تهران- ایرنا- اصلاح‌طلبان با توجه به ارتباط مستقیمی که بین پیروزی خود با نرخ مشارکت انتخاباتی می‌بینند، در خصوص میزان حضور مردم پای صندوق آرا  ابراز نگرانی می‌کنند. در همین حال، بسیاری از اصولگرایان بر حمایت از نامزد واحد خود تاکید دارند.

روز ۲۸ خردادماه، سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا، میان‌دوره‌ای خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد. تکاپوهای انتخاباتی از مدت‌ها قبل آغاز شده و نهادهای مجری و ناظر انتخابات، احزاب، چهره‌های شاخص جریان‌های سیاسی و نامزدهای احتمالی کارزار انتخابات را پیش می‌برند.

این گزارش آخرین رخدادها در خصوص انتخابات پیش رو طی شبانه‌روز گذشته را به صورت جمع‌بندی ارائه می‌کند. تازه‌ترین اخبار در مورد تحولات و رویدادهای مرتبط با برگزاری انتخابات و آخرین مواضع نهادهای مسئول در این امر، تشکل‌های سیاسی و نامزدهای احتمالی انتخابات را در این گزارش می‌خوانیم.

آخرین مواضع نهادها در ارتباط با انتخابات

*سخنگوی شورای نگهبان: نامزدها قبل از اعلام نتیجه صلاحیت‌ها حق تبلیغات ندارند

«عباسعلی کدخدایی» در گفت‌وگو با برنامه پیک بامدادی خبر رادیو در پاسخ به این سوال که برخی از داوطلبان، تبلیغات انتخاباتی خود را از هم اکنون به ویژه در فضای مجازی آغاز کرده اند گفت: ما این نکته را به مسئولان اجرایی تذکر داده ایم که تبلیغات انتخابات بعد از اعلام نتیجه صلاحیت‌ها شروع می‌شود و طبق قانون قبل از آن به هیچ وجه نامزدها حق تبلیغات ندارند.

کدخدایی افزود: متاسفانه ما با دو مشکل مواجهیم و آن اینکه برخی از کسانی که ثبت نام کرده اند در مناطق مختلف اقدام به سخنرانی می‌کنند که طبق قانون خلاف است و مسئله مهمتر این که در فضای مجازی هم با عناوین مختلف حضور دارند و این حضور هم به اعتقاد ما مغایر قوانین است.

*سخنگوی وزارت بهداشت: تبلیغات نامزدهای انتخابات طبق پروتکل‌های بهداشتی مجازی انجام می‌شود

«سیماسادات لاری» سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تبلیغات نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با تاکید ستاد ملی مقابله با کرونا و با هدف کنترل و جلوگیری از افزایش بیماری کووید ۱۹ و رعایت پروتکل‌های بهداشتی در فضای مجازی انجام می‌شود.

لاری در پاسخ به این سوال که آیا احتمال برگزاری انتخابات به صورت مجازی وجود دارد، اظهار داشت: فکر نمی کنم با توجه به شرایط موجود بستر برگزاری انتخابات به صورت مجازی فراهم باشد، در حالی که وزارت بهداشت بر این عقیده است که همه فعالیت ها در حد امکان در بستر مجازی برگزار شود.

وی افزود: البته همه تمهیدات لازم در خصوص نحوه برگزاری حتی افراد فعال در پای صندوق های اخذ رای با در نظر گرفتن شرایط سنی مثلا بیش از ۶۰ سال نباشند یا دست اندرکاران در شعب اخذ رای حتما باید واکسینه شده باشند به ستاد انتخابات کشور اعلام شده است.

* رئیس ستاد انتخابات استان تهران: ۱۴ نفر از داوطلبان انتخابات مجلس خبرگان رهبری در تهران تایید صلاحیت شدند

به گفته «شکرالله حسن بیگی» بر اساس تایید شورای نگهبان ۱۴ نفر از داوطلبان انتخابات مجلس خبرگان رهبری در این استان تایید صلاحیت شدند و داوطلبانی که تایید صلاحیت نشده‌اند از امروز تا اول خرداد فرصت دارند که مراتب اعتراض خود را اعلام کنند.

