رئیس انستیتوی شرق شناسی آکادمی علوم روسیه روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا در مسکو تصریح کرد: حوادث اخیر (رویارویی مسلحانه) بین اسراییل و جنبش حماس نشان داد که در جامعه اسراییل اعتراض ها به سیاست های خصمانه آن افزایش یافته است و بسیاری این سوال را مطرح می کنند که تا چه زمان باید با کمک سلاح با اعراب سخن گفت.
انستیتو شرق شناسی روسیه با قدمت ۲۰۴ سال از اندیشکده های مهم روسیه است که تحت نظارت آکادمی علوم این کشور اداره می شود و در آن بخش های مختلف ازجمله بخش مطالعات ایران به تحقیق و مطالعه می پردازند.
آلیکبروف در ادامه مصاحبه در انتقاد از خصومت طلبی و خوی تجاوزگری رژیم صهیونیستی تصریح کرد که باید زبان گفتمان و تعامل منتشر شود و اگر چنین نباشد، تنش ها باقی خواهد ماند.
وی گفت: تجربه تاریخی نشان داده است که هیچ مساله ای را نمی توان با جنگ و کشتار حل و فصل کرد.
نظامیهای اشغالگر صهیونیست از دوشنبه ۲۰ اردیبهشت ماه حملات و تجاوزهای وحشیانه خود به باریکه غزه و فلسطینیها را شروع کردند که در نتیجه جنگ ۱۲ روزه، ۲۴۸ فلسطینی شهید شدند که از این تعداد، ۶۶ نفر کودک، ۳۹ نفر زن و ۱۷ نفر سالمند بودند.
کابینه رژیم صهیونیستی پس از ۱۲ روز ناتوانی در متوقف کردن حملات موشکی گروههای مقاومت در غزه، پنجشنبه شب در یک نشست سه ساعته آتش بس را در این درگیری پذیرفت.
ایران از شرکای مهم روسیه در جهان است
رئیس انستیتوی شرق شناسی آکادمی علوم روسیه در ادامه مصاحبه گفت که ایران از شرکای مهم روسیه در جهان است. در شرایطی که روسیه هدف تحریم های غرب قرار گرفته در چرخشی استراتژیک به سوی شرق روی آورده است.
وی افزود: در بین کشورهای شرکای مهمی وجود دارد که مسکو با آنها در عرصه های مهم همکاری می کند. ازجمله مسائلی که مورد توجه قرار دارد مبارزه با افراط گرایی و تروریسم بین المللی است که تهدیدی برای امنیت بین المللی است.
آلیکبروف با بیان اینکه ما علاقه مند به ثبات منطقه ای هستیم، اظهار کرد: ما علاقه مند به وضعیتی هستیم که دشمنان امکان برای نفوذ به منطقه ما نداشته باشند و کشورهای استعمارگر فرصت برای بی ثبات کردن اوضاع منطقه نداشته باشند و به کشورهای منطقه به چشم اهداف برای استعمار و استثمار نگاه نکنند.
ایران و روسیه تجربه موفق همکاری در سوریه دارند
مقام ارشد علمی روسیه در ادامه خاطرنشان کرد که ایران و روسیه به همراه ترکیه توانستند با همکاری خود از وقوع یک فاجعه جدی در سوریه جلوگیری کنند.
وی افزود: اگر تروریست ها پیروز می شدند سوریه به مرکز بزرگ تروریست ها تبدیل می شد اما همکاری این سه کشور مانع از تحقق چنین سناریوی شومی برای سوریه شد.
آلیکبروف گفت: در این عرصه ما شاهد درخشش سردار شهید قاسم سلیمانی (فرمانده سابق نیروی قدس) بودیم و ما یکدیگر را خوب درک کردیم.
روابط فرهنگی ایران و روسیه دورنمای خوبی دارد
رئیس انستیتوی شرق شناسی آکادمی علوم روسیه در ادامه گفت و گو با ایرنا تصریح کرد که همکاریها و روابط فرهنگی ایران و روسیه دورنمای خوبی برای توسعه دارد.
وی افزود: روسها از دیرباز و عهد کهن به هنر و فرهنگ ایران توجه داشتند و در آثار هنری روسی تاثیر هنر ایرانی به چشم می خورد.
آلیکبروف به عنوان مثال به پرنده افسانه ای اسلاوها به «ژار پتیتسا» اشاره کرد که بر اساس افسانه ها دارای بال های به رنگ های طلایی و نقره ای بود.
وی خاطرنشان کرد که پرنده افسانه ای «ژار پتیتسا» به سیمرغ پرنده اسطوره ای ایرانیان شباهت هایی دارد.
رئیس انستیتو شرق شناسی همچنین به گئورگی مقدس (قدیس سوار بر اسب و نیزه در دست) اشاره کرد که در بین مسیحیان ایرانی نیز ارج و منزلت دارد و همانند روس ها که آن را قدیس می دانند، در بین مسیحیان ایران نیز روزی را برای این قدیس و بزرگداشت وی درنظر گرفته اند.
آلیکبروف به ارتباط فرهنگی ایران و روسیه ازدیرباز اشاره و خاطرنشان کرد با مطالعه ایران در واقع به خود نگاه می کنیم.