کرمان - ایرنا - سیاسیون و مسئولان احزاب استان کرمان، همگی بر این عقیده هستند که انتخابات ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ به عنوان مهمترین عرصه ابراز نظر عمومی در عرصه سیاسی کشور نیاز به مشارکت آحاد افراد برای حل مشکلات پیش رو دارد که این مهم باید از راه های مختلف تامین شود.

به گزارش ایرنا، با نزدیک شدن به روز ۲۸ خرداد و انتخابات سیزدهم ریاست جمهوری، ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا و میاندوره ای مجالس شورای اسلامی و خبرگان رهبری، فضای کشور وارد شور و جنب و جوش انتخاباتی شده است و کار و زار انتخاباتی رونق می گیرد.

اهمیت مشارکت رای دهندگان در انتخابات بر کسی پوشیده نیست و تمامی مسئولان، صاحب نظران و فعالان جناح ها و گرایش های معتقد به قانون اساسی، بر حضور پر شور مردم در روز انتخابات و در پای صندوق های رای تاکید بسیار دارند تا نتیجه انتخابات، برای منتخبان از وزن بیشتری برخوردار باشد.

متولیان جناح ها و احزاب سیاسی استان کرمان، با تاکید بر فراهم شدن زمینه شرکت هر چه بیشتر رای دهندگان در انتخابات، شعارها، برنامه ها و اظهار نظرهای داوطلبان انتخابات خرداد ۱۴۰۰ را نیز عامل مهمی در جلب مشارکت همگانی می دانند تا کسانی که در تردید برای رای مشارکت هستند نیز به میدان بیایند.

البته به نظر این فعالان سیاسی کرمانی امکان حضور گرایش ها و جریانات با سلایق مختلف در رقابت انتخابات هم در شور آفرینی فضای انتخاباتی بسیار تاثیر گذار است که این مهم باید با نگاه مشارکت حداکثری بین متولیان انتخابات همراه باشد.

سیاسیون کرمان ضمن مهم خواندن نقش احزاب در افزایش مشارکت در انتخابات، تخریب کاندیداها را تقبیح کردند و داوطلبان را در برنامه ها و شعارهای خود به صداقت و عملی بودن آنها دعوت کردند.

ماموریت احزاب سوق دادن بیشتر مردم به پای صندوق های رای است

محمدرحیم ابوسعیدی دبیر حزب اعتدال و توسعه استان کرمان معتقد است که توجه هرچه بیشتر به منافع ملی و نیز تشریح نقش و جایگاه مهم ریاست قوه مجریه برای مردم در افزایش مشارکت آنان در انتخابات تاثیرگذار است.

وی با اشاره به وضعیت کنونی جامعه و مشکلات اقتصادی گفت: هرگونه اقدام و تلاش در همه حوزه ها از جمله دیپلماسی که این روزها در جریان مذاکرات وین شاهدیم اگر در شرایط موجود به نتایج مطلوب در بهبود اوضاع و زندگی مردم منجر شود نیز بی شک در امیدافزایی برای افزایش مشارکت در انتخابات تاثیرگذار خواهد بود.

این فعال سیاسی بیان کرد: همزمانی انتخابات ریاست جمهوری با شوراهای شهر و روستا خود به خود باعث ایجاد انگیزش مردم پای صندوق های رای خواهد بود که البته تجربه نشان داده این موضوع در شهرهای کم جمعیت تر و روستاها بیشتر نمود داشته است.

وی تاکید می کند: ایجاد امید و انگیزه در مردم و بیان اینکه رای هر نفر چقدر می تواند از ابعاد مختلف برای کشور نقش آفرین باشد، در افزایش مشارکت انتخاباتی موثر است.

دبیرحزب اعتدال و توسعه استان کرمان تصریح کرد: باتوجه به برخی شرایط در شهرهای پرجمعیت تر همچنین «ردصلاحیت سنگین» داوطلبان شوراها در مراکز استان ها به طور قطع مشارکت مردم کمتر از مناطق کم جمعیت تر خواهد بود؛ به همین دلیل و از آنجا که به علت مهاجرت ها به مناطق پرجمعیت تر، تمرکز جمعیتی در این مناطق بیشتر شده، مشارکت شهروندان در این مناطق بیشتر در سایه انتخابات ریاست جمهوری امکانپذیر خواهد بود که احزاب و گروه های سیاسی نیز در افزایش میزان این مشارکت نقش مهمی دارند.

