سید«علی آقازاده» روز شنبه در نشست ستاد مدیریت کرونا استان مرکزی، افزود: فرمانداران شهرستانهای استان باید نظارت کافی را برای برگزاری نشستهای انتخاباتی در زمان مقرر داشته باشند و در صورت برگزاری هرگونه تجمع انتخاباتی غیررسمی و پیش از زمان تعیین شده، متخلفان را به مقام قضایی معرفی کنند.
وی ادامه داد: فعالیت تبلیغاتی برای انتخابات ریاست جمهوری از هفتم خرداد ماه جاری و رقابتهای تبلیغی شوراهای اسلامی شهر و روستا و انتخابات میان دورهای مجلس شورای اسلامی نیز ۲ هفته پیش از رایگیری خواهد بود و برگزاری هرگونه تجمع انتخاباتی در مکان بسته برای مقابله با شیوع ویروس کرونا ممنوع است و باید برنامههای انتخاباتی در محیط های سرباز طراحی و اجرا شود.
استاندار مرکزی خاطرنشان کرد: در جریان انتخابات پیش رو، برای جلوگیری از شیوع موج بعدی کرونا در این استان، نیروی انتظامی باید در کنار فرمانداران شهرستانها برنامهریزی مناسبی را برای چهار روز تعطیلی هفته آتی داشته باشند.
آقازاده در بخش دیگری از سخنانش افزود: ۵۹ معبر برای جلوگیری از ورود خودروهای غیر بومی به استان مرکزی همانند سال گذشته و عید فطر در تعطیلات هفته آتی در مسیر های برون شهری کنترل جدی دارد و جادههای فرعی نیز مسدود میشوند.
وی اظهار داشت: مبتلایان و مراجعان سرپایی کووید ۱۹ به مراکز درمانی استان مرکزی در هفته چهارم اردیبهشت ماه نسبت به ۲ هفته گذشته ۵۰ درصد کاهش داشته است و موارد فوت و بستری این بیماران نیز در این مدت به یک سوم کمتر گزارش شده است.
استاندار مرکزی افزود: کاهش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا، موارد فوت و بستری این بیماران در مراکز درمانی استان مرکزی با همکاری مردم و دستگاههای استان محقق شده و این مهم نشان از عبور از پیک چهارم بیماری کووید ۱۹ در استان است.
آقازاده خاطرنشان کرد: استانهای جنوبی کشور از نظر شیوع ویروس کرونا وضعیت مناسبی ندارند و احتمال هجوم دوباره کووید ۱۹ با سویه هندی در این استان وجود دارد و درصورت عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی ممکن است دوباره شرایط دشوار بر استان حاکم شود.
وی، با یادآوری آغاز واکسیناسیون افراد بالای ۷۰ سال در استان مرکزی گفت: این استان از نظر واکسیناسیون افراد بالای ۷۵ سال از شرایط مناسبی برخوردار است و پیشبینی میشود از پایان خرداد ماه واکسیناسیون افراد بالای ۶۰ سال در استان آغاز شود.
استاندار مرکزی افزود: پیشنهاد واکسیناسیون عوامل انتخابات، نیروی انتظامی و اعضای صندوق ارایه شده و امید میرود که تا پیش از برگزاری انتخابات واکسیناسیون این افراد انجام شود.
وی ادامه داد: یکهزار و ۱۸۴ صندوق رای در استان مرکزی پیشبینی شده و برای جلوگیری از ازدحام جمعیت ۱۱۰ صندوق به تعداد صندوقهای رای افزوده شده است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی نیز در این نشست گفت: میانگین رعایت پروتکلهای بهداشتی در کشور ۶۷ درصد است که این شاخص برای استان مرکزی ۶۴ درصد بوده که رعایت پروتکلهای بهداشتی در استان پایینتر از کشور است.
«بهروز اکرمی» افزود: هیچگونه مجوزی تاکنون برای فعالیتهای تبلیغاتی در استان مرکزی داده نشده و برگزاری هرگونه تجمعها و فعالیتهای انتخاباتی در استان ممنوع است و با توجه به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، شوراهای اسلامی شهر و روستا و میان دورهای مجلس شورای اسلامی در ۲۸ خرداد ماه امسال، میطلبد که برای جلوگیری از بروز مشکلات نظارتها و کنترلها توسط اتاق اصناف و سازمان صمت افزایش یابد.
وی با یادآوری تعطیلات چند روزه خرداد ماه، گفت: بدون شک پیشبینیهای لازم از سوی ستاد ملی کرونا برای محدودیت تردد در این روزها انجام میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز در این نشست گفت: واکسیناسیون ۸۰ درصد افراد بالای ۷۵ سال در این استان انجام شده و ۲۰ درصد بقیه افرادی هستند که تمایلی به تزریق این واکسن نداشته و به مراکز پیش بینی شده مراجعه نکردهاند.
دکتر سید«محمد جمالیان» افزود: با توجه به روند افزایشی پیک کرونا در برخی استانها و مراودات این استانها با استان مرکزی و تعطیلات نیمه خرداد ماه جاری نگرانی افزایش این بیماری در استان وجود دارد.
وی، برگزاری تجمعهای انتخاباتی در استان مرکزی را از دیگر نگرانیهای دانشگاه علوم پزشکی استان عنوان کرد و گفت: نیاز است این تجمعها با رعایت فاصله گذاری اجتماعی در فضای غیر مسقف برگزار شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک خاطرنشان کرد: رستورانها از جمله مکانهای شیوع ویروس کرونا است و میطلبد که سرویس خدمات غذا بهصورت بیرون بر در این مکانها انجام شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز در این نشست گفت: یکهزار و ۷۰۱ مورد مثبت ابتلا به کرونا در هفته چهارم اردیبهشت ماه امسال در استان مشاهده شد در حالی که این آمار در هفته سوم اردیبهشت سه هزار و ۱۲۱ مورد بود.
دکتر «علی علیمحمدی» افزود: ۳۳۷ بیمار کووید ۱۹ در هفته سوم اردیبهشت ماه امسال در مراکز درمانی استان مرکزی بستری شدند که بر اساس گزارش واصله شمار این بیماران در هفته چهارم اردیبهشت ماه به ۲۳۶ نفر کاهش یافته است.
وی ادامه داد: شمار مبتلایان به ویروس کرونا که به صورت سرپایی خدمات درمانی گرفته و در قرنطینه خانگی بودند هفته سوم اردیبهشت ماه جاری ۲ هزار و ۷۸۴ نفر بود درحالیکه این آمار در هفته چهارم اردیبهشت ماه به یک هزار و ۴۶۵ نفر کاهش یافت.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک ادامه داد: ۵۷ بیمار کووید ۱۹ هفته چهارم اردیبهشت ماه جان خود را بر اثر این بیماری از دست دادند در حالی که آمار فوت شدهها این بیمای در هفته سوم اردیبهشت در استان ۷۴ نفر بودهاست.
شیوع ویروس کرونا از اسفندماه سال ۹۸ آغاز شد و استان مرکزی پس از قم در زمره نخستین استانهایی بود که موارد ابتلا در آن مشاهده شد.