تهران- ایرنا- رئیس سازمان امدادونجات هلال احمر اعلام کرد: از ۱۵ هزار و ۹۴۶ نفر در مبادی مرزی کشور تست پی سی آر گرفته شد که از این تعداد ۶۱ نفر قرنطینه شدند.

مهدی ولی پور روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طرح مراقبت بهداشتی پیشگیری از شیوع بیماری کرونا در مبادی مرزی رسمی کشور با همکاری جمعیت هلال احمر همراه و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حال انجام است.

وی ادامه داد: این طرح با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از ٢٠ اسفندماه کلید خورده و تا صبح روز ۲ خرداد ماه، ۳۱۵ هزار و ۸۳۱ نفر از مسافران کنترل و غربالگری شدند.

ولی پور توضیح داد: در این مدت ۴۲ هزار و ۵۳۴ مورد تست فوری و ۱۵ هزار ۹۴۶ مورد تست پی سی آر از مسافران مشکوک به کرونا گرفته شده و ۶۱نفر از مسافران نیز به صورت موقت قرنطینه شده اند.

رئیس سازمان امداد ونجات جمعیت هلال‌احمر اضافه کرد: این طرح با مشارکت ۴۷۱ نیروی عملیاتی در ١۶ استان در ۱۰ مرز هوایی، ۲ مرز دریایی و ۱۶ مرز زمینی حال اجراست.

ولی پور توضیح داد: همان طور که گفته شد این طرح با همکاری وزارتخانه های بهداشت و راه و شهرسازی با هدف شناسایی و غربالگری و انجام تست سریع و نهایی، مدیریت مسافران ورودی و مشکوک، همکاری در قرنطینه موقت و رهگیری تا اتمام فرآیند بیماری و کمک به کاهش شیوع بیماری در سراسر کشور اجرا می‌شود و از همه مسافران زمینی، هوایی و دریایی در زمان ورود به کشور غربالگری و در صورت نیاز تست سریع کرونا گرفته می‌شود.

وی افزود: اکنون امدادگران و داوطلبان هلال احمر در مبادی ورودی در قالب گروه‌های سه نفره در مرزهای زمینی و گروه‌های پنج نفره در مرزهای هوایی مستقر هستند و از همه مسافرانی که وارد ایران می‌شوند تست سریع کرونا می گیرند و مسافران بیمار و مشکوک در صورت نیاز به نقاهتگاه‌های پیش بینی شده ارجاع می‌شوند.

ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه‌گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.

بر اساس آمار رسمی کشورها ویروس کرونا تاکنون حدود ۱۵۳ میلیون نفر را در دنیا به طور قطعی مبتلا کرده و بیش از سه میلیون و ۲۰۰ هزار نفر نیز بر اثر بیماری کووید۱۹ جان خود را از دست داده‌اند.

ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می‌شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف می‌شوند.

جهش ویروس کرونا در انگلستان، بزریل، هندوستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماری‌زایی و مرگ و میر آن شده، نگرانی‌های جدیدی را در جهان به وجود آورده است.