به گزارش ایرنا، غلامرضا مهرجو روز شنبه در جلسه فوق العاده مدیریت بحران این شهرستان افزود بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نسبت به بازسازی، مقاوم سازی، تعمیرات و تسهیلات مربوط به خسارات وارده به واحد های مسکونی اقدام کند.
وی اظهارداشت: تکلیف واحدهای مسکونی زلزله زده در روستاهای بخش مرکزی این شهرستان هرچه سریع تر مشخص شود.
فرماندارگناوه بیان کرد: در زلزله ۵.۹ ریشتری ۲۹ فروردین ۵۰۰ واحد مسکونی و در زلزله عصرجمعه ) ۳۱ اردیبهشت ماه) نیز تعداد دیگری در روستاهای این شهرستان خسارت دیدند که نیاز است بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آنها را تعیین تکلیف کند.
وی اظهارداشت: عمده واحدهای آسیب دیده از زلزله مربوط به افراد آسیب پذیر و اقشار مستضعف و محروم هستند و یا شغل پایداری ندارند و نیاز به سرپناه مطمئن و امن دارند.
مهرجو گفت: اداره کل مدیریت بحران استان بوشهر باتوجه به شرایط آب وهوای منطقه پیگیری لازم بهمنظور تامین کانکس از طریق مرکز به عمل آورد و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نیز در زمینه بهسازی واحدهای مسکونی اقدام عاجل به عمل آورد.
فرماندارگناوه ادامه داد: باگذشت یک ماه از زلزله ۵.۹ ریشتری، پس لرزهها ضمن اینکه قطع نشده بلکه شدت آن بالارفته و ساکنان آن مناطق مشکل دارند.
وی افزود: باتوجه به اینکه تداوم پس لرزههای شدید باعث شده که واحدهای مسکونی آسیب دیده ناامن شوند و ایمنی لازم نداشته باشند، باید تدابیر لازم برای کمک به زلزله زدگان اتخاذ شود.
مهرجو گفت: دهیاران همانند یک مدیر دستگاه اجرایی با راهبری مدیریت بحران و شوراها مستند به قوانین ومقررات نسبت به وظایف قانونی خود عمل کنند و اگر کوتاهی و سهلانگاری صورت گیرد برابر قانون مسئولیت دارند.
فرماندار گناوه بیان کرد: جمعیت هلال احمر نسبت به توزیع چادر و بستههای معیشتی به خانوارهای آسیب دیده از زلزله اقدام کند.
بخشدارمرکزی گناوه گفت: بمحض وقوع زمین لرزه به مناطق نزدیک به کانون زلزله اعزام و از نزدیک در جریان وضعیت آنان قرار گرفتیم.
خدیجه دشتی افزود: در بازدیدهای صورت گرفته از روستای تاجملکی تخریب ها جزیی و در حد ریزش نمای ساختمان و ترک خوردگی بود.
وی اظهارداشت: بیشترین دغدغه روستاهای زلزله زده تسریع در پرداخت تسهیلات و وام بلاعوض و ساخت واحدهای مسکونی آسیب دیدهاست.
زمینلرزهای به بزرگی پنج ریشتر روز جمعه بخشهایی از استانهای بوشهر و فارس و حوالی بندر گناوه را لرزاند.
به گزارش مرکز لرزه نگاری کشوری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، این زمین لرزه ساعت ۱۶ و ۲۲ دقیقه در هشت کیلومتری عمق زمین و در موقعیت طول جغرافیایی ۵۰.۵۹ و عرض جغرافیایی ۲۹.۷۶ رخ داد.
بر اساس این گزارش این زمین لرزه در ۲۱ کیلومتری بندر گناوه (بوشهر)، ۳۰ کیلومتری بندر ریگ (بوشهر) و ۳۲ کیلومتری امام حسن (بوشهر) رخ داده است و نزدیکترین مراکز استان در ۹۴ کیلومتری بوشهر و ۱۳۹ کیلومتری یاسوج بودهاست.
شهرستان گناوه در شمال استان بوشهر واقع است.