«احمد عقل» طی گفت وگوی اختصاصی با خبرگزاری جمهوری اسلامی طرح ها و برنامه هایی را که آمریکا برای بعد از آتش بس بین فلسطینیان و رژیم صهیونیستی تدارک دیده، تشریح کرد و گفت که تحرکات جاری در منطقه برای آتش بس و طرحهای متعاقب آن با مهندسی مستقیم آمریکا آغاز شده است.
به گفته وی، در حالی که در جنگ های سابق بین فلسطینیان و رژیم صهیونیستی، این کشورهای منطقه بودند که تحرکات اولیه و تماس ها را برای آتش بس آغاز می کردند اما در جنگ اخیر، آمریکا محرک اصلی تماس و تحرکات برای توقف جنگ بوده است.
عقل افزود که آمریکا با مصر و قطر با وجود اختلاف شدید که بین این دو کشور وجود دارد و همچنین اردن و حتی تونس و عراق و برخی کشورها که شاید چندان در جنگ فلسطین و رژیم صهیونیستی ذیرطرف نبودند، برای توقف جنگ تماس گرفت.
سفیر فلسطین در بغداد درباره طرح آمریکا در این مرحله گفت: آمریکا می کوشد رژیم صهیونیستی را تحت فشار گذاشته تا با عقب نشینی از اراضی اشغال شده ۱۹۶۷ و اعمال طرح دو دولت فلسطین و اسراییل، بحران بین فلسطینیان و اسراییلی ها را فیصله دهد.
وی ادامه داد که در همین راستا در روزهای آینده وزیر امور خارجه آمریکا عازم منطقه می شود تا با فلسطینیان و اسراییلی ها و همچنین دیگر طرف های اثرگذار منطقه از جمله مصر و اردن در خصوص حل نهایی قضیه فلسطین بحث و گفت وگو کند.
به گفته وی، شرایط جهانی در حال تغییر است و آمریکا نمی خواهد خیلی روی خاورمیانه وقت صرف کند زیرا معتقد است که کشمکش با چین به مراتب مهمتر است برای همین می خواهد هرچه زودتر قضیه فلسطین را برای همیشه حل و فصل کند.
وی ادامه داد که دیدگاه ناظران و پژوهش های مختلف نشان می دهد که شرایط جهانی تا ۱۰ سال آینده تغییر خواهد کرد و شاید دیگر آمریکا قدرت برتر جهان نباشد و چین جایگزین او شود، بر همین اساس با توجه به خروج همه قدرت های استعماری سابق از قدرت جهانی و باقی ماندن آمریکا در این برهه، واشنگتن می کوشد طرحی که برای رژیم صهیونیستی نهاده شده را به اجرا بگذارد.
سفیر فلسطین درباره این طرح که به اعتقاد او عمری ۱۰۰ ساله دارد،گفت: دولت های استعماری سابق که برای یکصد سال به طور مستقیم منطقه را تحت استعمار داشتند، کوشیدند تا با ایجاد یک دولت تابع خود در منطقه، این روند استعماری به صورت غیر مستقیم ادامه یابد بر همین اساس رژیم صهیونیستی را در منطقه ایجاد کردند و کوشیدند تا این رژیم تبدیل به قدرت برتر منطقه شود تا نقشه استعمار منطقه برای یکصد سال آینده تضمین شود و روی همین اصل آمریکا درصدد پایان دادن نهایی به قضیه جنگ فلسطین و اسراییل و حل وفصل نهایی بحران با ایجاد دو دولت مستقل فلسطینی و اسراییلی است.
همراهی کنگره آمریکا برای نخستین بار با قضیه فلسطین
سفیر فلسطین همچنین معتقد است که نبرد ۱۲ روزه مردم فلسطین و رژیم صهیونیستی، دستاوردهای مهمی در عرصه منطقه ای و جهانی به همراه داشته که یکی از این دستاوردها تغییر رویکرد نهادهای قدرت در آمریکا نسبت به موضوع است.
عقل گفت: در حالی که کنگره آمریکا همواره مهمترین حامی و تایید کننده رژیم صهیونیستی به شمار می رفت و کاخ سفید را برای حمایت از تل آویو تحت فشار می گذاشت برای اولین بار در جنگ ۱۲ روزه، کنگره علیه رژیم صهیونیستی موضع منفی گرفته و برای نخستین بار کاخ سفید را در حمایت از فلسطین تحت فشار گذاشت.