به گفته ابوسعیدی، ماموریت احزاب و گروه های سیاسی بیشتر در مراکز پرجمعیت متمرکز خواهد بود تا کمک کنند درصد مشارکت انتخاباتی شهروندان نیز در این مناطق افزایش یابد.

ابوسعیدی با اظهارامیدواری به اینکه همانند انتخابات دوره های گذشته در ۴۰ سال اخیر مردم کشورمان آگاهانه و متعهدانه با حضور گسترده خود پای صندوق ها، حمایت و پشتیبانی خود را از نظام و کشور نشان دهند گفت: این مردم همیشه اثبات کرده اند که حاضر به گذشت و فداکاری برای نظام و کشورشان هستند.

به گفته ابوسعیدی، انتخابات نبض تپنده هر نظام است و احزاب نیز در این زمینه نقش بسیار مهمی برعهده دارند.

وی بیان کرد: ماموریت احزاب در زمان انتخابات سوق دادن بیشتر مردم به سمت صندوق های رای است که البته این مهم با وجود سلائق مختلف و براساس معیارها و اهداف خود در راستای پیشبرد اهداف نظام شکل می گیرد.

دبیر حزب اعتدال و توسعه استان کرمان با اشاره به ماموریت های این حزب در انتخابات گفت: تلاش داریم با هدایت و ترغیب افکارعمومی بویژه قشر به اصطلاح خاکستری در راستای وظایف اجتماعی و سیاسی خود در جهت پیشبرد امور در کشور یا حتی حفظ وضعیت موجود، مردم را به سمت صندوق های رای تشویق کنیم و سوق دهیم.

وی تاکید کرد: عوامل مختلفی در ایجاد انگیزش رای دهندگان موثر است که خروج از فضای تک قطبی و دو قطبی یکی از آنهاست و چنانچه متولیان، با استفاده از حضور نامزدها، فضای انتخاباتی را به سمت چندقطبی پیش ببرند، فضای موجود خودبه خود سبب ایجاد انگیزش و مشارکت بالاتر خواهد شد.

ابوسعیدی همچنین با اشاره به نقش آفرینی مثبت احزاب استان کرمان در دوره های مختلف گفت: کرمان یکی از قطب های مهم تاثیرگذار در فضاهای سیاسی کشور بوده که نشان دهنده بلوغ سیاسی مردم فهیم این استان است.

به گفته وی احزاب در استان کرمان نقش ماشین محرک و مرکز تفکر و اطلاع رسانی در حوزه سیاسی استان را برعهده دارند و نجابت مردم این استان همیشه ثابت کرده که رقبای انتخاباتی شان با وجود سلائق مختلف، اخلاق سیاسی و انتخاباتی را رعایت کرده اند که نشان از فعالیت مناسب احزاب این استان دارد.

تخریب نامزدهای انتخابات خیانت به اصل نظام و انقلاب است

حجت الاسلام مهدی عرب پور رئیس شورای وحدت و ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی استان کرمان نیز با اشاره به تخریب نکردن نامزدها در انتخابات پیش رو گفت:  پرهیز از تخریب نامزدها توسط یکدیگر از جمله راهکارهای تحقق مشارکت حداکثری در انتخابات است.

وی تاکید کرد نامزدهای انتخابات باید ضمن پرهیز از تخریب یکدیگر مراقبت کنند عملی انجام ندهند یا مطالبی بیان نکنند که به اعتماد عمومی خدشه وارد کند.

حجت الاسلام عرب پور تشریح کرد: نامزدها با رعایت اصول و ضوابط شرعی و قانونی از تخریب یکدیگر بپرهیزند و اجازه ندهند به بهانه برخورد با رقیب، مطالبی مطرح شود که اعتماد عمومی مورد خدشه قرار گیرد.

این فعال سیاسی اظهارداشت: همه نامزدها برای حضور حداکثری مردم باید برنامه و تبلیغ داشته باشند، مشارکت مردم را اصل بدانند و آن را در خلال انجام رقابت های سالم خود محقق کنند.