حسن بیگی افزود: در صورتی که نامزدهای رد صلاحیت شده اعتراض کنند شورای نگهبان هم مجدد موضوع را بررسی می کند. طبق برنامه و جدول زمانبندی انتخابات، شورای نگهبان در موعد مقرر، همان ۲۹ اردیبهشت، اسامی تایید صلاحیت شدگان برای میاندوره ای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری را اعلام کرد.

آخرین اخبار از جناح اصولگرا

*سخنگوی شورای وحدت: تمام ظرفیت خود در سراسر کشور را برای حمایت یکپارچه از حجت الاسلام رئیسی بسیج کرده‌ایم

«منوچهر متکی» در مصاحبه‌ای با اشاره به اینکه فعالیت های انتخاباتی شورای وحدت در سراسر کشور با مسئولان ذی‌ربط منصوب  رئیسی هماهنگ خواهد بود افزود: شورای وحدت تمام ظرفیت خود در سراسر کشور را برای حمایت یکپارچه از حجت الاسلام آقای رئیسی بسیج کرده است.

 متکی با اشاره به تدوین چارت سازمانی فعالیت ستادهای انتخاباتی شورای وحدت در سراسر کشور و لزوم تشکیل سریع این ستادها برای حمایت از نامزدی حجت‌الاسلام و المسلمین رئیسی اظهار کرد: بر اساس تصمیمات اتخاذ شده در شورای وحدت، دفاتر شورای وحدت در استان های کشور ماموریت یافتند تا نسبت به انتخاب فردی شایسته و توانمند از چهره‌های ملی و استانی به عنوان رئیس ستاد انتخاباتی شورای وحدت در آن استان اقدام نمایند. مسئول هیئت اجرایی مرکز استان نیز به عنوان نایب رئیس ستاد انتخاباتی تعیین می‌شود تا ظرفیت کمیته‌های اقشاری و موضوعی را در ستادها به کار گیرد.

متکی همچنین افزود: علاوه بر مراکز استان‌ها، در تمام شهرستان‌ها، شهرها و بخش‌های استان نیز مسئولین هیئت‌های اجرایی به عنوان رئیس ستاد انتخاباتی تعیین می‌شوند و در صورت تصویب هیئت اجرایی انتخاب فرد دیگری به عنوان رئیس ستاد بلامانع است.

*عضو شورای وحدت: نامزدهای اصولگرا پس ازمناظره به نفع رئیسی کنار می‌روند

«محمدجواد محمدی نوری» در گفت و گو با ایرنا با پیش‌بینی کنار کشیدن رستم قاسمی و سعید محمد به نفع سیدابراهیم رییسی در انتخابات، گفت: پنج نفر از نامزدهای جریان اصولگرا حتما به نفع رییسی کنار می‌روند، منتها ممکن است پس از مناظرات این کار را انجام دهند.

دبیرکل جمعیت جوانان انقلاب اسلامی، انتخابات ۲۸ خرداد را دوقطبی و رقابت اصلی را میان علی لاریجانی و سید ابراهیم رییسی پیش‌بینی کرد و درباره فضای انتخابات گفت: باید تلاش کرد تا همه مردم در سرنوشت کشور شریک باشند چون قهر با انتخابات موجب تضعیف کشور می‌شود.

* معاون سازماندهی شورای مرکزی نیروهای انقلاب اسلامی: انتخابات مجازی به منظور انتخاب اعضای لیست شوراها برگزار می‌شود

«احمد صادقی» معاون سازماندهی و شبکه سازی اجتماعی شورای مرکزی نیروهای انقلاب اسلامی از ارسال پیامک به اعضای مجمع عمومی تهران به منظور شرکت در انتخابات مجازی این مجمع خبر داد و گفت: انتخابات مجازی مجمع عمومی تهران به منظور انتخاب اعضای لیست شورای اسلامی شهر تهران از ساعت ۸ صبح روز شنبه اول خردادماه تا ساعت ۲۴ سه شنبه چهارم خردادماه برگزار خواهد شد. در این انتخابات مجازی اسامی ۲۷۰ نفر از کاندیداهای جبهه انقلاب که برای حضور در شورای شهر تهران ثبت نام کرده اند در معرض انتخاب اعضای مجمع عمومی قرار گرفته که پس از این انتخابات مجازی، ۶۳ نفر به عنوان منتخبین مجمع به هیات انتخاب معرفی خواهند شد.

