به گزارش ایرنا، نمایندگان ایران در اردیبهشت ماه امسال در رقابتهای کسب سهمیه رشتههای کشتی، قایقرانی، شمشیربازی، شیرجه، کاراته و تکواندو شرکت کردند که در کشتی فرنگی ایران در صوفیه بلغارستان به دنبال یک سهیمه باقی مانده در وزن ۸۷ کیلوگرم توسط «ناصر علیزاده» بود، محقق نشد و در نتیجه پرونده کشتی فرنگی با همان پنج سهمیه بسته شد و در شمشیر بازی انفرادی و شیرجه هم ناکام ماند. کشتی آزاد نیز با ۶ سهمیه کامل راهی توکیو خواهد شد.
در وزنهبرداری یکی از امیدهای ایران در توکیو «سهراب مردادی» بود که برای حضور در آخرین تورنمنت گزینشی المپیک توکیو در مسابقات وزنهبرداری گزینشی المپیک در کلمبیا شرکت کرد و در حرکت نخست یک ضرب موفق به مهار وزنه ۱۷۰ کیلوگرمی شد. اما مرادی روی حرکت دوم یک ضرب مصدوم شد و از ادامه مسابقه انصراف میدهد تا هیچ امتیازی از این گزینشی به دست نیاورد. قرار بود امتیاز این گزینشی برای سهراب مرادی جایگزین مسابقات قهرمانی آسیا در تاشکند شود. با مصدومیت مرادی او عملا شانس حضور در المپیک توکیو را از دست داد.
اکنون «علی داودی» و «علی هاشمی» در جمع هشت نفر برتر دسته به اضافه ۱۰۹ و ۱۰۹ کیلوگرم قرار دارند و سهمیه آنها با اعلام فدراسیون بینالمللی وزنهبرداری تا نیمه اول خردادماه قطعی میشود.
هاشمی در وزن ۱۰۹ کیلوگرم با سه هزار و ۶۷۲ امتیاز در جایگاه هشتم قرار دارد و داودی در دسته به اضافه ۱۰۹ کیلوگرم با سه هزار و ۷۱۶ امتیاز در جایگاه ششم قرار دارد.
البته بر اساس سیستم جدید گزینشی فدراسیون بینالمللی وزنهبرداری هشت نفر برتر هر دسته از نظر امتیاز گزینشی جواز حضور در توکیو را کسب خواهند کرد و نفرات برتر قارهها به این هشت نفر اضافه میشوند که «علی میری» در دسته ۹۶ کیلوگرم ممکن است با امتیاز برترین ورزشکار قاره کهن سهمیه توکیو را کسب کند.
حال با حذف مرادی و انصراف رستمی از مسابقات تیم ایران در دسته ۹۶ کیلوگرم نمایندهای در توکیو نخواهد داشت. اما اگر نامه درخواستی فدراسیون به فدراسیون بینالمللی با واکنش مثبت مسوولان فدراسیون بینالمللی وزنهبرداری مواجه شود، «کیانوش رستمی» عنوان بهترین وزنهبردار دسته ۹۶ کیلوگرم آسیا را کسب خواهد کرد و به همراه کاروان ایران به توکیو خواهد رفت. رستمی اکنون با سه هزار و ۱۴ امتیاز در رده سی و دوم این دسته قرار دارد. اگر این اتفاق رخ ندهد توفیق اجباری نصیب «علی هاشمی» خواهد شد تا به عنوان نماینده ایران در توکیو و در دومین تجربه المپیکی خود در دسته ۱۰۹ کیلوگرم به روی تخته برود. حال فدراسیون وزنهبرداری ایران باید از بین این سه نفر ۲ نفر اعزامی را اعلام کند.
تک سهمیه در ژیمناستیک
ژیمناستیک رشتهای که قرار بود رقابتهای گزینشی المپیک خرداد امسال به میزبانی چین برگزار شود که با انصراف این کشور ژاپن به عنوان میزبان انتخاب شد.
اما با انصراف ژاپن از میزبانی این دوره از مسابقات، کنفدراسیون ژیمناستیک آسیا در ایمیلی به کشورهای عضو اعلام کرد رقابتهای هنری مردان و زنان و ترامپولین لغو شده و هیچ رقابت دیگری جایگزین آن نمیشود. البته قرار است رقابتهای گزینشی ژیمناستیک همین ماه در دوحه برگزار شود که اگر این اتفاق نیفتد تکلیف سهمیه قاره آسیا برای بازیهای المپیک توکیو، براساس آییننامه اصلاح شدهی کسب سهمیه، توسط فدراسیون جهانی (FIG) اعلام شود که به احتمال زیاد «سعیدرضا کیخاه» سهمیه را خواهد گرفت.
شنا و یک سهمیه یونیورسیالیتی
در شنا تلاش بر این است تا با حضور در رویدادی سهمیه توکیو کسب شود و اگر این رویداد برگزار نشود یک سهمیه یونیورسالیتی یا جهانی به ایران داده میشود که احتمال دارد آن یک نفر «متین بالسینی» باشد.
کاراته و احتمال کسب ۲ سهمیه
از دیگر رقابتهای کسب سهمیه کاراته است که ۲۷ خردادماه برگزار میشود در بخش کومیته «رزیتا علیپور» و «امیر مهدیزاده» و در کاتا «فاطمه صادقی» و «ابوالفضل شهرجردی» به این رویداد اعزام میشوند. حال از بین چهار سهمیه باقی مانده در این رشته احتمال کسب حداقل ۲ سهمیه دیگر وجود دارد.
تکواندو
رقابتهای تکواندو کسب سهمیه المپیک در قاره آسیا در حال برگزاری است که امروز (شنبه) «ناهید کیانی» دیگر نماینده کشورمان، در وزن منهای ۵۷کیلوگرم در گام نخست به مصاف نماینده هنگکنگ میرود و در ادامه برابر «فاناپا هارنسوجین» از تایلند دارنده طلای قهرمانی جهان و طلا و نقره قهرمانی آسیا قرار میگیرد. کیانی در مرحله نیمهنهایی نیز باید یکی از نمایندگان اردن، فلسطین، پاکستان و کامبوج را از پیش رو بردارد تا به فینال برسد و سهمیه المپیک توکیو را بدست آورد. «مهلا مومنزاده» نماینده دیگر ایران از رسیدن به سهمیه بازماند.
دوومیدانی و سهمیهای رکوردی
آخرین رشته برای کسب سهمیه رقابتهای دو و میدانی قهرمانی بزرگسالان کشور که در اراک در حال برگزاری است و این مسابقات ۱۰۰ امتیاز رنکینگ فدراسیون جهانی برای کسب سهمیه حضور در بازیهای المپیک توکیو دارد.
اما در خوشبینانهترین حالت کسب هفت سهمیه و در بدبینانهترین حالت کسب چهار سهمیه برای ایران قطعی است اما در هر ۲ صورت رکورد بیشترین کسب سهمیهها در ادوار المپیک شکسته میشود.