شیراز-ایرنا-فرماندار شیراز گفت: کاهش آسیب های اجتماعی و ارتقای کیفیت زندگی؛ رفع یا کاهش آسیب‌های اجتماعی صرفا با اعتبار دولتی مقدور نیست از این رو برای جلب مشارکت و همیاری شهروندان نیاز به فرهنگ سازی داریم.

محمدرضا امیری در آیین اختتامیه مرحله نخست از اجرای طرح "خورشید خانه" که با هدف آزاد سازی زندانیان جرایم غیر عمد در زندان مرکزی این شهرستان برگزار شد با اشاره به اینکه کاهش آسیب های اجتماعی همواره یکی از چالش‌های مهم دولت و سازمان‌ های متولی حوزه فرهنگی و اجتماعی بوده است، گفت: ایجاد زیست بهتر، ارتقای کیفیت زندگی و سلامت روحی و روانی افراد جامعه یکـی از اهـداف بـزرگ نظام مقدس جمهوری اسلامی است.

وی ادامه داد: از این رو اجرای طرح "خورشید خانه" یکی از اقداماتی است که درسال جاری، در دستور کار دفتر امور زنان و خانواده و کارگروه اختصاصی آن قرار گرفته است.
فرماندار  شیراز با تاکید بر اینکه زندانیان، علاوه بر هزینه هایی مالی، عاطفی، اجتماعی و فرهنگی که بر پیکره اجتماع وارد می‌کنند، با مشکلات و معضلاتی نیز در دوران حبس خود در درون زندان‌ها مواجه هستند، افزود: این موضوع باعث شده است تا با تلاش برای افزایش آگاهی اجتماعی شهروندان در خصوص جرایم عمد و غیر عمد، زمینه مشارکت عمومی در آزادسازی محکومین قضایی جرایم غیر عمد را فراهم سازیم.
به گفته امیری؛ زندانیان جرایم غیر عمد که تعداد زیادی از زندانیان را نیز شامل می‌شوند، افرادی هستند که مرز بین شهروند عادی تا شهروند مجرم بودن را در چشم برهم زدنی تجربه کرده و اغلب به دلیل مشکلات مالی و معیشتی روانه زندان شده‌اند.
امیری اضافه کرد: آسیب نهاد خانواده منجر به فروپاشی سایر ساختارهای اجتماعی و کاهش کارایی آنان می شود و افزایش جرایم اجتماعی را به دنبال خواهد داشت.
مسئول امور زنان و خانواده فرمانداری شهرستان شیراز نیز در این آیین گفت: اقدام خیرخواهانه و مشارکت کارکنان دستگاه‌های اجرایی این شهرستان در طرح "خورشید خانه" پس از هشت ماه به بار نشسته و  ۱۹ نفر از زندانیان  جرایم غیرعمد از زندان های استان فارس آزاد شده و به کانون گرم خانواده بازگشته اند.
سارا همت با اشاره به اینکه در مرحله اول طرح مذکور و همزمان با عید بزرگ مبعث حضرت رسول اکرم(ص) تعداد ۶ نفر از زندانیان جرایم غیر عمد آزاد شدند، افزود: در این مرحله نیز با جمع آوری و پرداخت ۲ میلیارد و ۶۲۰ میلیون ریال کمک های دریافتی، ۱۳ نفر دیگر از این دسته محکومین، آزاد شدند.
به گفته وی؛ با جمع آوری مبالغ اهدایی، با هماهنگی ستاد دیه و اداره کل زندان های استان فارس و پس از بررسی مدت زمان حبس، تعداد افراد تحت تکفل، نوع جرم، شرایط زندگی، و وضعیت معیشتی خانواده زندانیان جرایم غیر عمد، اولویت ها شناسایی شدند و در ردیف آزاد سازی قرار گرفته اند.
مشاور فرماندار شهرستان شیراز با بیان اینکه برای اجرای این طرح، کارکنان شرکت شهرک های صنعتی فارس، سازمان تامین اجتماعی استان و شهرداری شیراز بیشترین همراهی را در انجام این مسئولیت اجتماعی داشته اند، افزود: کارکنان دستگاه های اجرایی با اهدای مبلغی از حقوق ماهیانه خود به عنوان نذر سلامتی و شکرگزاری به درگاه خداوند برای عبور از بحران بیماری کرونا در این اقدام خداپسندانه مشارکت کردند.
مسئول امور زنان و خانواده فرمانداری شهرستان شیراز با تاکید بر اینکه به دلیل محدودیت های کرونایی و لزوم رعایت پروتکل های بهداشتی در اجرای طرح موصوف بیش از ۴۰ نشست مشترک با دستگاه های اجرایی به طور جداگانه انجام شده است، ابراز کرد: این اقدام به ‌همت امور زنان و خانواده فرمانداری و با مشارکت مشاورین امور زنان و خانواده دستگاه‌ های اجرایی پیاده سازی شده است.

مدیرکل زندان های استان فارس گفت: هم اکنون قریب به ۸۵۰ نفر در زندان های استان فارس به دلیل جرائم غیر عمد مالی با مبلغ حدود دو هزار میلیارد ریال در حبس هستند که جلب مشارکت عمومی برای آزاد سازی این افراد می تواند در افزایش امنیت جامعه و جلوگیری از چرخه ایجاد جرم، تاثیر بسزایی داشته باشد.
اسحاق ابراهیمی افزود: علاوه بر اینکه در سال گذشته حدود ۳۱۳  نفر از زندانیان جرائم غیر عمد مالی با مجموع دین ۲۴۰ میلیارد ریال از زندان های فارس آزاد شدند، با مشارکت خیرین و اقدامات گروه های جهادی، به ویژه سپاه ناحیه فجر استان فارس، مانع از به زندان رفتن ۱۵۰ نفر محکوم جرائم غیر عمد مالی شدیم که بسیار حائز اهمیت است.
مدیرکل زندان ها و اقدامات تأمینی و تربیتی استان فارس افزود: توزیع ۸۵۰۰ بسته معیشتی توسط گروه های جهادی سپاه فجر و خیرین استان فارس برای حمایت از خانواده های زندانیان، از دیگر اقدامات موثر سال گذشته بود.