معاون سازماندهی و شبکه سازی اجتماعی شورای مرکزی نیروهای انقلاب اسلامی بیان داشت: تاکنون بیش از ۷۸ هزار نفر در مجمع عمومی مجازی تهران ثبت نام کرده اند که پیش بینی می شود تا زمان برگزاری این انتخابات مجازی این رقم به ۸۰ هزار نفر برسد.

آخرین اخبار از احزاب و تشکل‌های اصلاح‌طلب

* عضو جبهه اصلاحات ایران: نامزد غیر اصلاح‌طلب در سبد رای بررسی اصلاح‌طلبان نیست

«سیدحسن رسولی» در مصاحبه با ایرنا گفت: در انتخابات ۱۴۰۰ فقط از کاندیدای اصلاح‌طلب حمایت خواهیم کرد، اجازه نخواهیم داد مثل انتخابات ۸۴، بین نامزدهای گفتمان اصلاحات افتراق و واگرایی باشد و فقط یک نامزد را به مردم معرفی خواهیم کرد.

رسولی با بیان اینکه امکان ائتلاف با نامزد اصولگرا وجود ندارد، گفت: این موضوع جزو اسناد بالادستی ماست که در انتخابات ۱۴۰۰ فقط از کاندیدای اصلاح طلب حمایت خواهیم کرد. نامزدهای اصلاح طلبی که الان نام نویسی کردند همین ۹ نفر هستند و خروجی آن یک نفر بر اساس فرایند علمی و کارشناسی با داوری و قضاوت جبهه اصلاحات و قول و قرارهای قبلی با نامزدهاست و نامزد غیراصلاح طلب در سبد بررسی اصلاح طلبان نیست.

وی درباره پیش بینی نتایج انتخابات نیز بیان داشت: برای پیش بینی دقیق تر باید صبر کرد. آنچه که ما الان مکلف به حفاظت و صیانت از آن هستیم حداکثرسازی وفاق و همگرایی بین جریان اصلاحات است. اینکه در انتها چه چیزی پیش خواهد آمد باید صبر کنیم و ببینیم شورای نگهبان تا چه میزان امکان رقابت برای نامزدهای ما قائل خواهد شد و جریان رقیب چند کرسی تبلیغاتی و جریان ما چند کرسی دارد.

 عضو جبهه اصلاحات یادآور شد: نسبت به رسیدن به نامزد واحد در جبهه اصلاحات براساس سازوکارهایی که عرض کردم خوش بین و به آن متعهد هستم.

*عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی : عذرخواهی، مردم را پای صندوق رای می‌آورد

«علی محمد نمازی » در مصاحبه‌ای گفت: عدم مشارکت مردم در این دوره از انتخابات جدی است و حاکمیت باید یک عذرخواهی از مردم کند و به آن‌ها قول دهد کشور به خواست آنان اداره می‌شود تا آنها به پای صندوق‌های بیایند.

* عضو حزب اتحاد ملت: مردم برای شرکت در انتخابات جدی نیستند

«اشرف بروجردی» در گفت‌وگویی رسانه‌ای در خصوص فضای انتخاباتی کشور، اظهار کرد: من احساس خوبی از شرایط کنونی جامعه برای شرکت در انتخابات ندارم. علیرغم همه نظرسنجی‌ها و مطالعاتی که انجام شده که میزان مشارکت را بالای ۴۵ درصد اعلام کردند، در بطن جامعه و بین مردم این احساس وجود ندارد. این یک هشدار برای دست‌اندرکاران است که باید به آن توجه کرد.

بروجردی افزود: با توجه به اینکه حدس خانم شجاعی بر این است که ممکن است رد صلاحیت شوند اما ایشان ایثار کردند، یعنی از سرمایه سیاسی خود گذشتند تا در این عرصه توجه محافل سیاسی را جلب کنند. برنامه‌ای که ایشان ارائه داد، از بهترین برنامه‌ها بود که این امر نشان‌دهنده این است که خانم‌ها نسبت به این مساله حساس هستند و مایلند وارد عرصه انتخابات شوند. امیدوارم روزی شاهد ریاست‌جمهوری یک خانم باشیم.