به گزارش روز یکشنبه پایگاه اینترنتی اسپیس، مریخ نورد ژورونگ که یک ربات ٦ چرخ است روی سطح مریخ حرکت کرد و اطلاعات اطراف خود را جمع آوری می کند.
این مریخ نورد با ۶ ابزار از جمله دوربین پیکربندی شده، دوربین چند طیفی، رادار تشخیص سطح زیرین، آشکارساز ترکیب سطح و موارد دیگر به کاوش های علمی می پردازد.
اکتشافات مریخ نورد ژورونگ بخشی از مأموریت کاوشگر «تیان ون ۱» است؛ کاوشگر ژورونگ با بررسی زمین شناسی محلی و زیست محیطی، سطح مریخ را با هدف درک بهتر توزیع یخ که مستعمره های انسانی در آینده می توانند از آن برای حفظ بقای خود استفاده کنند، کاوش می کند.
مریخ نورد ژورونگ یک هفته پس از آنکه کاوشگر «تیان ون ۱» در نیمکره شمالی سیاره سرخ فرود امد بر منطقه Utopia Planitia که یک ناحیه یخی در مریخ است، فرود آمد. این موفقیت تاکنون تنها توسط روسیه و آمریکا کسب شده است. قرار است این مریخ نورد، ۹۰ روز بر روی این سیاره سرخ عملیات مختلفی از جمله نقشه برداری از محیط، جستجو برای علائم یخ زیر سطح و بررسی ترکیبات شیمیایی خاک مریخ را انجام دهد.
فضانورد تیان ون ۱ شامل یک مدارگرد و یک کاوشگر است که در تاریخ ۲۳ ژوئیه ۲۰۲۰ (۲ مرداد ۱۳۹۹)، از سایت پرتاب «ونچانگ» پرتاب شد و پس از هفت ماه پیمودن مسافت در فضا در ماه فوریه (اسفند سال گذشته) با قرار گرفتن در مدار مریخ اولین تصویر را از این سیاره سرخ مخابره کرد.
چین در تلاش برای رسیدن به فعالیت های فضایی رقیب خود یعنی آمریکا و تایید جایگاهش به عنوان یک قدرت بزرگ جهانی، میلیاردها دلار در ماموریت بین کهکشانی به سیاره مریخ، سرمایه گذاری کرده است.
ماموریت چین به مریخ از جمله شامل چند پروژه جدید فضایی است که این کشور دنبال میکند و شامل قرار دادن فضانوردان چینی در کره ماه و برخورداری از یک ایستگاه فضایی تا سال ۲۰۲۲ است.
چین پیش از این هم در سال ۲۰۱۱ میلادی برای پرتاب کاوشگر به مقصد مریخ تلاش کرده بود اما این ماموریت شکست خورد و فضاپیمای چینی پس از پرتاب از پایگاه قزاقستان، در جو زمین آتش گرفت.
این بار چین نه تنها به طور مستقل برای اجرای این ماموریت وارد عمل شده، بلکه همزمان مجموعه ای از یک مدارگرد و یک مریخ نورد را به مریخ فرستاده است تا سرعت انجام ماموریتهایش را افزایش دهد.
سرعت پیشرفت برنامههای فضایی چین در دو دهه اخیر قابل توجه بوده است.