عرب پور بیان کرد: ارائه برنامه های مفید، سازنده و برطرف کننده نگرانی مردم از سوی نامزدها که قابلیت اجرا داشته باشد از دیگر راهکارهایی است که می تواند به مشارکت گسترده مردم در انتخابات منجر شود و نامزدهای انتخابات باید از ارائه وعده های ناممکن یا غیرقابل تحقق – چه به لحاظ قانون و چه امکانات و شرایط موجود کشور- بپرهیزند.

وی تصریح کرد: اگر آگاهی باشد اما تخریب نباشد و نامزدها برنامه هایی ارائه کنند که دغدغه ها و نگرانی های مردم را در ابعاد اقتصادی، سیاسی و فرهنگی برطرف کند، مردم بیشتر در انتخابات مشارکت خواهند کرد.

رئیس شورای وحدت و ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی استان کرمان گفت: انتخابات در کشور ما به عنوان نماد مردم سالاری دینی مطرح است و تجلی آن نیز در قالب حضور مردم در پای صندوق خواهد بود که هرچه این حضور باشکوه تر و گسترده تر باشد پشتوانه قوی تری نیز برای انقلاب و نظام به همراه خواهد داشت.

به گفته وی، باتوجه به آنکه حضور مردم در تثبیت انقلاب بسیار تاثیرگذار است لذا بدخواهان به دنبال آن هستند که حضور مردم کمرنگ باشد که ملت باید با درک این واقعیت مهم که حضورشان موجب تثبیت بیشتر نظام و دلسردی دشمنان و بدخواهان نظام می شود، هم با حضور گسترده در این دوره از انتخابات و هم انتخاب نامزد اصلح به بدخواهان واکنش نشان دهند.

حجت الاسلام عرب پور برخی وعده های تحقق نیافته، مشکلات اقتصادی و تحریم های گسترده دشمنان را از جمله بهانه هایی دانست که دشمن با سوء استفاده از آنها تلاش دارد حضور مردم در انتخابات را کمرنگ کند و گفت: درک شرایط امروز دنیا، جایگاه نظام و طمع های دشمنان می تواند بصیرت مضاعفی برای مردم و در نتیجه حضور حداکثری آنان پای صندوق رای را به همراه داشته باشد.

وی افزود: انتظار می رود در فرصت باقی مانده تا انتخابات رسانه ها و فعالان فضای مجازی فارغ از هرگونه گرایش سیاسی و جناحی نسبت به معرفی دشمن و نقشه های آن بویژه نقشه برای حضور کمرنگ در انتخابات را تبیین و واکاوی کنند.

رئیس شورای وحدت و ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی استان کرمان همچنین اظهارداشت: گروه ها و احزاب هرکدام هوادارانی دارند که می توانند در بخش های مختلف جامعه بر اقشار گوناگون موثر باشند.

وی افزود: فعالان این گروه های سیاسی باید بدون نظر حزبی یا دخالت دادن گرایش های جناحی و سیاسی، در اصل و کلیت نظام و اصل دشمنی دشمنان نظر مشترک داشته باشند و برای مردم آگاهی بخشی و بصیرت افزایی کنند.

به گفته حجت الاسلام عرب پور، ضرورت دارد اقشار مختلف مردمی در هر جناح و حزبی فارغ از اینکه منتخب مردم چه فردی خواهد بود، ابتدا به اصل اقتدار نظام و دشمنی دشمنان توجه کنند و با این رویکرد در فعالیت های انتخاباتی و نیز پای صندوق شرکت کنند.

وی افزود: اینطور نباشد که اگر حزبی احساس کند فرد مورد نظرش ممکن است رای نیاورد بخواهد حرف تخریبی یا رای ندادن را مطرح کند زیرا این خیانت به اصل انقلاب و نظام است.

جامعه به تطابق عملکرد و شعار نامزدها توجه می کند

دبیر اجرایی حزب اسلامی کار استان کرمان گفت: صداقت و شفافیت داوطلبان انتخابات خرداد ۱۴۰۰ مشارکت را بالا می برد و می توان با استفاده از توان داخلی و اقتدار و اعتماد جهانی بر مشکلات غلبه فابق آمد.