این دیپلمات فلسطینی افزود که برای نخستین بار شاهد هستیم که در حزب دمکرات آمریکا اعضایی از اعراب و تایید کنندگان قضیه فلسطین وجود دارند.
وی اضافه کرد که در زمان حاضر کنگره بر کاخ سفید فشار می آورد که از اجرای قرارداد فروش سلاح به ارزش ۹۰۰ میلیون دلار به رژیم صهیونیستی به دلیل جنایت ها و کشتاری که صهیونیست ها در جنگ ۱۲ روزه مرتکب شدند، خودداری کند.
یهودیان شرقی مخالف رژیم صهیونیستی هستند
به اعتقاد سفیر فلسطین در عراق بسیاری از یهودیان آمریکا علیه رژیم صهیونیستی موضع گرفته و یهودیان معروف به «یهودی های شرقی» که جمعیت قابل توجه آنها در نیویورک است، کاملا مخالف وجود رژیم صهیونیستی هستند و تظاهرات گسترده ای علیه توقف جنگ و جنایات رژیم صهیونیستی برپا کردند.
به گفته او، نباید فراموش کرد که ۷۵ درصد یهودیان آمریکا به نفع «جو بایدن» در انتخابات اخیر ریاست جمهوری آمریکا رای دادند و بخشی از جریان چپگرای کنگره مانند «ساندرز» و جوانان یهودی مخالف تجاوز و جنایت های رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان و همچنین دولت راستگرای اسراییلی هستند.
وی درباره یهودیان شرقی افزود که این دسته از یهودیان که بخش اعظم آنها در نیویورک آمریکا مستقر هستند وعده ای نیز در «وین» اتریش و حتی داخل سرزمین های اشغالی هستند، معتقدند که صهیونیسم یک جریان سیاسی است و ارتباطی با آموزه های دین یهود ندارد.
به گفته وی، آنها معتقدند که یهودیان تا ظهور مجدد حضرت مسیح (ع) حق ایجاد دولت یهودی را ندارند و هر دولتی که تحت اسم یهود ایجاد شود، آینده اش زوال است برای همین از حیث عقیدتی، مخالف سرسخت رژیم صهیونیستی هستند.
نتانیاهو برای کنار زدن رقبای داخلی، بحران جنگ را به راه انداخت
سفیر فلسطین در عراق با بیان اینکه ۱۵ سال است که جریان راستگرای افراطی بر سرزمین های اشغالی حکومت می کند گفت که این وضعیت باعث تغییر در واقعیت سیاسی، اجتماعی و فرهنگی داخل اسراییل شده است.
احمد عقل با یادآوری اشتباه راهبردی «بنیامین نتانیاهو» در ایجاد بحران کنونی گفت: نتانیاهو می خواست از بار فشار داخلی و رقبای خود مانند «بنی گانتس» و دیگران رهایی یابد برای همین درصدد ایجاد یک بحران بود تا بتواند با وحدت مجدد راستگراهای داخل سرزمین های اشغالی، دوباره دولت جدید خود را تشکیل دهد و رقبای داخلی را کنار بزند برای همین به تحریک اهالی محله «شیخ جراح» در قدس شریف و همچنین «باب العامود» و ورود نظامیان اسراییلی به صحن بیت المقدس روی آورد و می دانست که این امر با واکنش فلسطینیان مواجه می شود.
وی با تاکید بر اینکه قدس شریف از نظر ما خط قرمز است و این را بارها گفته ایم، افزود که ملت فلسطین فارغ از همه محاسبات سیاسی امثال نتانیاهو، بر خود واجب دید که از بیت المقدس دفاع کند و برای همین همه ملت و مقاومت فلسطینی به دفاع از قدس شریف برخاستند تا بگویند که امضای «دونالد ترامپ» رییس جمهوری سابق آمریکا در قلمداد کردن قدس شریف به عنوان پایتخت این رژیم، فاقد هرگونه ارزشی است و قدس همچنان از آن فلسطینیان است.
