عثمان صالحزاده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: طرح کاداستر در برنامه ششم توسعه قرار دارد که شامل طرح بزرگ پایش، تعیین کاربری و سنددار کردن زمینهای منابع طبیعی و رفع تداخل اراضی ملی است که از سال ۱۳۹۵ در سراسر کشور اجرا شده است.
وی هدف از اجرای طرح کاداستر (محدودهبندی اراضی) را حفظ حقوق مردم و دولت دانست و افزود: قوانین اصلاحات اراضی، ملی شدن جنگلها و مراتع و همچنین طرح کاداستر می تواند کمک شایانی به بحث مالکیت و رفع تداخل مراتع و زمین های کشاورزی و همچنین حاکمیت این اراضی انجام دهد.
وی در مورد مزیتهای اجرای این طرح اضافه کرد: با تهیه نقشه کاداستر، مالکیتهای دولتی و شخصی بر روی زمین، نوع الگوی کشت و نوع محصول مشخص میشود و بهرهبرداران با همکاری گروههای جمعآوری اطلاعات توصیفی و مکانی میتوانند برای زمین خود سند مالکیت دریافت کنند.
صالحزاده با بیان اینکه در ۲۱۶ روستای شهرستان سقز این طرح اجرایی شده است، یادآور شد: این تعداد روستا شامل ۲۰۸ هزار هکتار است که سال ۱۳۹۹ به اتمام رسید و مابقی روستاهای دیگر تا پایان مهر ماه امسال به پایان خواهد رسید.
وی اضافه کرد: مردم می توانند تخلفات عرصه منابع طبیعی و تصرف اراضی ملی را به سامانه ۱۵۰۴ و شماره تلفن اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سقز ۰۸۷۳۶۲۱۵۶۵۵ اطلاع دهند.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سقز از همکاری اهالی روستا و دهیاران برای اجرای این طرح تشکر کرد و از آنها خواست تا در حفظ منابع طبیعی، مراتع و جنگل ها کوشا باشند و بعنوان همیار طبیعت در حراست از اراضی ملی تلاش کنند.
اجرای طرح کاداستر یکی از اقدامات مهم ۹ گانه اعلامی از سوی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور است که در این خصوص با تعامل خوبی که بین منابع طبیعی و ثبت اسناد وجود دارد، فرآیند کاداستری شدن اراضی ملی از روند رو به رشدی در شهرستان برخوردار است و امید است تا پایان مهرماه سال جاری کاداستر اراضی ملی در شهرستان سقز به اتمام برسد.
سقز با بیش از ۲۲۶ هزار نفر جمعیت دومین شهرستان پر جمعیت استان کردستان است که در ۱۹۰ کیلومتری شمال سنندج مرکز این استان قرار دارد.