محمدعلی ایران نژاد افزود: با مقایسه سیستم سیاسی ایران با سازوکارهای سیاسی کشورهای دیگر متوجه می شویم که رکورد میانگین هر سال یک انتخابات طی ۴۳سال گذشته در هیچ کدام از آن ممالک دیده نشده است.

وی با اشاره به نگاه ویژه به مردم سالاری در قانون اساسی کشور تصریح کرد: همت بالا، دانش و اشراف نویسندگان اولیه قانون اساسی به ساز و کارهای دموکراتیک نظام های مردم سالار باعث نگارش چنین قانون بروز و متکی به رای عمومی بوده است.

دبیر اجرایی حزب اسلامی کار استان کرمان بیان کرد: ایران امروزی از نظر میزان دخالت مردم بر سرنوشت خویش یک سروگردن از ممالک پیرامونی بالاتر است و قاطبه مردم ایران وقتی پای صندوق های رای می روند آزادانه از حداکثر حق خود برای شرکت در سرنوشت خودشان استفاده می کنند.

وی با اشاره به انتخاب افراد با سلایق  گرایش های مختلف در انتخابات طی چهار دهه گذشته اظهار داشت: انتخابات ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ بدلیل فشارهای اقتصادی شدید ناشی از تحریم های ظالمانه، برخی بی تدبیرها  در مواجهه با معضلات جامعه و غیره یک فرق اساسی با گذشته دارد و آن حضور هدفمند و معنی دار مردم است.

ایران نژاد با بیان اینکه تقریبا همه جناح های سیاسی در انتخابات پیش رو نماینده دارند ادامه داد: مردم با کلام، خطابه ها و چهره  داوطلبان آشنایی کامل دارند،  اما منتظرند که ببینند این لشگر متقاضیِ خدمت صادقانه آیا دردهای اصلی جامعه را می دانند و برنامه مدون، علمی و عملیاتی برای رفع تنگناها و مشکلات مردم دارند یا فقط به سر دادن شعارهای احساسی بسنده می کنند.

وی تصریح کرد: داوطلبان حضور در عرصه انتخابات اشراف کامل دارند که مردم به برکت ۴۳سال حکومت مردم سالاری دینی و به برکت صعود سطح علمی و شعور اجتماعی ایرانیان و به واسطه فضای مجازی، شبکه های اجتماعی و دسترسی آزاد همگان به اطلاعات، شعارهای نامزدها را با عملکردشان و میزان دخیل بودن آنها در وضع موجود تطبیق خواهند داد.  

این فعال سیاسی استان کرمان گفت: شعارهای زیبایی چون مبارزه با فساد، رفع بیکاری، بهبود وضعیت کسب و کار و غیره نباید از زبان کسی شنیده شود که تاکنون مسئولیت خاصی در همین راستا داشته و احتمالا در انجام این وظیفه موفق نبوده است.  

دبیر اجرایی حزب اسلامی کار استان کرمان افزود: نپذیرفتن میزان تاثیر هر داوطلب در ایجاد وضع موجود توسط خودش در مناظرات انتخاباتی ارتباط مستقیم با میزان مشارکت دارد. اگر مشارکت پایین اتفاق افتد، یعنی نامزدها نتوانسته اند برادری خود را به جامعه اثبات کنند و جامعه تطابق شعار و عملکرد را بین نامزدها ندیده است.

وی بیان کرد: در انتخابات ۱۴۰۰ بویژه در انتخابات ریاست جمهوری نامزد و جناحی پیروز قطعی، قاطع و واقعی انتخابات است که با صداقت اولا اشتباهات گذشته خود را بپذیرد و ثانیا اثبات کند که می تواند از حداکثر توان داخلی و اعتماد جهانی برای غلبه بر مشکلات استفاده کند.  

ایران نژاد ادامه داد: انتخابات وقتی معنی و مفهوم می یابد که درصد بالایی از مردم به نامزدها اعتماد کنند و نفر اول لیست بتواند نظر مثبت اکثریت مردم را جلب نماید که این مهم با استفاده از ظرفیت همه کنشگرهای اجتماعی، احزاب سیاسی و تشکل های مردمی مقدور خواهد بود.

انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری همزمان با انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی، میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان رهبری و شوراهای اسلامی شهر و روستا  ۲۸ خرداد برگزار می‌شود.