سفیر فلسطین خاطرنشان ساخت که مقاومت فراگیر فلسطین، یک مقاومت مثبت بود و دستاوردهای مهمی برای قضیه فلسطین به دنبال داشت که یکی از مهمترین آنها این بود که شکنندگی رژیم صهیونیستی را از داخل نشان داد.
به گفته وی، قیام فلسطینیان ۱۹۴۸ در داخل سرزمین های اشغالی که در جنگ ۱۲ روزه اخیر رخ داد یکی از اتفاقات مهمی بود که صهیونیست ها آنرا حتی از موشک های مقاومت نیز خطرناکتر ارزیابی کردند؛ بطوریکه این فلسطینیان توانستند کنترل برخی شهرهای داخل سرزمین های اشغالی را به دست بگیرند.
وی تشدید اختلافات داخلی بین صهیونیست ها و شهرک نشین های صهیونیستی را یکی از دیگر اتفاقات مهم عنوان کرد که به گفته او، شکنندگی رژیم را از داخل کاملا آشکار کرد.
اروپا علاقه مند به ارتباط با حماس و جهاد اسلامی
احمد عقل درباره دستاوردهای مهم دیگر این نبرد گفت که برای نخستین بار آلمان از ضرورت گفت وگوی غیر مستقیم با حماس سخن گفته و رییس اتحادیه اروپا نیز بر اهمیت ارتباط گرفتن با حماس و جهاد اسلامی تاکید کرده در حالی که اروپا تا قبل از این جنگ، حماس و جهاد اسلامی را در فهرست های تروریستی خود گنجانده بودند.
سفیر فلسطین می گوید بعد از نبرد ۱۲ روزه، فشارهای بین المللی بر رژیم صهیونیستی برای حل بحران و بازگشت آوارگان فلسطینی و حل و فصل پناهندگان فلسطینی بیشتر شده است.
موضع سازشکاران در این جنگ بسیار بد بود / بحرین و امارات کشورهای اثرگذاری در منطقه نیستند
به گفته این دیپلمات فلسطینی، بسیاری از طرح های ناهنجار مانند معامله قرن و دنباله های آن از جمله «عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی» بعد از جنگ ۱۲ روزه متوقف شده است.
وی اضافه کرد که بعد از موضع گسترده مردم سودان و تظاهرات وسیع مردم مغرب، تصور می کنم که این دو کشور از طرح عادی سازی عقب نشینی کنند و دیگر هیچ کشور دیگری در منطقه، رغبتی به عادی سازی با رژیم صهیونیستی نخواهد داشت.
سفیر فلسطین افزود که تنها بحرین و امارات به عادی سازی تن داده اند که آنها نیز کشورهای اثرگذاری در منطقه محسوب نمی شوند.
"عقل" در ادامه از هدف کشورهای عادیساز سخن گفت و خاطرنشان کرد که این کشورها به زعم خود برای دفاع، پشتیبانی و حمایت ازسوی رژیم صهیونیستی روابط خود را عادی کردند اما این جنگ ثابت کرد که این رژیم حتی از خودش هم نمی تواند دفاع کند.
وی همچنین به موضع عربستان نیز اشاره داشت و گفت: سعودی ها از یکسال قبل کمک های خود را که طبق قانون باید به ملت فلسطین ارائه می دادند، به دستور «کوشنر» مشاور و داماد رییس جمهور سابق آمریکا، قطع کردند، هرچند پادشاه عربستان با «محمود عباس» رییس تشکیلات خودگردان فلسطین تماس گرفت.
وی در مجموع موضع کشورهای سازشکار و عادی ساز را در بحران جنگ ۱۲ روزه بین فلسطینیان و رژیم صهیونیستی بسیار بد و موضع عمومی ملت ها و اغلب دولت های منطقه را خوب ارزیابی کرد.
رژیم صهیونیستی عوامل فروپاشی را در داخل خود می پروراند
سفیر فلسطین در بغداد معتقد است که حتی با راه حل ایجاد دو دولت فلسطینی و اسراییلی، جنگ فلسطینیان و صهیونیست ها پایان نمی یابد.
به گفته وی، راه حل دو دولت فقط برای این است که ما فلسطینی ها به حقوق مشروع خود در داشتن یک دولت مستقل دست پیدا کنیم اما این به معنی پایان جنگ ما به این رژیم غاصب نیست بلکه جنگ ما و رژیم یک جنگ ماهیتی است.
