمک مالی دولت و در نتیجه خلاقیت و ابتکار اعضای انجمن پیامآوران سبز سمیرم(رفتگران طبیعت سمیرم) در ساختمان یک حمام مخروبه راهاندازی شده است. بخشهای مختلف گنیجه یاد شده شامل اتاقهای تنوع زیستی، موزه مردم شناسی، کتابخانه و جلسات است.
شهرستان سمیرم در محدوده طرح بینالمللی حفاظت از تنوع زیستی در سیمای حفاظتی زاگرس مرکزی(دنا- ونک) با وسعت ۵۳۹ هزار هکتار، در ۱۶۰ کیلومتری جنوب اصفهان واقع شده است.