اسماعیل حاجیآبادی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ورزش زورخانهای برگرفته از فرهنگ ملی و دینی ایرانیان و منبعث از اخلاق، معرفت و آموزه های دین اسلام است و محیط ورزش زورخانهای نیز با معارف اخلاقی عجین گشته است.
وی ادامه داد: در راستای دستیابی به ورزش پاک، راه سخت و درازی در پیش داریم اما در محیط ورزش پهلوانی و تاحدی ورزش های رزمی، شاهد تحقق نسبی ورزش پاک هستیم، اماکن و نوع فعالیت جوانان و ورزشکاران در رشته پهلوانی می تواند الگویی برای سایر رشته های ورزشی باشد.
سرپرست معاونت فرهنگی و امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان خراسان رضوی، ورزش باستانی را نماد تاریخ و فرهنگ کشورمان دانست و گفت: ورزش پهلوانی آمیخته با خصلتهایی همچون فداکاری، جوانمردی، صداقت، صفا و فروتنی، خودشکنی، حق پرستی، حق جویی و حق طلبی و پرهیز از خودخواهی و خودبینی، همراه با پرورش جسم و قدرت جسمانی است.
وی به تاثیرات شیوع کرونا بر فعالیت های ورزش زورخانهای استان اشاره کرد و افزود: هر سال در این ایام خراسان رضوی میزبان دوره های آموزشی فعالان ورزش زورخانه ای از سراسر کشور بود که امسال این رویداد مهم به سبب شیوع این ویروس، برگزار نشد.
۱۷ شوال، سالروز نبرد عادلانه و جوانمردانه حضرت امیرالمومنین علی (ع) با عمربن عبدود در جنگ خندق، در تقویم رسمی کشور به عنوان روز فرهنگ پهلوانی نامگذاری شده است و امسال نیز از دوم تا هشتم خرداد مصادف با ۱۱ تا ۱۷ شوال به عنوان هفته ترویج فرهنگ پهلوانی و توسعه ورزش زورخانهای در کشور تعیین شده است.
۱۴۰ هزار ورزشکار حرفهای در قالب ۴۸ هیات ورزشی در خراسان رضوی سازماندهیشده و فعالیت دارند که برآورد شده دستکم پنج برابر این تعداد نیز به صورت سازمان نیافته و یا در قالب ورزش های همگانی در این استان ورزش کنند.
همچنین سه هزار مکان ورزشی عمومی، خصوصی و دولتی مسقف و روباز برای رشتههای رزمی و توپی، فردی و گروهی در خراسان رضوی وجود دارد. اماکنی نظیر ورزشگاهها، استخرها و پارکهای آبی نیز در این فهرست قرار دارند. در این مکانها ۳۲۰ هزار ورزشکار به عنوان عضو دائمی فعال دارند.
۳۰ رشته ورزشی نیز در قالب هزار و ۳۰۰ باشگاه در سطح کلانشهر ۳.۵ میلیون نفری مشهد رایج است. در مجموع ۳۰۰ هزار ورزشکار، مربی و داور رشتههای مختلف ورزشی در خراسان رضوی فعالیت دارند.