وی ادامه داد که نبرد ۱۲ روزه اخیر و قیام همزمان اهالی کرانه باختری، غزه و فلسطینیان ۱۹۴۸ و اختلافات داخلی که بین خود اسراییلی ها ایجاد شد نشان داد که این رژیم بذر فروپاشی داخلی را در داخل خود می پروراند.
وی از فلسطینیان ۴۸ به عنوان یک ثروت راهبردی در مبارزات وجودی بین فلسطینیان و رژیم غاصب صهیونیستی یاد کرد.
سفیر فلسطین در بغداد ابراز امیدواری کرد که رژیم صهیونیستی در نتیجه تشدید اختلافات داخلی، زوال یابد.
وی ادامه داد که بر همین اساس، ما قائل به پایان جنگ مان با این رژیم نیستیم و آن را جنگ وجودی می دانیم.
دیپلمات فلسطینی خاطرنشان ساخت که گزارش اخیر سازمان بین المللی حقوق بشر درباره رژیم صهیونیستی نیز حاکیست که آنها یک رژیم "نژادپرست" هستند که از آن به عنوان "رژیم آپارتاید" یاد شده است.
وی با اشاره به اختلافات شدید قومی و نژادی در داخل اراضی اشغالی گفت که رژیم صهیونیستی، از مجموعه ای اقوام مختلف که فقط در دین یهود مشترک هستند تشکیل شده و حتی از حیث زبانی و نژادی با هم اختلاف دارند و برای همین این اقوام و طوائف نتوانسته اند به یک وحدت ملی برسند و اختلافات بین آنها روز به روز در حال تشدید شدن است.
احمد عقل خاطرنشان ساخت، پایان جنگ ۱۲ روزه به مفهوم حل اختلافات ما و رژیم صهیونیستی نیست بلکه از حیث نظامی فقط حملات موشکی مقاومت متوقف شده اما نبرد ما با اسراییل در عرصه های مختلف ادامه خواهد داشت.
ایران و فلسطین؛ رابطه ای که ریشه در انقلاب اسلامی دارد
سفیر فلسطین در عراق روابط بین فلسطین و جمهوری اسلامی ایران را فقط منحصر به رابطه با گروه های مقاومت ندانست و گفت: روابط در حوزه های مختلف سیاسی، دیپلماسی، اجتماعی و فرهنگی وجود دارد.
احمد عقل با ذکر خاطراتی از دوران مبارزات ملت ایران علیه رژیم پهلوی افزود: آن زمان در سفارت فلسطین در هند حضور داشتم و دستوراتی به آنها ابلاغ شد که به انقلاب مردم ایران علیه رژیم شاه کمک کنیم.
به گفته وی، فلسطینی ها به این قیام کمک کردند و حتی در آن موقع بین طیف های چپ گرا و راست گرا در دوره انقلاب اختلافاتی وجود داشت که ما برای آشتی بین آنها دخالت کردیم و موفق هم به آشتی شدیم که در نهایت انقلاب اسلامی ایران نیز پیروز شد.
وی با اشاره به سفر «یاسر عرفات» رییس سازمان آزادیبخش فلسطین در آغاز پیروزی انقلاب اسلامی به ایران گفت که سخنان عرفات در آن زمان بسیار حائز اهمیت بود و او تاکید کرد که با پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، فلسطینیان دارای یک پایگاه و حامی مطمئن و یک ارتش شده اند.
به گفته او، یاسر عرفات پیروزی انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی (ره) را یک تحول مهم در ارتباط با قضیه فلسطین می دانست.
"عقل" همچنین به سفر «محمود عباس» رییس تشکیلات خودگردان فلسطین در سال ۹۱ به تهران اشاره کرد و گفت که با وجود مخالفت و عصبانیت آمریکایی ها اما محمود عباس به تهران سفر و با مقامات عالی ایران از جمله مقام معظم رهبری دیدار و گفت وگو کرد.
