تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۹:۵۶

تهران- ایرنا- تلسکوپ رادیویی فست (FAST) چین موسوم به «چشم آسمان» تاکنون موفق به کشف و شناسایی ۲۰۱ تپ اختر از جمله کم نورترین تپ اخترها، تپ اخترهای میلی ثانیه ای و ۱۶ تپ اختر دوتایی (متشکل از یک تپ اختر و یک ستاره همدم) شده است.

به گزارش ایرنا از چاینا دیلی، تلسکوپ رادیویی کروی شکل چین که دارای دیافراگم ۵۰۰ متری است در استان «گوئیژو» واقع در جنوب غرب این کشور قرار دارد که ساخت آن در سال ۲۰۱۶ میلادی تکمیل شد و در حال حاضر بزرگ ترین تلسکوپ رادیویی تک دیافراگم در جهان محسوب می شود.

تپ اخترها بقایای متراکم بر جای مانده بعد از مرگ ستارگان پرجرم هستند که دارای قوی ترین میدان های مغناطیسی، بالاترین چگالی و سریع ترین چرخش در جهان هستند.

پیش از این گزارش شده بود تلسکوپ «فست» (FAST) چین، بزرگ ترین تلسکوپ رادیویی جهان با قطر ۵۰۰ متر، جستجوی هوش فرا زمینی (SETI) را آغاز کرده است.

کشف سیارات فراخورشیدی بیشتر و پیشرفت انقلابی در توسعه تجهیزات و توان برای رصد نجومی، یک جنبش جدید برای جستجوی هوش فرا زمینی به راه انداخته که تلسکوپ فست در آن نقشی مهم ایفا خواهد کرد.

جستجوی هوش فرازمینی یکی از اهداف پنج گانه برای ساخت و بهره برداری از تلسکوپ رادیویی ۵۰۰ متری «فست» است.

"لی دی" رئیس گروه توسعه‌ دهندگان تلسکوپ فست توضیح داد که استفاده از تلسکوپ فست باعث می شود نقشه برداری از آسمان به منظور جستجوی هوش فرازمینی در آینده به عمق بی سابقه در فضا برسد و آشنایی بشر با جایگاه خود در کیهان افزایش یابد.

این رادیوتلسکوپ با دیافراگم ۵۰۰ متری کروی، موسوم به چشم آسمان چین، بزرگترین و پیشرفته ترین رادیوتلسکوپ جهان است و مالکیت معنوی آن کاملاً به چین تعلق دارد.

منبع: روزنامه چاینا دیلی