پایگاه اطلاعرسانی استانداری فارس یکشنبه از قول عنایتالله رحیمی در آیین رونمایی از نقشه باستانشناسی ۳۶ شهر این استان در شیراز افزود: فعالیتهای فرهنگی و هنری در فارس نیازمند حمایت و هدایت جدی است.
وی، با بیان اینکه اندیشمندان، فرهیختگان، استادان و بزرگان فرهنگ و ادبیات این دیار وظیفه هدایتگری را بر عهده دارند ادامه داد: سرزمین و دیاری که مدعی عنوان مهد تمدن و تاریخ و ادبیات ایران کهن است باید علاوه بر افتخار به داشتههای خود که میراث گذشتگان است ، امروز نیز بتواند آثاری خلق کند که آیندگان به آن افتخار کنند.
استاندار فارس، ضمن قدردانی در از فعالیت موزهداران این استان گفت: نگهداری از آثار گذشتگان به شکل کالبدی، معنوی و فرهنگی یک اقدام بسیار مطلوب است از آن رو که با در معرض دید قرار دادن آنها شکوفایی تمدن در گذشته دور و نزدیک را به همگان مینمایاند.
رحیمی افزود: امیدواریم که با کوشش فرهیختگان، فرهنگوران و هنروران، آثاری در ابعاد معنوی، مادی، هنرهای تزیینی، نمایشی و دیگر حوزهها خلق شود که در سطح جهانی قابل ارائه باشد و برای آیندگان نیز یک ارمغانی محسوب شود.
وی اظهار داشت: این مهم جز با حمایت افراد مسئولیتپذیر، شریف و فرهیخته که در عرصههای فرهنگی و هنری فعال هستند تحقق نمییابد.
استاندار فارس اضافه کرد: آنچه میراث فرهنگی در زمینه موزهها انجام داده ارزشمند است.
وی ادامه داد: توسعه فعالیتها و کسب و کار مربوط به این حوزه و همچنین شتاب بخشی در کار مراجعان برای به سرانجام رساندن درخواستهای خود از میراث فرهنگی، اقدامی مهم و ضروری است.
استاندار فارس گفت: اطلاعات قومی و مکانی در قالب نقشه در سیستم جی.آی.اس ترسیم شده که میتواند به منزله محیط کاری بسیار ارزشمندی تلقی شود که دسترسی به آن زندگی مردم را از نظر مراجعه به ادارات تصمیمگیر تسهیل میکند و همچنین دیگر نیازی به استعلامهای مکرر و طولانی نخواهد بود .
او گفت: نقشه یادشده باید تکامل یابد تا هر کس از هر جای دنیا، مختصات مکانی را خواست بتواند همه اطلاعات مربوط به آن را در اختیار داشته باشد.
جزئیات بیشتر درباره نقشه باستانشناسی شهرستانهای فارس
بنا بر گزارش دیگری، سرپرست اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس نیز در سخنانی در این آیین گفت: نقشه باستانشناسی به تفکیک ۳۶ شهرستان استان فارس تهیهشده است که با تلاش مداوم و خستگیناپذیر همکاران و مشاور این پروژه به اتمام رسید.
جمشید معینی افزود: استان فارس تنها استانی است که به تفکیک شهرستانها، یعنی ۳۶ شهرستان، نقشه باستانشناسی تهیهکرده است.
او به الگو بودن استان فارس در بخشهای مختلف بیان کرد: با اجرای این پروژه، پاسخگویی و اخذ استعلام در اسرع وقت برای متقاضیان و سرمایهگذاران انجام خواهد شد و اینچنین کارهای پژوهشی و تحقیقاتی حائز اهمیت زیادی هستند.
سرپرست اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس اضافه کرد: به کمک این نقشه افراد برای انجام فعالیتهای اقتصادی در محدوده آثار تاریخی نیاز به گرفتن استعلامهای متعدد نخواهند داشت و کارشناس مربوطه با استفاده از همین نقشه میتواند اعلام نظر کند.
معینی گفت: علاوه بر رونمایی از نقشه باستانشناسی ۳۶ شهرستان استان فارس به مناسبت هفته میراثفرهنگی و روز موزه از ۷ موزه برتر فارس که در بخشهای مختلف در کشور رتبه برتر را کسب کرده بودند ازجمله نخستین موزه بینالمللی مطبوعات در کشور تقدیر به عمل آمد.
او اضافه کرد: نخستین موزه بینالمللی مطبوعات ایران در شیراز با مدیریت آقای غلامحسین واحدی پور در شاخص بازدید مجازی، موزه هنر مشکین فام در شاخص تلاش برای بقا، موزه مردمشناسی اوز در شاخص معرفی آثار، موزه مردمشناسی لپویی در شاخص موزه روستایی، موزه خط و کتابت نیریز در شاخص آموزش، موزه کرباسی در شاخص پژوهش و موزه جندیشاپور در شاخص توسعه فیزیکی، رعایت استانداردهای فنی و حفاظت و مرمت عنوان موزههای برتر کشور معرفی شدند.
معینی بیان کرد: استان فارس دارای ۴۵ باب موزه دولتی و خصوصی است که از این تعداد ۱۶ باب موزه دولتی، ۱۸ باب خصوصی و ۱۱ باب موزه مشارکتی است که ۱۲ باب آن مربوط به شهر شیراز و ۶ باب دیگر در دیگر نقاط استان فارس فعالیت دارند.
سرپرست اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس ادامه داد: امید داریم باهمت علاقهمندان به تاریخ ایرانزمین و همکاری نهادهای دولتی و غیردولتی طرحهای آغازشده به سامان برسد ازجمله موزه منطقهای فارس، باغموزه مشاهیر، موزه پاسارگاد، موزه مفسران جهان اسلام، موزه زندیه، موزه حافظ و موزه سعدی راهاندازی شود.