به گفته سفیر فلسطین، در سطح دیپلماسی نیز سفارتخانه های فلسطین در همه کشورها روابط بسیار نزدیکی با سفارتخانه های ایران دارند و شخصا در بغداد رابطه ممتازی با آقای «ایرج مسجدی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد دارم و ایشان از دوستان نزدیکم به شمار می رود.
"عقل" تاکید کرد که ما هیچ گونه مشکل خاصی با جمهوری اسلامی ایران نداریم و ایران را یکی از پشتیبان و حامیان اصلی قضیه فلسطین می دانیم هرچند تشکیلات خودگردان در خصوص نوع رویکرد از حیث سیاسی با ایران اختلاف نظر دارد.
سفیر فلسطین در عین حال گفت: ما تنها می گوییم که رابطه جمهوری اسلامی ایران با گروه های مقاومت فلسطینی از طریق تشکیلات خودگردان فلسطین باشد اما در مجموع روابط بین ما و تهران بسیار گرم است و سردی در این خصوص وجود ندارد.
ایران کشور اثرگذار بزرگ منطقه است
سفیر فلسطین در بغداد تاکید کرد که جمهوری اسلامی ایران یک کشور اثرگذار در منطقه است و طبیعی است که در قضیه فلسطین صاحب رای و نظر باشد.
احمد عقل خاطرنشان ساخت که جمهوری اسلامی ایران مانند دیگر قدرت های منطقه حق دارد به دنبال تثبیت جایگاه خود و حفظ منافع اش باشد از این حیث ما به واقعیت های منطقه واقف هستیم.
این دیپلمات فلسطینی افزود که آمریکا و رژیم صهیونیستی در طول ۲۰ سال اخیر تلاش بسیار کرده اند تا معادلات منطقه را تغییر دهند و در این راستا «بهار عربی» و «تروریسم» دو ابزار مهم بوده اما مهمتر از آن می خواستند جمهوری اسلامی ایران را به عنوان دشمن کشورهای منطقه به جای رژیم صهیونیستی معرفی کنند.
وی ادامه داد که شاید بواسطه امکاناتی که دارند تا حدودی موفق بوده اند اما جنگ ۱۲ روزه اخیر بطلان این طرح آمریکایی ها و صهیونیست ها را مشخص کرد و نشان داد که ایران همچنان یک کشور مسلمان و دوست کشورهای منطقه و مهمترین حامی و پشتیبان قضیه فلسطین است.
فلسطین از حیث فرهنگ و دانش در اوائل قرن گذشته پیشرو بود
سفیر فلسطین همچنین درباره سرزمین فلسطین گفت که این سرزمین به عنوان بخشی از منطقه شامات بزرگ که سوریه، اردن، فلسطین و لبنان از آن شکل می گیرد، در دهه های ۲۰ و ۳۰ قرن گذشته از حیث فرهنگ، آموزش و علم و هنر از کشورهای پیشرو منطقه به شمار می رفت.
به گفته وی، سرزمین فلسطین به عنوان کشور تنوع قومی و دینی شناخته می شود که از حیث قومی از عشایر شبه جزیره عربی، عشایر عراق و مصری ها و دیگر کشورهای منطقه به علاوه اقوام ترکمن و کرد و همچنان ساکنان اصلی سرزمین فلسطین شکل گرفته است.
احمد عقل اضافه کرد که مهمترین پیروان ادیان در فلسطین در درجه اول مسلمانان، سپس مسیحیان و بخشی هم یهودیان هستند.
وی جمعیت مسیحیان را در فلسطین پیش از شکل گیری رژیم صهیونیستی حدود ۲۰ درصد و یهودیان را ۴ درصد عنوان کرد و افزود که در زمان حاضر هفت میلیون فلسطینی در داخل سرزمین تاریخی فلسطینی شامل دو میلیون در اراضی ۱۹۴۸، دو میلیون درغزه و بقیه در کرانه باختری سکونت دارند.
به گفته وی، به همین مقدار (۷ میلیون دیگر) فلسطینی در خارج از اراضی فلسطینی در کشورهای مختلف پراکنده هستند.
وی فلسطین را سرزمینی مقدس یاد کرد و گفت که مسجد الاقصی در راس اماکن مقدس در فلسطین قرار دارد و مسجد عمری، بیت لحم، ناصره و کلیساها مختلف از جمله کلیسای قیامت همگی اماکن مقدس هستند.