بجنورد- ایرنا - عمر هشت ساله دولت یازدهم و دوازدهم درحالی ماههای پایانی خود را سپری می کند که سرانه فضای آموزشی استان خراسان شمالی با مشارکت دولت و خیرین به ۵.۳۳ متر مربع رسید که حدود ۱۲ سانتی متر از میانگین سرانه کشوری نیز پیش افتاد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، براساس آمار رسمی وزارت آموزش و پرورش متوسط سرانه فضای آموزشی برای هر دانش آموز در کشور ۵.۲۱ متر مربع است که این میزان در خراسان شمالی ۵.۳۳ متر مربع و در شهر اسفراین به دلیل حضور پررنگ خیرین مدرسه ساز ۶.۹ متر مربع رسید و در این مدت  از سال ۹۲ تا کنون بیش از یکهزار طرح آموزشی با بیش از ۶ هزار و ۲۷۰ کلاس درس  با ۲ هزار میلیارد ریال اعتبار در استان به بهره برداری رسید.
طبق این گزارش سهم خیرین مدرسه ساز از این پروژه های آموزشی حدود ۶۳۰ میلیارد ریال رسید که با این اعتبار ۲۳۱ مدرسه نوسازی و بازسازی شد که نسبت به هشت ساله قبل ( دولت نهم ودهم) مشارکت خیرین ۵.۵ برابر رشد یافت.
پیشتازی خیرین در مدرسه سازی 
مدیرکل نوسازی ، توسعه و تجهیز مدارس خراسان شمالی گفت: در هشت سال گذشته بیش از یکهزار طرح آموزشی با بیش از ۶ هزار و ۲۷۰ کلاس درس در این استان با کمک دولت و خیرین ساخته شد.
امین فلاح افزود : در مجموع از سوی دولت و خیرین افزون بر ۲ هزار میلیارد ریال اعتبار برای ساخت مدرسه و تجهیز آن در استان خراسان شمالی در این مدت هزینه شده که یک سوم از این اعتبار سهم خیرین مدرسه ساز بود.
وی اظهارداشت : همراهی دولت و خیرین در مدرسه سازی به خصوص در استان خراسان شمالی به عنوان یکی از استان های محروم کشور موجب شد تا سرانه فضای آموزشی در این خطه شمالشرق کشور به ۵.۳ متر برسد که این سرانه در سطح کشور حدود ۵.۲ متر مربع است.
                
مدیرکل نوسازی مدارس استان خراسان شمالی اضافه کرد: اگرچه این استان با توجه به استاندارد فضای آموزشی که برای هر دانش آموز حدود ۸ متر مربع پیش بینی می شود حدود سه متر عقب تر است، ولی در سطح ملی تاکنون هیچ استانی به این استاندارد نرسیده و ما تا حدودی از محرومیت در فضای آموزشی خارج شدیم.
فلاح حذف مدارس خشت و گلی و بخاری های چکه ای از مدارس را گام بلند دولت یازدهم و دوازدهم در تجهیز و نوسازی مدارس در استان خراسان شمالی اعلام کرد که به خروج استان از فقر آموزشی منجر شده است.
رشد ۵.۵ برابر کمک خیرین 
مدیرکل نوسازی مدارس استان خراسان شمالی گفت : در هشت سال گذشته خیرین دوشادوش دولت در کمک به مدرسه سازی در این استان کمک کردند به طوری که کمک آنها در مقایسه با دولت گذشته حدود ۵.۵ برابر رشد نشان می دهد به طوری که در این مدت خیرین مدرسه ساز  ۲۳۱  فضای آموزشی  با ۷۹۶ کلاس درس در این استان ایجاد کردند که از لحاظ آمار تعداد فضای آموزشی نیز نسبت به گذشته رشد سه برابری مدت مشابه هشت سال قبل ( دولت نهم و دهم) است.
وی اظهارداشت : خیران مدرسه ساز استان در هشت سال گذشته  افزون بر  ۶۲۹ میلیارد و ۷۲۶ میلیون ریال برای ساخت تعهد کردند که این میزان نسبت به دولت نهم و دهم ۵.۵ برابر رشد یافت.
 این مسوول نوسازی مدارس استان خراسان شمالی اظهارداشت : مشارکت بسیار خوب خیرین در زمینه مدرسه سازی با دولت تدبیر و امید آن هم در شرایطی که مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم ها گریبان کشور را گرفته بود ، نشان می دهد که شهروندان نیکوکار استان تا چه حد برای همراهی در حل معضلات کشور همراه هستند و در بزنگاه های تاریخی خدمتگزاری به مردم و نظام را در قالب های مختلف به نمایش می گذارند.

 

مدیرکل نوسازی مدارس خراسان شمالی  گفت: همچنین خیرین استان در این مدت ۴۱ قطعه زمین به مساحت ۱۰۸ هزار متر مربع  به ارزش ۱۷۷ میلیارد و ۱۱۰ میلیون ریال برای ساخت مدرسه نیز اهداء کردند و حدود چهار میلیارد ریال نیز تجهیزات آموزشی در اختیار مدارس قرار دادند.

امین فلاح با بیان این که استان خراسان شمالی در زمینه افزایش تعهدات خیرین رتبه چهار را در کشور دارد گفت: در این استان ۵۲۹ خیر مدرسه ساز حضور دارند که ۴۲۵ نفر از این افراد حقیقی و مابقی سازمان و نهادهای خیریه ای هستند که ۹۸ نفرشان را بانوان تشکیل می دهند.
هم اکنون ۵۲۹ خیر جذب جشنواره خیران مدرسه ساز استان است.

وی با اشاره به اینکه سرانه فضای آموزشی استان سه مترمربع از وضعیت استاندارد عقب است، خاطرنشان کرد: برای رسیدن به وضعیت استاندارد، باید به ازای هر دانش آموز سه مترمربع فضای دیگر در استان ایجاد شود.

مشارکت خیران در طرح آجر به آجر 
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان شمالی گفت:  با اجرای طرح آجر به آجر در سال گذشته  یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال  کمک های مردمی نیز جمع آوری شد که کلنگ‌زنی پروژه  در روستای بام شهرستان اسفراین در دست اجرا قرار گرفت.
وی در ادامه افزود: در این طرح زمینه مشارکت افراد خیر با هر سطح از توان مالی، در مدرسه‌سازی آغاز شده است و در قالب آن آحاد جامعه با هر میزان درآمد و در هر سطح و طبقه‌ای حتی با اهدای هزینه خرید یک آجر می توانند در امر مدرسه‌سازی سهیم شوند.
 استان خراسان شمالی با جمعیت حدود ۸۶۳ هزار نفری  حدود ۱۸۰ هزار دانش آموز دارد که در بیش از ۲ هزار باب آموزشگاه استان زیر نظر ۱۴ هزار نفر معلم تحصیل می کنند .